Jos näet varoituksen, jonka mukaan Face ID on poistettu iPhonessa tai iPad Prossa käytöstä

Jos näet tämän viestin Koti-valikossa tai Asetuksissa, iPhonesi tai iPadisi on mahdollisesti päivitettävä tai huollettava.

Saatat nähdä seuraavan viestin iPhone X:ssä ja uudemmissa, 12,9-tuumaisessa iPad Prossa (3. sukupolvi) ja uudemmissa sekä 11-tuumaisessa iPad Prossa (1. sukupolvi) ja uudemmissa:

”TrueDepth-kamerassa on havaittu ongelma. Face ID poistettiin käytöstä.”

Mitä seuraavaksi on tehtävä

1. Päivitä iPhoneesi tai iPadiisi iOS:n tai iPadOS:n uusin versio.

2. Tarkista, onko iPhonesi osa- ja huoltohistoriassa Face ID -ongelmia. Voit tarkistaa asian napauttamalla Asetukset-apissa Yleiset ja napauttamalla sitten Tietoja.

3. Jos et edelleenkään voi rekisteröidä kasvojasi tai avata laitteesi lukitusta Face ID:llä, voit viedä laitteesi Apple Storeen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai ottaa yhteyttä Apple-tukeen avun saamiseksi iPhonen kanssa tai iPadin kanssa.

iPhone, jossa näkyy Asetukset > Face ID ja pääsykoodi -näyttö. Näytön yläosassa on ilmoitus ”TrueDepth-kamerassa on havaittu ongelma. Face ID poistettiin käytöstä.”

Laitteen saa huoltaa vain koulutettu teknikko. Laserjärjestelmän muokkaus tai virheellinen korjaus sekä muiden kuin aitojen Apple-komponenttien käyttö järjestelmässä voi estää turvallisuusmekanismien toimimisen kunnolla. Se voi myös altistaa silmät tai ihon vaarallisesti tai vaurioittaa niitä.

Mitä viesti tarkoittaa

Apple on havainnut ongelman TrueDepth-kamerassa iOS 14.6:n tai sitä uudemman diagnostiikan avulla. Ongelma saattaa aiheuttaa kameran epänormaalin toiminnan. TrueDepth-kamera sisältää lasereita, jotka saatetaan poistaa käytöstä turvallisuussyistä, jos laite toimii väärin tai on vaurioitunut. Tämä ei estä sinua käyttämästä iPhoneasi tai iPadiasi, mutta et ehkä pysty käyttämään Face ID:tä, animojeja, memojeja ja joitakin muita toimintoja etukameralla, ennen kuin iPhonesi tai iPadisi päivitetty tai huollettu.