Jos Touch ID ei toimi iPhonessa tai iPadissa

Lue, mitä tehdä, jos et pysty avaamaan iOS-laitteesi lukitusta Touch ID:n avulla, tallentamaan sormenjälkeäsi tai sinua pyydetään antamaan pääsykoodi.

Missä Touch ID -tunnistin on?

Touch ID -tunnistin on joko Koti-painikkeessa tai yläpainikkeessa (6. sukupolven iPad mini ja 4. ja 5. sukupolven iPad Air). Kun noudatat alla olevia vaiheita, näet näyttöön tulevista ohjeista, mitä painiketta sinun tulee käyttää. Jos et ole varma, lue lisätietoja iPadin painikkeista.

Toimi seuraavasti. Kokeile käyttää Touch ID:tä kunkin vaiheen jälkeen:

1. Varmista, että laitteessasi on iOS:n tai iPadOS:n uusin versio.

2. Varmista, että sormesi ja Touch ID -tunnistin ovat puhtaat ja kuivat.* Pyyhi mahdollinen lika tai roskat Touch ID -tunnistimesta puhtaalla ja nukkaamattomalla liinalla.

3. Sormesi pitää peittää Touch ID -tunnistin kokonaan ja koskettaa ympäröivää metallirengasta. Älä napauta liian nopeasti tai liikuta sormeasi, kun Touch ID skannaa sormenjälkeä.

4. Jos käytät koteloa tai näytönsuojusta, varmista, että se ei peitä Touch ID -tunnistinta tai sitä ympäröivää metallirengasta.

5. Avaa Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi. Varmista sitten, että iPhonen lukituksen poisto- tai iTunes- ja App Store -asetus on käytössä, ja että olet rekisteröinyt vähintään yhden sormenjäljen.

6. Kokeile rekisteröidä toinen sormi.

Eikö vieläkään toimi?

Jos edellisten ohjeiden seuraaminen ei auttanut, näet Touch ID:tä ei voitu ottaa käyttöön -tekstin tai jokin seuraavista tapahtuu, kun valitset Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi, vie laitteesi Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen tai ota yhteys Apple-tukeen:

• Touch ID:n laittaminen päälle ei onnistu

• Touch ID näkyy himmennettynä tai harmaana

Jos sinun on annettava pääsykoodisi

Seuraavissa tilanteissa saatat joutua antamaan pääsykoodisi tai Apple ID:si Touch ID:n käyttämisen sijaan:

• Olet juuri käynnistänyt laitteesi uudelleen.

• Sormenjälkesi tunnistus epäonnistui viisi kertaa peräkkäin.

• Et ole avannut laitteesi lukitusta yli 48 tuntiin.

• Tallensit tai poistit juuri sormenjälkiä.

• Yrität avata Touch ID ja pääsykoodi -kohtaa Asetukset-valikosta.

• Olet käyttänyt Hätätila SOS -toimintoa.

* Kosteus, voiteet, hiki, öljyt, haavat tai kuiva iho voivat haitata sormenjäljen tunnistamista. Jotkin toimenpiteet voivat myös tilapäisesti vaikuttaa sormenjäljen tunnistamiseen, kuten liikunta, suihkussa käynti, uinti, ruoanlaitto tai muut olosuhteet tai muutokset, jotka vaikuttavat sormenjälkeen.