Brug af Fotos på din Mac

Lær, hvordan du får dine billeder på alle dine enheder, administrerer din samling og redigerer og deler dine billeder.

Fotos hjælper dig med at holde dit voksende bibliotek organiseret og tilgængeligt. Kraftfulde og intuitive redigeringsværktøjer, der hjælper dig med at gøre dine billeder perfekte. Minder viser de bedste billeder fra dit fotobibliotek i smukke samlinger. Og med iCloud-fotobibliotek kan du opbevare et helt livs fotos og videoer i iCloud og holde dem ajour på alle dine enheder.

Før du begynder

Få adgang til alle dine billeder – uanset hvor du er

iCloud-fotobibliotek opbevarer automatisk alle dine fotos i iCloud, så du kan få adgang til dem fra din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac iCloud.com, eller på en pc. Når du redigerer og organiserer billeder i appen Fotos, holdes ændringerne opdaterede og synlige overalt.

Administration af din iCloud-lagringsplads

De billeder og videoer, du har i iCloud-fotobibliotek, bruger iCloud-lagringsplads. Inden du slår iCloud-fotobibliotek til, skal du derfor sikre dig, at du har nok plads til at lagre hele din samling. Du kan se, hvor meget plads du behøver, og derefter opgradere din aftale om lagringsplads, hvis det er nødvendigt.

Sådan slår du iCloud-fotobibliotek til

Det er nemt at komme i gang. Du skal bare slå iCloud-fotobibliotek til i Indstillinger og sikre, at du er logget ind med det samme Apple-id på alle dine enheder. På din Mac skal du gå til Systemindstillinger > iCloud og klikke på knappen Indstillinger ved siden af Fotos. Vælg iCloud-fotobibliotek.

Hold dit fotobibliotek organiseret

Appen Fotos er organiseret på samme måde på alle dine Apple-enheder. På den måde føles det altid velkendt. På din Mac er din samling opdelt i fire hovedkategorier: Bibliotek, Fælles, Album og Projekter.

Appen Fotos sorterer automatisk dine fotos, videoer, Minder, Favoritter, Personer m.m. for dig i Bibliotek. Og du vil finde dine billeder og videoer taget cirka på samme tid og sted, grupperet i øjeblikke, samlinger og år. Se de fotos, du deler med andre i iCloud-fotodeling, i Fælles. Organiser dine samlinger i Album. Du kan se og organisere bøger, kort, kalendere, tryksager med mere under Projekter.

Gør mere med Fotos-appen

Din Mac er det sted, du får tingene gjort. Derfor gør Fotos-appen det nemmere end nogensinde at oprette et fantastisk lysbilledshow, dele det med alle, du har lyst til, og hurtigt finde det øjeblik, du leder efter. Alt sammen med et par enkelte klik.

Afspil et lysbilledshow

Forbered straks et diasshow direkte i Fotos. Åbn ethvert album og klik på Diasshow. Tilpas tema og musik, og du er klar.

Eller du kan klikke på titlen på et Øjeblik, Samling eller År. Klik så på .

Del med venner

Brug  til at dele billeder via iCloud-fotodeling, Mail osv. Eller til at sende billeder til dine konti på de sociale medier som f.eks. Facebook og Twitter.

Vælg flere fotos

Appen Fotos gør det endda muligt at vælge flere fotos og videoer fra dit bibliotek mere effektivt. Vælg blot mere end et foto eller en video, og se straks, hvor mange du har i øverste højre hjørne af appen Fotos. Derefter kan du flytte dem til et album, skjule, slette, få info, og mere.

Søg i dine fotos

Find det foto eller den video du leder efter på ingen tid. Brug blot søgelinjen, der er bygget direkte ind i Fotos. Du kan søge efter billeder baseret på hvem der er i dem eller hvad der er i dem, så som kager eller balloner.

Eller prøv filteret i øverste højre hjørne af appen Fotos. Klik på Viser, og vælg fra Favoritter, Redigeret, Fotos eller Videoer.

Sådan sletter du billeder og videoer fra dit bibliotek

Hvis der er billeder, du ikke vil have mere, kan du slette dem et ad gangen eller flere på en gang.

Slet et billede

1. Vælg det billede, der skal slettes.
  2. Tryk på slettetasten.
  3. Bekræft, at du vil slette billedet.

Sådan slettes flere billeder

1. Tryk på tasten Kommando, og hold den nede.
  2. Vælg de billeder, der skal slettes.
  3. Tryk på slettetasten.
  4. Bekræft, at du vil slette billederne.

Når du sletter et billede, ryger det i albummet Slettet for nylig, hvor det ligger i 30 dage. Hvis du bruger iCloud-fotobiblioteket, flyttes de billeder, du sletter, også til albummet Slettet for nylig på dine andre enheder. Efter 30 dage slettes billederne helt. Du kan slette billeder permanent med det samme, når du klikker på Slet alle i albummet Slettet for nylig.

Når du sletter billeder direkte fra et album ved at trykke på slettetaste, kan du kun fjerne dem af albummet og ikke fra hele din fotosamling. Hvis du vil slette billeder fra både albummet og hele din samling, skal du trykke på Kommando+Slet.

Rediger dine billeder

Fotos inkluderer de kraftfulde og enkle, redigeringsværktøjer. Du kan anvende justeringer på dine fotos og få dem til at se ud, præcis som du vil. Hvis du vil begynde forfra, kan du altid fortryde, så du får det oprindelige billede igen. Sådan kommer du i gang:

1. Dobbeltklik på det billede, du vil redigere, fra visningen Fotos eller fra et album.
  2. Klik på Rediger eller  øverst til højre i Fotos.
  3. Redigeringsværktøjerne vises til højre i vinduet. Klik på det værktøj, du vil bruge.

Når du har redigeret dit billede, skal du klikke på OK. Vil du begynde forfra? Klik på Tilbage til original. Hvis du bruger iCloud-fotobiblioteket, vil du se ændringerne på alle dine enheder.

Med fotos til macOS High Sierra kan du også sende et foto til de fleste tredjeparts-fotoprogrammer til redigering, og derefter gemme ændringerne tilbage i dit bibliotek. Lær mere om redigering af dine fotos med apps og udvidelser fra andre producenter.

Se og tilføj oplysninger om et billede

Du kan også føje detaljer til dine billeder, f.eks. en beskrivelse, et søgeord eller en specifik lokalitet. Du kan endda tilføje ansigter for at navngive dine venner og familiemedlemmer på hvert billede.

Dobbeltklik på et billede for at åbne det, og klik derefter på  i øverste højre hjørne, eller vælg et billede, og brug tastaturgenvejen Kommando+I for at se vinduet Info. Når du har tilføjet oplysninger, kan du bruge feltet Søg til at finde billeder via søgeord, titel, beskrivelse, ansigter eller lokalitet.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Udgivelsesdato: Thu Feb 22 14:54:01 GMT 2018