Før du sælger eller bortgiver din Mac

Før du sælger eller bortgiver din Mac, bør du sikkerhedskopiere din computer, slå nogle funktioner og tjenester fra og gendanne fabriksindstillingerne ved at slette harddisken og geninstallere macOS.

Skifter du til en ny Mac?

Læs mere om, hvordan du flytter dine arkiver til en ny Mac. Dette skal gøres, inden du sletter harddisken eller går videre med andre trin.

Opret en sikkerhedskopi

Sørg for at have en opdateret sikkerhedskopi af dine vigtige arkiver og data. Læs mere om, hvordan du sikkerhedskopierer dine data i macOS.

Log af iTunes

Åbn iTunes. Gå til menulinjen øverst på skærmen eller øverst i iTunes-vinduet, og vælg Konto > Godkendelser > Fjern godkendelse af denne computer.

Indtast dit Apple-id og din adgangskode, når du bliver bedt om det. Klik derefter på Fjern godkendelse.

Læs mere om, hvordan du fjerner godkendelsen af computeren ved hjælp af iTunes, herunder hvordan du fjerner godkendelsen af alle de computere, du har brugt med din iTunes-konto.

Log af iCloud

Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, klik på iCloud og derefter på knappen Log ud.

Der vises en dialog, som spørger, om du vil beholde en kopi af dine iCloud-data på din Mac. Klik på Behold en kopi for at fortsætte, da harddisken vil blive omformateret i et senere trin.

Når du logger ud af iCloud, bliver dine iCloud-data liggende i iCloud og på alle andre enheder, som du er logget ind på med dit Apple-id.

Log af iMessage

Hvis du bruger OS X Mountain Lion eller en nyere version, skal du logge af iMessage.

Gå til appen Beskeder, vælg Beskeder > Indstillinger, og klik på Konti. Vælg din iMessage-konto, og klik på Log ud.

Ophæv pardannelsen, hvis du har pardannede Bluetooth-enheder (valgfrit)

Hvis du har Bluetooth-enheder – som f.eks. tastaturer, mus eller pegefelter – der er pardannet med din Mac, og du vil beholde disse enheder, kan du ophæve pardannelsen. Dette valgfrie trin forhindrer utilsigtede input på din Mac, hvis computeren og Bluetooth-enhederne har forskellige ejere, men befinder sig inden for Bluetooth-afstand.

Hvis du ophæver pardannelsen af en iMac, Mac mini eller Mac Pro, skal du have et USB-tastatur eller et andet tastatur med ledning og en mus for at fuldføre disse trin.

Hvis du vil ophæve pardannelsen af dine Bluetooth-enheder, skal du vælge Apple-menuen > Systemindstillinger og derefter klikke på Bluetooth. Placer markøren på den enhed, som pardannelsen skal ophæves for, og klik derefter på knappen fjern (x) ud for enhedens navn. Klik på Fjern, når du bliver spurgt, om du er sikker.

Hvis du bruger en iMac, Mac Pro eller Mac mini, skal du have et USB-tastatur eller et andet tastatur med ledning og en mus for at fuldføre det næste trin.

Slet din harddisk, og geninstaller macOS

Den bedste måde at gendanne fabriksindstillingerne på din Mac er ved at slette din harddisk og geninstallere macOS

Når macOS-installationen er fuldført, genstarter din Mac, og der vises en velkomstskærm, hvor du skal vælge land eller område. Hvis din Mac skal være i samme tilstand som ved levering, skal du ikke gå i gang med at foretage indstillinger på skærmen. Tryk i stedet på Kommando-Q for at lukke din Mac. Når den nye ejer tænder sin Mac, guider indstillingsassistenten vedkommende gennem indstillingsprocessen.

Valgfrit trin for MacBook Pro med Touch Bar

Hvis du bruger et program fra en anden producent til at slette din MacBook Pro med Touch Bar – eller hvis du bruger en anden metode såsom computer som ekstern harddisk – kan du udføre dette valgfri trin for at sikre, at alle oplysninger er slettet fra Secure Enclave i Touch Bar. Start fra macOS-gendannelse ved at holde Kommando-R nede på dit tastatur umiddelbart efter, at du har trykket på afbryderen for at tænde din Mac eller umiddelbart efter, at din Mac begynder at genstarte. Når vinduet macOS-hjælpeprogrammer vises, skal du vælge Hjælpeprogrammer > Terminal på menulinjen. Indtast denne kommando i Terminal:

xartutil --erase-all

Tryk på Retur, skriv yes, når du bliver spurgt, om du er sikker, og tryk derefter på Retur igen. Vælg til sidst Terminal > Slut Terminal.