Forholdsregler før du sælger, bortgiver eller bytter din Mac

Sikkerhedskopier dine data, og gendan derefter til fabriksindstillingerne ved at slå visse funktioner og tjenester fra, slette din Mac og geninstallere macOS.

Skifter du til en ny Mac? Før du udfører disse trin, kan du bruge Overførselsassistent til at flytte dine arkiver fra den gamle Mac til din nye Mac.

Opret en sikkerhedskopi

Sørg for, at du har en aktuel sikkerhedskopi af dine vigtige arkiver. Læs om, hvordan du sikkerhedskopierer din Mac.

Log ud af iTunes, hvis du har macOS Mojave eller en tidligere version

Hvis du bruger macOS Mojave eller en tidligere version, skal du åbne iTunes. På menulinjen øverst på skærmen eller i iTunes-vinduet skal du vælge Konto > Godkendelser > Fjern godkendelse af denne computer. Indtast derefter dit Apple-id og din adgangskode, og klik på Fjern godkendelse.

Læs mere om, hvordan du fjerner godkendelsen af de computere, der bruges med din iTunes-konto.

Log af iCloud

Hvis du bruger macOS Catalina eller en nyere version, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og derefter klikke på Apple-id. Vælg Oversigt i indholdsoversigten, og klik derefter på Log ud.

Hvis du bruger macOS Mojave eller en tidligere version, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger, klikke på iCloud og derefter klikke på Log ud.

Du bliver spurgt, om du vil beholde en kopi af dine iCloud-data på denne Mac. Du kan klikke på Behold en kopi, fordi du sletter din Mac senere. Dine iCloud-data forbliver i iCloud og på de andre enheder, der er logget ind på iCloud med dit Apple-id.

Log af iMessage

Hvis du bruger OS X Mountain Lion eller en nyere version, skal du åbne appen Beskeder og derefter vælge Beskeder > Indstillinger på menulinjen. Klik på iMessage, og klik derefter på Log ud.

Nulstil NVRAM

Luk din Mac ned, tænd den, og hold med det samme disse fire taster nede: Alternativ, Kommando, P og R. Slip derefter tasterne efter ca. 20 sekunder. Dette sletter brugerindstillinger fra hukommelsen og gendanner visse sikkerhedsfunktioner, der kan være blevet ændret.

Læs mere om nulstilling af NVRAM eller PRAM.

Valgfrit: Ophæv pardannelsen af de Bluetooth-enheder, som du beholder

Hvis din Mac er parret med et Bluetooth-tastatur, en mus, en trackpad eller anden Bluetooth-enhed, som du planlægger at beholde, kan du ophæve pardannelsen. Dette valgfri trin forhindrer utilsigtet input, når din Mac og en enhed har forskellige ejere, men er inden for Bluetooth-rækkevidde af hinanden.

Hvis du ophæver pardannelsen af Bluetooth-inputenheder fra en stationær computer, f.eks. en iMac, Mac mini eller Mac Pro, skal du tilslutte et USB-tastatur og en mus for at fuldføre de resterende trin i denne artikel.

Hvis du vil ophæve pardannelsen af en Bluetooth-enhed, skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og derefter klikke på Bluetooth. Flyt markøren hen over den enhed, som pardannelsen skal ophæves for, og klik derefter på knappen fjern (x) ud for enhedens navn.

Slet din harddisk, og geninstaller macOS

Den bedste måde at gendanne fabriksindstillingerne på din Mac på er ved at slette din harddisk og geninstallere macOS

Når macOS-installationen er fuldført, genstarter din Mac og viser en indstillingsassistent, hvor du skal vælge land eller område. Hvis din Mac skal være i samme tilstand som ved levering, skal du ikke fortsætte indstillingen. Tryk i stedet på Kommando-Q for at lukke din Mac. Når den nye ejer tænder sin Mac, fører indstillingsassistenten vedkommende gennem indstillingsprocessen.

Uanset din enheds model og stand kan vi forvandle den til noget godt for dig og for miljøet: Læs om, hvordan du kan aflevere eller genbruge din Mac med Apple Trade In.