iPhone 12 ja uudemmat: mekaaniset ongelmat

Koti-painikkeen tai Touch ID:n ongelmien vianmääritys

SIM-kortin ongelmien vianmääritys

Taptic Enginen tai tuntopalautteen ongelmien vianmääritys

Koti-painikkeen tai Touch ID:n ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Huomautus: tämä toimenpide on tarkoitettu Koti-painikkeella varustetuille iPhone-malleille. Tarkista iPhonen tekniset tiedot.

• Koti-painike ei vastaa

• Ei tuntopalautetta, kun Koti-painiketta painetaan

• Sormenjälkeä ei voida lukea

• Sormen rekisteröinti Touch ID -asetuksiin ei onnistu

• Ostoksen tekeminen Touch ID:llä ei onnistu

Kokeile näitä ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Kaikki eivät ehkä pysty käyttämään sormenjälkiskanneriominaisuutta. Joillakin ihmisillä ei ole riittävää impedanssia biometristen tunnistimien aktivointiin. Tämä on normaalia eikä viittaa huoltoa vaativaan ongelmaan. Voit testata, kuulutko tähän käyttäjäryhmään, yrittämällä mahdollisuuksien mukaan aktivoida toimiva laite Touch ID:llä.

2. Puhdista lika ja roskat Touch ID -tunnistimesta puhtaalla, nukkaamattomalla liinalla.

3. Varmista, että sormesi ovat puhtaat ja kuivat.

• Huomautus: kosteus, voiteet, hiki, öljyt, haavat tai erityisen kuiva iho voivat vaikuttaa sormenjäljen tunnistamiseen. Tietyt toiminnat, kuten liikunta, suihkussa käyminen, uinti, ruoanlaitto tai muut sormenjälkeen vaikuttavat olosuhteet tai muutokset, voivat myös tilapäisesti vaikuttaa sormenjäljen tunnistamiseen.

4. Tarkista, onko Touch ID -tunnistimen ja -renkaan ympärillä esteitä, kuten näytönsuoja.

Huomautus: huoltoa ei suositella tietyn sormen tai tiettyjen sormien käyttöön liittyvissä ongelmissa. Jos sinulla on ongelmia tiettyjen sormien kanssa, huomioi, että joissakin tapauksissa Touch ID ei ehkä pysty tunnistamaan näitä sormia johdonmukaisesti. Syynä on yleensä tietyn sormenjäljen luettavuus. Voit yrittää rekisteröidä sormen myöhemmin tai käyttää Touch ID:tä toisella sormella. Jos et pysty rekisteröimään mitään sormea laitteeseen, Touch ID -tunnistimessa saattaa olla ongelma. Laite on huollettava.

Suorita manuaaliset testit ja diagnostiikkatestit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä diagnostiikkatestit ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mobile Resources Inspector (MRI) -diagnostiikkaohjelmisto.

2. Testaa Koti-painikkeen yksittäinen klikkaus ja kaksoisklikkaus.

3. Pidä Koti-painiketta painettuna ääniohjausta tai Siriä varten.

4. Kun näyttö on pois päältä, paina Koti-painiketta ja varmista, että näyttö käynnistyy.

5. Kun painat Koti-painiketta, varmista, että tuntopalaute jäljittelee fyysisen painikkeen painallusta.

6. Herätä laite pitämällä sormeasi Koti-painikkeella, kun painat Koti-painiketta tai sivupainiketta. Kun sormenjälki tunnistetaan, laitteen pitäisi avautua.

Avaa ja tarkista iPhone

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista iPhone iPhonen korjausoppaan ohjeiden avulla. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda näyttö.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

SIM-kortin ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Huomautus: tämä toimenpide iPhone-malleja, joissa on SIM-korttialusta. Joissakin Yhdysvalloista ostetuissa iPhone-malleissa, kuten iPhone 14- ja iPhone 15 -malleissa, ei ole fyysistä SIM-korttia eikä SIM-korttialustaa. Näissä malleissa on eSIM. Tarkista iPhonen tekniset tiedot.

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• ”Virheellinen SIM-kortti asennettu” -viesti tulee näkyviin

• ”SIM-korttia ei ole asennettu” -viesti tulee näkyviin

• ”Toinen SIM havaittu” -viesti tulee näkyviin

iPhonen SIM-kortin poistaminen tai vaihtaminen

iPhonen tai iPadin SIM-kortin koon selvittäminen

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Varmista, että iPhonessa on aktiivinen langattoman operaattorin liittymä.

2. Varmista, että SIM-kortti on hyväksytty käytettäväksi iPhonen kanssa. Muun kuin Applen valtuuttaman operaattorin SIM-kortti voi aiheuttaa SIM-korttiin liittyviä varoitusviestejä. Muun kuin nykyisen iPhonen aktivoinnissa käytetyn SIM-kortin käyttäminen saattaa aiheuttaa SIM-korttiin liittyviä varoitusviestejä.

3. Jos iPhonen tilariviin tulee näkyviin ”Lukittu SIM-kortti” -viesti, avaa SIM-kortin lukitus henkilökohtaisella tunnistenumerolla (PIN-koodilla).

4. Varmista, että iPhoneen on asennettu oikea SIM-kortin alusta.

• Huomautus: SIM-korttien koko ja muoto voivat vaihdella.

Suorita manuaaliset testit ja diagnostiikkatestit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä diagnostiikkatestit ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mobile Resources Inspector (MRI) -diagnostiikkaohjelmisto.

2. Poista SIM-kortin alusta SIM-kortin irrotustyökalun avulla. Varmista, että alusta työntyy ulos. Jos SIM-kortin alustan poistaminen on vaikeaa, vaihda alusta.

3. Tarkista SIM-kortin alusta vaurioiden varalta. Jos SIM-kortin alusta on vaurioitunut, vaihda se.

4. Varmista, että SIM-kortin alusta on iPhone-mallille sopiva. Jos SIM-kortin alusta on virheellinen, vaihda se.

5. Poista SIM-kortti SIM-kortin alustasta SIM-kortin irrotustyökalun avulla. Varmista, että SIM-kortti on samassa tasossa alustan kanssa, kun se asetetaan uudelleen paikalleen. Jos SIM-kortin alustan asettaminen paikalleen on vaikeaa, vaihda se.

Avaa ja tarkista iPhone

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista iPhone iPhonen korjausoppaan ohjeiden avulla. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda SIM-kortin alusta.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Taptic Enginen tai tuntopalautteen ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

• iPhone ei värise odotetusti

Kokeile tätä vaihetta ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

Suorita manuaaliset testit ja diagnostiikkatestit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä diagnostiikkatestit ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mobile Resources Inspector (MRI) -diagnostiikkaohjelmisto.

2. Jos iPhonessa on Soitto/äänetön-kytkin, move the switch toward the display so the orange indicator isn’t showing — the Ring position. On iPhone 15 Pro models, ensure that the device is set to Ring with the Action button or Control Center.

3. Soita iPhoneen toisella puhelimella.

4. Kuuntele iPhonea ja kokeile, miltä se tuntuu, kun se soi. iPhonen tulisi toistaa soittoääni ja antaa värinähälytys.

5. Jos iPhonessa on Soitto/äänetön-kytkin, move the switch away from the display so the orange indicator is showing — the Silent position. On iPhone 15 Pro models, ensure that the device is set to Silent with the Action button or Control Center.

6. Kuuntele iPhonea ja kokeile, miltä se tuntuu, kun se soi. iPhonen tulisi antaa värinähälytys, mutta sen ei pitäisi toistaa soittoääntä.

7. Lopeta puhelu.

Avaa ja tarkista iPhone

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista iPhone iPhonen korjausoppaan ohjeiden avulla. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda Taptic Engine.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.