Brug af Fotos på din Mac

Lær, hvordan du får dine billeder på alle dine enheder, administrerer din samling og redigerer og deler dine billeder.

eller Fotos på MacBook og iMac

Fotos hjælper dig med at holde dit voksende bibliotek organiseret og tilgængeligt. Kraftfulde og intuitive redigeringsværktøjer, der hjælper dig med at gøre dine billeder perfekte. Minder viser de bedste billeder fra dit bibliotek i smukke samlinger. Og med iCloud-fotos kan du lagre en levetids billeder og videoer i iCloud og holde dem opdateret på alle dine enheder.

Før du begynder

Få adgang til alle dine billeder – uanset hvor du er

iCloud-fotos opbevarer automatisk alle dine billeder i iCloud, så du kan få adgang til dem fra din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac, iCloud.com eller på en pc. Når du redigerer og organiserer billeder i appen Fotos, holdes ændringerne opdaterede og synlige overalt.

Fotos på iPhone, Mac og iPad

Administrer din iCloud-lagringsplads

De billeder og videoer, du har i iCloud-fotobibliotek, bruger af din iCloud-lagringsplads. Inden du slår iCloud-fotos til, skal du derfor sikre dig, at du har nok plads til at lagre hele din samling. Du kan se, hvor meget plads du behøver, og derefter opgradere din aftale om lagringsplads, hvis det er nødvendigt.

Slå iCloud-fotos til

Det er nemt at komme i gang. Du skal bare slå iCloud-fotos til under Indstillinger og sikre, at du er logget ind med det samme Apple-id på alle dine enheder. På din Mac skal du gå til Systemindstillinger > iCloud og klikke på knappen Indstillinger ved siden af Fotos. Vælg derefter iCloud-fotos.

Sådan holder du dit fotobibliotek organiseret

Appen Fotos på Mac

På Mac er din fotosamling opdelt i fire hovedkategorier: Fotos, Øjeblikke, Samlinger og År. Fanen Fotos viser alle dine billeder og videoer i kronologisk rækkefølge. I Øjeblikke, Samlinger og År vil dine billeder og videoer være grupperet ud fra det klokkeslæt og sted, de blev taget.

Appen Fotos sorterer dine billeder i Minder, Favoritter, Personer og Steder i indholdsoversigten under Bibliotek. Indholdsoversigten viser også, hvad du og dine venner har delt, dine fotoalbum og de projekter, du har oprettet.

Sådan kan du gøre mere med appen Fotos

Din Mac er det sted, du får tingene gjort. Derfor gør appen Fotos det nemmere end nogensinde at oprette et fantastisk lysbilledshow, dele det med alle, du har lyst til, og hurtigt finde det øjeblik, du leder efter. Alt sammen med et par enkelte klik.

afspilning af et lysbilledshow i Fotos

Afspil et lysbilledshow

Forbered straks et diasshow direkte i Fotos. Åbn ethvert album og klik på Diasshow. Tilpas tema og musik, og du er klar.

Eller du kan klikke på titlen på et Øjeblik, Samling eller År. Klik derefter på symbolet for afspilning.

deling af et billede med venner

Del med venner

Brug symbolet til deling for at dele billeder i Delte Albums, Mail og meget mere. Eller til at sende billeder til dine konti på de sociale medier som f.eks. Facebook og Twitter.

valg af flere billeder

Vælg flere billeder

Appen Fotos gør det let og effektivt at arbejde med flere billeder og videoer fra dit bibliotek. Vælg blot mere end ét billede eller en video, og se straks, hvor mange du har valgt, øverst til højre i appen Fotos. Derefter kan du flytte dem til et album, skjule, slette, få oplysninger og meget mere.

søgning efter fødselsdagsbilleder

Søg i dine billeder

Find det billede eller den video, du leder efter, på ingen tid. Brug blot søgelinjen, der er direkte integreret i Fotos-værktøjslinjen. Du kan søge efter billeder ved at bruge navnene på familie og venner, steder eller det, der vises på billederne, f.eks. kage eller balloner.

Eller prøv filteret i øverste højre hjørne af appen Fotos. Klik på Alle emner ud for Viser. Vælg derefter kun at få vist Favoritter, Redigeret, Fotos eller Videoer.

Sådan sletter du billeder og videoer fra dit bibliotek

Hvis der er billeder, du ikke vil have mere, kan du slette dem et ad gangen eller flere på en gang.

Slet et billede

1. Vælg det billede, der skal slettes.
  2. Tryk på slettetasten.
  3. Bekræft, at du vil slette billedet.

Sådan slettes flere billeder

1. Tryk på tasten Kommando, og hold den nede.
  2. Vælg de billeder, der skal slettes.
  3. Tryk på slettetasten.
  4. Bekræft, at du vil slette billederne.

Når du sletter et billede, ryger det i albummet Slettet for nylig, hvor det ligger i 30 dage. Hvis du bruger iCloud-fotos, flyttes de billeder, du sletter, også til albummet Slettet for nylig på dine andre enheder. Efter 30 dage slettes billederne helt. Du kan slette billeder permanent med det samme, når du klikker på Slet alle i albummet Slettet for nylig.

Når du sletter billeder direkte fra et album ved at trykke på slettetaste, kan du kun fjerne dem af albummet og ikke fra hele din fotosamling. Hvis du vil slette billeder fra både albummet og hele din samling, skal du trykke på Kommando+Slet.

Sådan redigerer du dine billeder

Fotos inkluderer de kraftfulde og enkle, redigeringsværktøjer. Du kan anvende justeringer på dine billeder og få dem til at se ud, præcis som du vil. Hvis du vil begynde forfra, kan du altid fortryde, så du får det oprindelige billede igen. Sådan kommer du i gang:

1. Dobbeltklik på det billede, du vil redigere, fra visningen Fotos eller fra et album.
  2. Klik på Rediger eller symbolet for redigering øverst til højre i Fotos.
  3. Redigeringsværktøjerne vises til højre i vinduet. Klik på det værktøj, du vil bruge.

Når du har redigeret dit billede, skal du klikke på OK. Vil du begynde forfra? Klik på Tilbage til original. Hvis du bruger iCloud-fotos, vil du se ændringerne på alle dine enheder.

Med Fotos til macOS High Sierra eller en nyere version kan du også sende et billede til de fleste tredjeparts-fotoprogrammer til redigering og derefter gemme ændringerne i dit bibliotek igen. Læs mere om redigering af dine billeder med apps og udvidelser fra andre producenter.

visning af oplysninger om et billede

Visning og tilføjelse af oplysninger om et billede

Du kan også føje detaljer til dine billeder, f.eks. en beskrivelse, et søgeord eller en specifik lokalitet. Du kan endda tilføje ansigter for at navngive dine venner og familiemedlemmer på hvert billede.

Dobbeltklik på et billede for at åbne det, og klik derefter på symbolet for oplysninger øverst til højre, eller vælg et billede, og brug tastaturgenvejen Kommando+I for at se vinduet Info. Når du har tilføjet oplysninger, kan du bruge feltet Søg til at finde billeder via søgeord, titel, beskrivelse, ansigter eller lokalitet.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.