iPhone 12 ja uudemmat: Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten

Jotta voit selvittää iPhonen ongelman syyn vianmäärityksen aikana, sinua saatetaan pyytää käyttämään Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -testiohjelmistoja. Diagnostiikkaohjelmisto koostuu useista diagnostiikkatesteistä. Näiden testiohjelmistojen suorittaminen voi auttaa tarkentamaan ongelmien syitä, määrittämään osien vaihtamistarpeen ja varmistamaan korjauksen onnistumisen.

Testiohjelmistojen käyttö vaatii erillisen, toissijaisen laitteen, jossa on verkkoselain ja internet-yhteys. Toinen laite toimii diagnostiikkakonsolina, johon voit syöttää huollettavan laitteen sarjanumeron.

Valitse suositeltu diagnostiikkatestiohjelmisto. Kun se on suoritettu, tulokset näkyvät diagnostiikkakonsolissa. Tuloksia tarkastelemalla voit päätellä, mikä aiheuttaa iPhonen ongelman.

Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten iPhonessa

Vaatimukset

Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten iPhonessa vaatii seuraavat:

• Testattavan laitteen on oltava vähintään iPhone 12, joka voidaan käynnistää ja jossa on käytössä iOS. Jos iPhonea ei voida käynnistää, katso artikkelin akun ja latauksen ongelmien vianmääritys ohjeet.

• Tärkeää: testattavassa iPhonessa on oltava iOS 17 tai uudempi, jotta Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten voidaan suorittaa. iOS:n beetaversioita ei tueta. Katso artikkelista iPhonen tai iPadin päivittäminen ohjeet iPhonen päivittämiseen. Jatka vasta sen jälkeen, kun iPhone on päivitetty.

• iPhone-mallin tunnistaminen

• Toissijainen laite, kuten Mac, PC-tietokone, iPad tai toinen iPhone, jolla voit käyttää Apple-vianmääritystä omatoimikorjaus -verkkosivustoa ja jota voit käyttää diagnostiikkakonsolina. Diagnostiikkakonsolia tuetaan seuraavissa toissijaisissa laitteissa:

• iPhone, jossa on iOS 13 tai uudempi, tai iPad, jossa on iPadOS 13 tai uudempi, ja Safari

• Mac, jossa on macOS Catalina 10.15 tai uudempi ja Safari

• PC-tietokone, jossa on Chrome 55 tai uudempi, Firefox 59 tai uudempi tai Microsoft Edge 12 tai uudempi

• Testattavassa iPhonessa on oltava Wi-Fi-internet-yhteys

• Huomautus: testattava iPhone tukee diagnostiikkatilassa vain Wi-Fi-yhteyttä. Mobiiliyhteyksiä ei tueta.

• Wi-Fi-, mobiili- tai langallinen internet-yhteys toissijaisessa laitteessa

Valmistele testattava iPhone

1. Jos pystyt asentamaan uusimman iOS-version, päivitä iPhone ennen jatkamista.

2. Sammuta testattava iPhone.

3. Irrota kaikki lisävarusteet iPhonesta.

Käynnistä Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten toissijaisessa laitteessa

1. Siirry toissijaisessa laitteessa osoitteeseen https://getsupport.apple.com/self-service-diagnostics.

2. Klikkaa tai napauta Jatka Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -sivulla.

3. Valitse iPhone.

Siirry testattavassa iPhonessa diagnostiikkatilaan

1. iPhonen sammuttaminen:

1. Pidä sivupainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta painettuina samanaikaisesti, kunnes liukusäätimet tulevat näkyviin. Sammuta iPhone vetämällä Sammuta-liukusäädintä.

2. Odota 30 sekuntia, että laite on varmasti sammunut.

iPhone, jossa nuolet osoittavat äänenvoimakkuus- ja sivupainikkeisiin
  2. Pidä sekä äänenvoimakkuuden lisäys- että vähennyspainiketta painettuna.

iPhone, jossa nuolet osoittavat äänenvoimakkuuspainikkeisiin
  3. Kun pidät painikkeita painettuna, liitä iPhone vähintään 20 W:n virtalähteeseen tai suoraan käynnistettyyn ja verkkovirtaan yhteydessä olevaan tietokoneeseen. Keskittimiä, näyttöjä tai muita epäsuoria yhteyksiä ei tueta.

4. Kun Apple-logo tulee näkyviin, vapauta painikkeet.

5. Kun näkyviin tulee viesti ”Vianmäärityksen avulla Apple voi tunnistaa tämän laitteen mahdolliset laite- ja ohjelmisto-ongelmat”, iPhone on diagnostiikkatilassa.

iPhonen diagnostiikkatilan näyttö

Rekisteröidy ja aloita diagnostiikkaistunto

1. Syötä testattavan iPhonen sarjanumero toissijaisessa laitteessa Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -sivulle.

• Huomautus: jos haluat tarkistaa testattavan iPhonen sarjanumeron, napauta tietokuvaketta diagnostiikkanäytön oikeassa alakulmassa.

2. Klikkaa tai napauta toissijaisen laitteen Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -sivulla Aloita istunto. Jos iPhonea ei rekisteröidä diagnostiikkaistuntoon, klikkaa tai napauta Yritä uudelleen.

3. Napauta testattavan iPhonen diagnostiikkanäytössä Aloita istunto.

4. Kun olet rekisteröinyt iPhonen, valitse diagnostiikkatestiohjelmisto.

5. Noudata ohjeita ja tarkastele diagnostiikkatestien tuloksia toissijaisessa laitteessa.

Saatavilla olevat diagnostiikkatestiohjelmistot

Mobile Resource Inspector (MRI)

Tämä diagnostiikkaohjelmisto on ensiarviointityökalu, joka tarkistaa laitteen ohjelmistoversion ja vahvistaa laitteiston komponenttien olemassaolon.

Näytön pikselivirheet

Tämä ohjelmisto näyttää useita värejä ja kuvioita, jotka auttavat tunnistamaan pikselivirheitä ja roskia.

Multi-Touch

Tämä ohjelmisto auttaa tunnistamaan sellaiset näyttöpaneelin alueet, joilla kosketuspikselit eivät vastaa.

Kameran kuvanlaatu

Tämä ohjelmisto auttaa tunnistamaan kameran kuvanlaatuongelmat sekä etu- että takakameroiden tapauksessa.

Face ID

Tämä ohjelmisto tarkistaa Face ID:n tunnistimet.

Äänen omatoimikorjaus

iPhone 15 tai iPhone 15 Plus

Tämä toistaa useita ääniä sisäisten kaiuttimien kautta ja pyytää sinua varmistamaan, että kuulet äänet ja että ne eivät ole vääristyneitä. Tämän jälkeen testi pyytää sinua tallentamaan lyhyen äänileikkeen ja vahvistamaan, että kaikki mikrofonit havaitsevat ääntä. Parhaita tuloksia varten tämä testiohjelmisto kannattaa suorittaa hiljaisessa ympäristössä.

Varoitus: Äänen omatoimikorjaus -diagnostiikkaohjelmisto toistaa kaiuttimista kovia testiääniä. Huomioi ympäristösi ennen tämän testiohjelmiston suorittamista.

Äänilähtö

Kaikissa muissa tuetuissa iPhone-malleissa

Tämä ohjelmisto toistaa useita äänimerkkejä sisäisten kaiuttimien kautta ja pyytää sinua varmistamaan, että kuulet äänet kaiuttimista eivätkä ne ole vääristyneitä. Parhaita tuloksia varten tämä testiohjelmisto kannattaa suorittaa hiljaisessa ympäristössä.

Varoitus: Äänilähtö-diagnostiikkaohjelmisto toistaa kaiuttimista kovia testiääniä. Huomioi ympäristösi ennen tämän testiohjelmiston suorittamista.