iPhonen akun lataaminen ja sen kunnosta huolehtiminen

Lue, miten akun käyttöikä voi pidentyä, jos lataat ja käytät iPhonea ihanteellisissa olosuhteissa.

Tietoja akun käyttöiästä

Akun käyttöikä liittyy sen kemialliseen ikään, mikä tarkoittaa muutakin kuin vain aikaa, joka on kulunut akun kokoamisesta. Akun kemiallinen ikä muodostuu useiden tekijöiden monimutkaisesta yhdistelmästä, esimerkiksi lämpötilahistoriasta ja lataustavoista. Kaikki ladattavat akut ovat kulutusosia, joiden teho heikkenee kemiallisen ikääntymisen myötä. Kun litiumioniakut ikääntyvät kemiallisesti, niiden virtakapasiteetti heikkenee, mikä lyhentää akunkestoa ja pienentää huipputehoa. Yhden vuoden takuu kattaa akun huollon paikallisten kuluttajansuojalakien mukaisten oikeuksien lisäksi.

Lue lisää iPhonen lataussykleistä

Lue lisätietoja iPhonen akusta ja käyttöajasta

Näin lataaminen vaikuttaa akkuun

Useimpien asiakkaiden käytössä iPhonen akun pitäisi kestää koko päivän. Voit ladata iPhonesi joka yö, vaikka akku ei olisi kulunut loppuun.

iPhone lopettaa latauksen automaattisesti, kun akku on täynnä, joten iPhonen pitäminen laturissa koko yön on turvallista. Lataus jatkuu automaattisesti, jos akun varaustaso laskee alle 95 prosenttiin.

Jos mahdollista, irrota iPhone laturista, kun se on ladattu täyteen. iPhonessa on oletusasetuksena käytössä optimoitu akun lataus. Ominaisuus lyhentää aikaa, jonka iPhone on täyteen ladattuna, mikä pidentää akun käyttöikää. Se lataa iPhonen täyteen ja käyttövalmiiksi juuri oikeaan aikaan.

Akku lämpenee latauksen aikana, mikä voi lyhentää sen käyttöikää. Lämmön vaikutuksen vähentämiseksi ja ylikuumenemisen estämiseksi iPhone vähentää latausvirran määrää asteittain, kun varaustaso lähestyy täyttä.

Lue lisää lataamisen optimoinnista

Näin lämpötila vaikuttaa akkuun

iPhone on suunniteltu toimimaan hyvin monenlaisissa lämpötiloissa. Sen ihanteellinen käyttölämpötilaväli on 16–22 °C.

Vältä laitteen käyttöä tai lataamista yli 35 °C:ssa, sillä tämä voi lyhentää akun käyttöikää pysyvästi.

Kun käytät laitetta hyvin kylmässä ympäristössä, akun kesto saattaa lyhentyä. Tämä on tilapäistä, ja akun käyttöaika palaa normaaliksi, kun lämpötila nousee takaisin tavalliselle tasolle.

Ohjelmisto saattaa rajoittaa latausta yli 80 prosenttiin, kun ympäristön lämpötila ylittää akun suositellun käyttölämpötilan.

Lue lisätietoja siitä, miten lämpötila voi vaikuttaa iPhoneen

Näin Wi‑Fi ja Bluetooth vaikuttavat akkuun

Wi‑Fi ja Bluetooth on suunniteltu käyttämään mahdollisimman vähän akkua silloin, kun niillä ei ole muodostettu yhteyttä verkkoon tai lisävarusteeseen. Saat parhaan iPhone-käyttökokemuksen pitämällä Wi‑Fin ja Bluetoothin päällä.

Lue lisätietoja siitä, mitkä ominaisuudet eivät välttämättä toimi Wi‑Fin ja Bluetoothin ollessa pois päältä