iPhone 12 ja uudemmat: akku- ja latausongelmat

Akun keston tai langallisen latauksen ongelmien vianmääritys

Langattoman latauksen ongelmien vianmääritys

Akun keston tai langallisen latauksen ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Akun virta kuluu nopeasti

• Akku ei vaikuta latautuvan

• Akku ei lataudu virtalähteestä

• Akun latauksen kuvake ei näytä, että iPhone on ladattu täyteen

• iPhone sammuu välittömästi, kun se irrotetaan virtalähteestä

• Akku ei lataudu tai se latautuu hitaasti tai näyttöön tulee akun käyttöön liittyvä hälytys

Jos iPhone tai iPod touch ei lataudu

iPhonen langaton lataaminen

MagSafe-laturin käyttäminen iPhone 15-, iPhone 14-, iPhone 13- ja iPhone 12 ‑mallien kanssa

Applen virtalähteiden, kaapelien ja virtapistokkeiden käyttäminen Applen tuotteiden kanssa

Näin tunnistat väärennetyt tai sertifioimattomat Lightning-liitännän lisävarusteet

iOS:n luvattomat muutokset

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Tarkasta, onko iPhonen latausliittimessä roskia. Puhdista liitin varovasti pienellä, pehmeäharjaksisella harjalla. Älä käytä harjaa, jossa on metallisia osia. Varmista, että harja on puhdas ja kuiva. Käytä vain sen verran harjaksia, että ne mahtuvat liittimen sisään. Irrota roskat pyörittämällä harjaksia. Harjaa roskat poispäin liittimestä, jotta et harjaisi roskia vahingossa liittimen sisään.

• Tärkeää: irrota ensin kaikki kaapelit ja sammuta iPhone. Älä käytä valkaisuainetta tai vetyperoksidia sisältäviä tuotteita. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä upota iPhonea puhdistusaineeseen. Älä käytä paineistettua ilmaa.

2. Varmista, että käytät iPhonen lataamiseen suositeltua virtalähdettä. Jotkin virtalähteet eivät välttämättä syötä tarpeeksi virtaa iPhonen lataamista varten.

Suorita manuaaliset testit ja diagnostiikkatestit

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla tai mahdollisten syiden tarkastamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä diagnostiikkatestit ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mobile Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkaohjelmisto.

2. Liitä iPhone pistorasiaan liitettyyn virtalähteeseen yhteensopivalla latauskaapelilla. Älä käytä tietokoneen porttia tai langatonta latausta. Lataa iPhonea vähintään 10 minuuttia. Odota, kunnes näytössä näkyy kuva tai 10 minuuttia on kulunut.

• Huomautus: iPhone on saattanut siirtyä syväpurkautumistilaan, joka edellyttää 20–30 minuutin lataamista ennen käynnistämistä. Latauskuvakkeen pitäisi näkyä kahden minuutin latauksen jälkeen.

3. Siirrä kaapelia varovasti liitäntäkohdan ympärillä ja varmista, ettei yhteys katkeile.

4. Käännä latauskaapeli toisin päin.

5. Irrota kaapeli ja liitä se takaisin.

6. Kokeile toista latauskaapelia.

7. Kokeile toista USB-C-virtalähdettä.

8. Käytä yhteensopivaa langatonta latausalustaa, joka on liitetty pistorasiaan.

9. Irrota latauskaapeli ennen langattoman latauksen testaamista. Jos molemmat ovat samanaikaisesti käytössä, lataaminen tapahtuu oletusarvoisesti latauskaapelin kautta. Aseta iPhone suoraan latausalustan päälle. Varmista, että iPhone on näyttö ylöspäin laturin keskellä tai langattoman latausalustan valmistajan suosittelemassa kohdassa.

10. Odota, kunnes näytössä näkyy kuva tai 10 minuuttia on kulunut. Jos iPhone ei käynnisty latauskaapelia käytettäessä ja se käynnistyy vain langatonta latausta käytettäessä, iPhonessa saattaa olla langalliseen lataamiseen liittyviä ongelmia.

Huomautus: akun ja latauksen merkkivalot voivat hetken näkyä vaihtelevasti, kun iPhone liitetään virtalähteeseen tai herätetään lepotilasta. Jos näin käy, odota muutama sekunti ja tarkista tilanne uudelleen. Akun varausaste voi pysyä 99 prosentissa, kun akku on ladattu täyteen. Tämä ei ole merkki akun tai laitteiston ongelmasta. Lisätietoja on tukiartikkelissa iPhonen akku ja suorituskyky.

Avaa ja tarkasta iPhone

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt tukiartikkelien ohjeita noudattamalla tai diagnostiikkatestien suorittamisella, avaa ja tarkasta iPhone noudattamalla iPhonen korjausoppaan ohjeita. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda akku.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Langattoman latauksen ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• iPhone ei lataudu langattomasti, mutta latautuu latauskaapelilla

• iPhone ei tunnista MagSafe-lisävarusteita

Jos iPhone tai iPod touch ei lataudu

iPhonen langaton lataaminen

MagSafe-laturin käyttäminen iPhone 15-, iPhone 14-, iPhone 13- ja iPhone 12 ‑mallien kanssa

Applen virtalähteiden, kaapelien ja virtapistokkeiden käyttäminen Applen tuotteiden kanssa

Näin tunnistat väärennetyt tai sertifioimattomat Lightning-liitännän lisävarusteet

iOS:n luvattomat muutokset

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen ongelmakohtaista vianmääritystä

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla tai mahdollisten syiden tarkastamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä diagnostiikkatestit ja manuaaliset testit:

1. Käytä yhteensopivaa langatonta latausalustaa, joka on liitetty pistorasiaan.

2. Jos kyseessä on MagSafe-lisälaitteen tunnistusongelma, varmista, että langaton laturi on Apple MagSafe -laturi.

3. Poista kaikki muiden valmistajien kuoret, jotka saattavat häiritä iPhonen testaamista.

4. Varmista, että käytät iPhonen lataamiseen suositeltua virtalähdettä. Jotkin virtalähteet eivät välttämättä syötä tarpeeksi virtaa iPhonen lataamista varten.

Suorita manuaaliset testit ja diagnostiikkatestit

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla tai mahdollisten syiden tarkastamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä diagnostiikkatestit ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mobile Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkaohjelmisto.

2. Käytä MagSafe-laturia tai Qi-sertifioitua langatonta latausalustaa, joka on liitetty pistorasiaan.

3. Irrota latauskaapeli ennen langattoman latauksen testaamista. Jos molemmat ovat samanaikaisesti käytössä, lataaminen tapahtuu oletusarvoisesti latauskaapelin kautta. Aseta iPhone suoraan latausalustan päälle. Varmista, että iPhone on näyttö ylöspäin laturin keskellä tai langattoman latausalustan valmistajan suosittelemassa kohdassa.

4. Odota, kunnes näytössä näkyy kuva tai 10 minuuttia on kulunut. Jos iPhone ei käynnisty langatonta latausta käytettäessä ja käynnistyy vain latauskaapelia käytettäessä, iPhonessa saattaa olla langattomaan lataamiseen liittyvä ongelma.

Huomautus: akun ja latauksen merkkivalot voivat hetken näkyä vaihtelevasti, kun iPhone liitetään virtalähteeseen tai herätetään lepotilasta. Jos näin käy, odota muutama sekunti ja tarkista tilanne uudelleen. Akun varausaste voi pysyä 99 prosentissa, kun akku on ladattu täyteen. Tämä ei ole merkki akun tai laitteiston ongelmasta. Lisätietoja on tukiartikkelissa iPhonen akku ja suorituskyky.

Avaa ja tarkasta iPhone

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt tukiartikkelien ohjeita noudattamalla tai diagnostiikkatestien suorittamisella, avaa ja tarkasta iPhone noudattamalla iPhonen korjausoppaan ohjeita. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda iPhone 14-, iPhone 14 Plus- ja iPhone 15 ‑malleissa langattoman latauskäämin sisältävä takalasi. Muiden mallien huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.