Sådan bruger du Fotos på din Mac

Læs mere om, hvordan du får dine billeder på alle dine enheder, administrerer din samling og redigerer og deler dine billeder.

Fotos hjælper dig med at holde dit voksende bibliotek organiseret og tilgængeligt. Kraftfulde og intuitive redigeringsværktøjer, der hjælper dig med at gøre dine billeder perfekte. Minder viser de bedste billeder fra dit fotobibliotek i smukke samlinger. Og med iCloud-fotos kan du opbevare et helt livs billeder og videoer i iCloud og holde dem opdateret på alle dine enheder.

Før du begynder

Få adgang til alle dine billeder – uanset hvor du er

iCloud-fotos opbevarer automatisk alle dine billeder i iCloud, så du kan få adgang til dem fra din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac iCloud.com eller på en pc. Når du redigerer og organiserer billeder i appen Fotos, holdes ændringerne opdaterede og synlige overalt.

Administration af din iCloud-lagringsplads

De billeder og videoer, du har i iCloud-fotos, bruger af din iCloud-lagringsplads. Inden du slår iCloud-fotos til, skal du derfor sikre dig, at du har nok plads til at lagre hele din samling. Du kan se, hvor meget plads du har brug for, og derefter opgradere din aftale om lagringsplads, hvis det er nødvendigt.

Slå iCloud-fotos til

Det er nemt at komme i gang. Du skal bare slå iCloud-fotos til under Indstillinger og kontrollere, at du er logget ind med det samme Apple-id på alle dine enheder. På din Mac skal du gå til Systemindstillinger > iCloud og klikke på knappen Indstillinger ud for Fotos. Vælg derefter iCloud-fotos.

Sådan holder du dit fotobibliotek organiseret

På din Mac: Din fotosamling er opdelt i fire hovedkategorier: År, Måneder, Dage og Alle fotos. Fanen Alle fotos viser alle dine fotos og videoer i kronologisk rækkefølge. I År, Måneder og Dage vil dine billeder og videoer være grupperet ud fra det klokkeslæt og sted, de blev taget.

Appen Fotos sorterer dine billeder i Minder, Favoritter, Personer og Steder i indholdsoversigten under Bibliotek. Indholdsoversigten viser også, hvad du og dine venner har delt, dine fotoalbum og de projekter, du har oprettet.

Læs mere om, hvordan du organiserer og finder dine billeder.

Sådan kan du gøre mere med appen Fotos

Din Mac er det sted, du får tingene gjort. Derfor gør appen Fotos det nemmere end nogensinde før at oprette et fantastisk lysbilledshow, dele det med alle dem, du ønsker, og hurtigt finde det øjeblik, du leder efter. Alt sammen med nogle få klik.

Sådan afspiller du et lysbilledshow eller en film

Du kan forberede et lysbilledshow direkte i Fotos med nogle få klik. Åbn et album, og klik på Lysbilledshow. Tilpas temaet og musikken, og klik på Afspil lysbilledshow.

Hvis du vil afspille en film, skal du gå til visningen Måneder eller Dage, klikke på knappen Mere på en samling og derefter klikke på Afspil film.

Du kan også se film i afsnittet Minder. Åbn et minde, og klik på knappen Afspil . Når filmen afspilles, kan du klikke på tandhjulsknappen for at justere filmens stemning og længde.

Del med venner

Brug knappen Del symbolet for deling til at dele billeder i Fælles album, Mail og meget mere. Eller til at sende billeder til dine konti på de sociale medier som f.eks. Facebook og Twitter.

Søg i dine billeder

Find det billede eller den video, du leder efter, på ingen tid. Du skal bare bruge søgelinjen, der er integreret direkte i værktøjslinjen i Fotos. Du kan søge efter billeder ved at bruge navnene på familiemedlemmer og venner, steder eller det, der vises på billederne, f.eks. kage eller balloner.

Sådan sletter du billeder og videoer fra dit bibliotek

Hvis der er billeder, du ikke længere vil have, kan du slette dem et ad gangen eller flere på en gang.

Sådan sletter du et enkelt billede

1. Vælg det billede, der skal slettes.
  2. Tryk på slettetasten.
  3. Bekræft, at du vil slette billedet.

Sådan slettes flere billeder

1. Tryk på tasten Kommando, og hold den nede.
  2. Vælg de billeder, der skal slettes.
  3. Tryk på slettetasten.
  4. Bekræft, at du vil slette billederne.

Når du sletter et billede, ryger det i albummet Slettet for nylig, hvor det ligger i 30 dage. Hvis du bruger iCloud-fotos, flyttes de fotos, du sletter, også til albummet Slettet for nylig på dine andre enheder. Efter 30 dage slettes billederne helt. Du kan slette billeder permanent med det samme, når du klikker på Slet alle i albummet Slettet for nylig.

Når du sletter billeder direkte fra et album ved at trykke på slettetasten, fjerner du dem kun fra albummet og ikke fra hele din fotosamling. Hvis du vil slette billeder fra både albummet og hele din samling, skal du trykke på Kommando-Slet.

Sådan redigerer du dine billeder

Fotos inkluderer kraftfulde og brugervenlige redigeringsværktøjer. Du kan anvende justeringer på dine billeder, og få dem til at se ud, præcis som du ønsker. Hvis du vil begynde forfra, kan du altid fortryde, så du får det oprindelige billede igen. Sådan kommer du i gang:

1. Dobbeltklik på det foto, du vil redigere, fra visningen Fotos eller fra et album.
  2. Klik på Rediger øverst til højre i Fotos.
  3. Redigeringsværktøjerne vises til højre i vinduet. Klik på det værktøj, du vil bruge.

Når du har redigeret dit billede, skal du klikke på OK. Vil du begynde forfra? Klik på Tilbage til original. Hvis du bruger iCloud-fotos, vil du se ændringerne på alle dine enheder.

Med Fotos til macOS High Sierra eller en nyere version kan du også sende et billede til de fleste fotoapps fra tredjeparter til redigering og derefter gemme ændringerne direkte i dit bibliotek. Læs mere om at redigere dine billeder med apps og udvidelser fra tredjeparter.

Sådan får du vist og tilføjer oplysninger om et billede

Du kan også føje oplysninger til dine billeder, f.eks. en beskrivelse, et søgeord eller en specifik lokalitet. Du kan endda tilføje ansigter for at navngive dine venner og familiemedlemmer på hvert billede.

Dobbeltklik på et billede for at åbne det, og klik derefter på knappen Oplysninger symbolet for oplysninger øverst til højre, eller vælg et billede, og brug tastaturgenvejen Kommando-I for at se vinduet Oplysninger. Når du har tilføjet oplysninger, kan du bruge feltet Søg til at finde billeder via søgeord, titel, beskrivelse, ansigter eller lokalitet.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.