Mac-tietokoneen tilan merkkivalon toiminta

Lue tietoja tilan merkkivalojen (SIL) toiminnasta ja merkityksistä.

Mac minin, Mac Studion ja Mac Pron tilan merkkivalon (SIL) toiminta vaihtelee Macin tilan mukaan. Samanlaisia toimintatapoja esiintyy myös joissakin aiemmissa MacBook-, MacBook Pro-, MacBook Air- ja iMac-malleissa. Kaikissa Maceissa ei kuitenkaan ole tilan merkkivaloa. Jos sinulla on Mac Pro, lue lisätietoja Mac Pron (2023) tai Mac Pron (2019) tilan merkkivalon toiminnasta.

Sammutettu

2022-mac-studio-sil-off

Kun Mac on sammutettuna, tilan merkkivalo ei pala.

Virta kytkettynä tai unitilassa

2022-mac-studio-sil-on

Kun Mac on päällä tai lepotilassa, tilan merkkivalo palaa valkoisena siihen asti, kun tietokone sammutetaan.

Vuonna 2010 ja sitä aiemmin julkaistuissa Mac mini -malleissa tilan merkkivalo sammuu, kun näyttö kytkeytyy päälle. Vuonna 2014 ja sitä aiemmin julkaistuissa Mac-malleissa tilan merkkivalo vilkkuu hitaasti, kun tietokone on unitilassa.

Laiteohjelmiston palautustila

2022-mac-studio-sil-amber

Jos Mac on laiteohjelmiston palautustilassa, tilan merkkivalo vilkkuu nopeasti keltaisena tai palaa keltaisena ja näyttö voi olla tyhjä. Sinun täytyy ehkä elvyttää Macin laiteohjelmisto Applen sirulla tai Apple T2 Security -sirulla. Jos tarvitset lisää apua, ota yhteyttä Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Jos tilan merkkivalo vilkkuu

Jos tilan merkkivalo vilkkuu kerran tai useita kertoja tietokoneen käynnistämisen jälkeen, laitteistossa voi olla jokin ongelma. Voit eristää ongelman suorittamalla Apple-vianmäärityksen.