Opret album

Du kan oprette album for at organisere fotobiblioteket på en bedre måde.

Åbn Fotos for mig

Opret et album

1. Gør et af følgende:

• Opret et tomt album: Vælg Arkiv > Nyt album, eller klik på knappen Tilføj ud for Mine album i indholdsoversigten, og vælg Album.

• Opret et nyt album med en gruppe fotografier: Vælg de fotografier, der skal være i det nye album, og vælg Arkiv > Nyt album med det valgte.

2. Skriv et navn til det nye album i indholdsoversigten, og tryk på Retur.

Tip: Du kan også vælge de fotografier, der skal være i det nye album, ctrl-klikke på et valgt fotografi, vælge “Føj til” og vælge Nyt album.

Føj fotografier til et eksisterende album

• Du føjer fotografier til et album på en af følgende måder:

• Vælg de ønskede fotografier, og træk dem til et album i indholdsoversigten.

• Vælg de ønskede fotografier, ctrl-klik på et valgt fotografi, vælg Føj til, og vælg albummet.

• Vælg de ønskede fotografier, og træk miniaturen i valgindikatoren øverst i vinduet til et album i indholdsoversigten.

Valgindikator, der viser, at tre fotografier er valgt.

Føj fotografier til et eksisterende album fra en mappe i Finder

• Træk en mappe med fotografier fra Finder til et album i indholdsoversigten. Fotos føjer indholdet af mappen til albummet.

Hvis du har valgt indstillingen “Kopier emner til Fotos-biblioteket” i vinduet Fotos, bliver fotografierne føjet til dit Fotos-bibliotek. Hvis du vil spare diskplads, kan du slette fotografierne fra mappen i Finder.

Fjern eller flyt rundt på fotografier i et album

Dobbeltklik på et album for at åbne det, og gør derefter et af følgende:

• Opstil fotografier efter dato: Vælg Oversigt > Sorter, og vælg derefter Bevar sorteringen efter ældste først eller Bevar sorteringen efter seneste først.

• Flyt fotografier rundt manuelt: Træk fotografierne til den ønskede rækkefølge.

• Sorter fotografier alfabetisk efter titel: Vælg Oversigt > Sorter, og vælg derefter Bevar sortering efter titel.

• Fjern fotografier fra et album: Vælg fotografierne, og tryk derefter på Slet, eller vælg Billede > Fjern [antal] fotos i album.

Fotografierne fjernes kun fra dette album, ikke fra andre album i fotobiblioteket. Hvis du ved en fejl kommer til at fjerne et fotografi fra et album, skal du vælge Rediger > Fortryd for at gendanne det.

Bemærk: Du kan ikke slette fotografier fra et smart album eller fra de album, der er oprettet til dig, f.eks. Videoer eller Serier. Fotografierne tilføjes automatisk i disse album ud fra albummets søgekriterier. Du kan slette valgte fotografier i hele dit bibliotek og iCloud-fotobibliotek ved at trykke på Kommando-Slet.

Fjern eller flyt rundt på album

Klik på Mine album i indholdsoversigten, og gør et af følgende:

• Kombiner fotografier i et album med et andet album: Træk et album til et andet album.

• Kombiner to album i en mappe: Alternativ-træk et album til et andet album.

• Opstil album efter dato: Vælg Oversigt > Sorter, og vælg derefter Efter ældste først eller Efter seneste først.

• Flyt album rundt manuelt: Træk albummene til den ønskede rækkefølge.

• Sorter album alfabetisk efter titel: Oversigt > Sorter, og vælg derefter Efter navn.

• Fjern et album: Ctrl-klik på albummet, vælg Slet album, og klik derefter på Slet.

Albummet fjernes fra biblioteket og dit iCloud-fotobibliotek. Emnerne i albummet fjernes ikke. De bliver i fotobiblioteket. Hvis du ved en fejl kommer til at fjerne et album, skal du vælge Rediger > Fortryd Slet album for at gendanne det.

Tip: Du kan også sortere projekter efter navn eller oprettelsesdato og sortere emner i indholdsoversigten. Du kan ikke sortere emner i et øjeblik.

Vælg et nøglefotografi til et album

Du kan vælge et albums nøglefotografi, som er det fotografi, der repræsenterer albummet i Fotos-vinduet.

1. Dobbeltklik på et album for at åbne det, og vælg derefter det fotografi, du vil bruge som nøglefotografi.

2. Vælg Billede > Opret nøglefoto.