Applen sirulla varustettu Mac: Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten

Jotta voit selvittää Macin ongelman syyn vianmäärityksessä, sinua saatetaan pyytää käyttämään Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -testiohjelmistoja. Diagnostiikkaohjelmisto koostuu useista diagnostiikkatesteistä. Näiden testiohjelmistojen suorittaminen voi auttaa ongelmien selvittämisessä, osien vaihtotarpeen selvittämisessä ja korjauksen onnistumisen varmistamisessa.

Jotta voit käyttää testiohjelmistoja, tarvitset toisen laitteen, jossa on verkkoselain ja internet-yhteys. Tämä toinen laite toimii diagnostiikkakonsolina, johon voit syöttää testattavan laitteen sarjanumeron.

Valitse suositeltu diagnostiikkatestiohjelmisto. Kun se on suoritettu, näet sen tulokset diagnostiikkakonsolissa. Päättele tulosten perusteella huollettavan laitteen ongelman syy.

Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten Macissa

Vaatimukset

Jos haluat testata Macin käyttämällä Apple-vianmääritystä omatoimikorjausta varten, tarvitset seuraavat:

Valmistele testattava Mac

1. Jos pystyt asentamaan uusimmat macOS-päivitykset, tee se ennen jatkamista.

2. Sammuta testattava Mac.

3. Irrota kaikki ulkoiset laitteet paitsi näppäimistö, hiiri ja näyttö (soveltuvissa tapauksissa).

4. Varmista, että Mac on kovalla, tasaisella ja tukevalla alustalla ja alueella, jossa on hyvä ilmankierto.

5. Jos Mac on pöytätietokonemalli, liitä tietokoneeseen virtajohto. Jos Mac on kannettava, liitä tietokoneeseen virtalähde ja latauskaapeli.

Käynnistä Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten toisessa laitteessa

1. Siirry toisen laitteen selaimessa osoitteeseen https://getsupport.apple.com/self-service-diagnostics.

2. Klikkaa tai napauta Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -sivulla Jatka.

3. Valitse Mac.

Siirry testattavassa Macissa vianmääritystilaan

1. Jos yhdistät testattavan Macin internetiin Ethernet-kaapelilla, liitä Ethernet-kaapeli Maciin ennen tietokoneen käynnistämistä. Jos käytät Wi-Fi-yhteyttä, yhteys muodostetaan myöhemmin eli vaiheessa 5, kun tietokone on käynnistynyt vianmääritystilaan.

2. Käynnistä tietokone painamalla pitkään testattavan Macin virtapainiketta. Kannettavissa tietokoneissa, joissa on Touch ID, pidä Touch ID -painiketta painettuna.

3. Kun pidät virtapainiketta painettuna, Mac käynnistyy ja lataa käynnistysvalinnat. Vapauta virtapainike, kunnes näet ilmoituksen käynnistysvaihtoehtojen lataamisesta.

4. Kun käynnistysvaihtoehtojen näyttö tulee näkyviin, siirry vianmääritystilaan pitämällä Macin näppäimistön komento (⌘) + D -näppäinyhdistelmää painettuna.

5. Jos haluat yhdistää testattavan Macin internetiin Wi-Fi-yhteydellä, valitse verkko vianmääritystilan näytön oikeassa yläkulmassa olevasta Wi-Fi-valikosta.

• Huomautus: Wi-Fi-valikon avaaminen saattaa kestää muutaman sekunnin. Tämä on normaalia.

6. Valitse kieli ja klikkaa vianmääritystilan näytössä OK.

Rekisteröidy istuntoon ja aloita diagnostiikkaistunto

1. Kirjoita Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -sivulla testattavan Macin sarjanumero sarjanumerokenttään toisen laitteen avulla. Sarjanumero on testattavan Macin vianmääritysnäytön vasemmassa alakulmassa.

2. Klikkaa tai napauta toissijaisen laitteen Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -sivulla Aloita istunto. Jos Mac ei pysty rekisteröitymään diagnostiikkaistuntoon, klikkaa tai napauta Yritä uudelleen.

3. Klikkaa testattavan Macin vianmääritysnäytössä Hyväksyn.

• Huomautus: jos testattavan Macin ei ole macOS-versio ei ole 14.1 tai uudempi, se ei pysty muodostamaan yhteyttä diagnostiikkaistuntoon, ja näkyviin tulee ilmoitus Macin päivittämisestä.

Kun olet rekisteröinyt testattavan Macin onnistuneesti, voit toisella laitteella valita diagnostiikkatestiohjelmiston Macin testaamista varten. Noudata ohjeita ja tarkastele diagnostiikkatestien tuloksia toisella laitteella.

Saatavilla olevat diagnostiikkatestiohjelmistot

Saatavilla olevat Macin diagnostiikkatestiohjelmistot

Diagnostiikkaohjelmisto

Kannettavat

Modular-pöytätietokoneet

iMacit

Mac Resource Inspector (MRI)

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Näytön virheet

Kyllä

Ei

Kyllä

Näppäimistö

Kyllä

Ei

Ei

Ohjauslevy

Kyllä

Ei

Ei

Touch ID

Kyllä

Ei

Ei

Ääni

Kyllä

Kyllä1

Kyllä

Mac Resource Inspector (MRI)

Tämä diagnostiikkaohjelmisto on nopea luokittelutyökalu, joka tarkistaa laitteistokomponenttien läsnäolon ja suorittaa sarjan lyhyitä testejä, joilla varmistetaan, että laitteisto toimii.

Näytön virheet

Tämä interaktiivinen diagnostiikkaohjelmisto näyttää sarjan värejä ja kuvioita, jotka auttavat tunnistamaan pikselivirheet ja roskat.

Näppäimistö

Tämä interaktiivinen diagnostiikkaohjelmisto kehottaa käyttäjää varmistamaan, että näppäimistön kaikki näppäimet toimivat painettaessa oikein, että näppäimistön taustavalo on näkyvissä ja että Caps Lock -näppäimen valo toimii.

Ohjauslevy

Tämä interaktiivinen diagnostiikkaohjelmisto kehottaa käyttäjää varmistamaan, että ohjauslevyn kaikki alueet reagoivat kosketukseen.

Touch ID

Tämä interaktiivinen diagnostiikkaohjelmisto suorittaa sarjan automaattisia testejä, joilla varmistetaan Touch ID:n läsnäolo. Sen jälkeen se kehottaa käyttäjää asettamaan sormen Touch ID -tunnistimeen, jotta tunnistimen toiminta voidaan varmistaa.

Ääni

Kannettavat ja iMacit: tämä interaktiivinen diagnostiikkaohjelmisto varmistaa kaiutinten ja mikrofonien toiminnan toistamalla sisäisten kaiuttimien kautta ääniä ja kuuntelemalla niitä sisäänrakennettujen mikrofonien avulla.

1Mac Modular -työpöytätietokoneet: tämä interaktiivinen diagnostiikkaohjelmisto toistaa sisäisten kaiuttimen kautta ääniä ja pyytää käyttäjää varmistamaan, että äänet ovat kuultavissa eivätkä ne ole vääristyneitä. Ohjelmisto varmistaa kaiuttimien toiminnan.

Varoitus: äänidiagnostiikkaohjelmisto toistaa kaiuttimista voimakkaita testiääniä. Ota huomioon ympäristösi ennen tämän testiohjelmiston suorittamista. Parhaat tulokset saat, kun suoritat tämän testiohjelmiston hiljaisessa ympäristössä.

Huomautus: äänidiagnostiikkaohjelmisto edellyttää kuulokkeita, jotta kuulokeliitäntä voidaan tarkistaa.