Jos Mac on käynnistynyt uudelleen ongelman vuoksi

Lue, mitä tehdä, jos tietokone käynnistyy uudelleen tai sammuu odottamatta, tai jos saat viestin, että tietokone on käynnistynyt uudelleen tai sammunut ongelman vuoksi.

Tietoja odottamattomista uudelleenkäynnistymisistä

Joskus harvoin Macissa saattaa ilmetä ohjelmisto- tai laitteisto-ongelma, jonka vuoksi se on käynnistettävä uudelleen. Kun Mac on käynnistynyt uudelleen, saatat nähdä viestin, että tietokone käynnistettiin ongelman vuoksi uudelleen.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Odottamattomat uudelleenkäynnistämiset johtuvat yleensä Maciin asennetuista ohjelmistoista tai Maciin liitetyistä laitteista. Jos ongelma pakottaa Macin käynnistymään uudelleen aina, kun se yrittää käynnistyä, Mac saattaa lopulta sammua. Seuraavien ohjeiden avulla voit tarkistaa Macin ohjelmistot ja laitteiston.

Tarkista ohjelmistot

Tarkista laitteisto

Sammuta Mac ja irrota Macista sitten kaikki oheislaitteet (kuten kovalevyt tai tulostimet). Jos käytät Mac-pöytätietokonetta, varmista, että siihen on liitetty vain näyttö, näppäimistö ja hiiri tai ohjauslevy.

Käynnistä Mac sitten ja käytä sitä niin kauan kuin odottamattomaan uudelleenkäynnistymiseen yleensä kuluu aikaa.

Jos laitteiden irrottaminen ratkaisee ongelman, rajaa ongelma tiettyyn laitteeseen: liitä yksi laite kerrallaan Maciin ja testaa uudelleen jokaisen laitteen liittämisen jälkeen, kunnes ongelma toistuu.

Jos laitteiden irrottaminen ei ratkaise ongelmaa, testaa se Mac Apple-vianmäärityksen avulla, kun kaikki laitteet on irrotettu.

Lisätietoja

Jos odottamattomia uudelleenkäynnistymisiä ilmenee edelleen, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lue, mitä voit tehdä, jos Mac ei käynnisty kokonaan.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.