Gendan din Mac fra en sikkerhedskopi

Brug Overførselsassistent til at overføre filer fra din Time Machine-sikkerhedskopi til din Mac.

Hvis du har oprettet en Time Machine-sikkerhedskopi af din Mac, kan Overførselsassistent bruge denne sikkerhedskopi til at gendanne dine personlige filer, herunder dine apps og alt på din brugerkonto.

Hvis du foretrækker kun at gendanne nogle få filer eller tidligere versioner af disse filer, kan du læse om, hvordan du bruger Time Machine til at gendanne bestemte filer.

Brug Overførselsassistent

1. Hvis du har brug for at geninstallere macOS, skal du gøre det, inden du fortsætter. Hvis din Mac f.eks. viser et blinkende spørgsmålstegn, når du starter den, skal du først geninstallere macOS. Læs mere om, hvordan du geninstallerer macOS.

2. Sørg for, at din Time Machine-disk til sikkerhedskopiering er sluttet til din Mac og er tændt.

3. Åbn Overførselsassistent på din Mac.

• Overførselsassistent findes i mappen Hjælpeapps i mappen Apps. Du kan åbne mappen Hjælpeapps direkte ved at vælge Gå > Hjælpeapps på menulinjen i Finder. Eller brug Spotlight til at søge efter Overførselsassistent. Hvis din Mac starter med en indstillingsassistent, der beder om detaljer som dit land og netværk, skal du fortsætte til næste trin, fordi indstillingsassistenten indeholder en overførselsassistent.

4. Når du bliver spurgt om, hvordan dine data skal overføres, skal du vælge at overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhedskopi eller startdisk. Klik derefter på Fortsæt.

Overførselsassistent: Hvordan vil du overføre dine oplysninger?
  5. Vælg din Time Machine-sikkerhedskopi, og klik på Fortsæt.

Overførselsassistent: Vælg kilde
  6. Vælg en sikkerhedskopi, og klik på Fortsæt.

Overførselsassistent: Vælg sikkerhedskopi
  7. Vælg de oplysninger, du vil overføre.

Overførselsassistent: Vælg de oplysninger, der skal overføres
  8. Før du klikker på Fortsæt, kan du læse mere om, hvad det vil sige at overføre en brugerkonto. I eksemplet på billedet her er John Appleseed en brugerkonto. Hvis en konto på din Mac har samme navn, spørger Overførselsassistent, om du vil omdøbe eller erstatte:

• Omdøb: Kontoen på din Time Machine-sikkerhedskopi vises som en ekstra bruger på din Mac med et separat login og hjemmemappe.

• Erstat: Kontoen på din Time Machine-sikkerhedskopi erstatter den identisk navngivne konto på din Mac.

9. Store overførsler kan tage flere timer at gennemføre og kan synes at sættes på pause med mellemrum. Det kan være en god idé at starte om aftenen og lade migreringen fuldføres natten over. Klik på Fortsæt for at starte overførslen.

10. Når Overførselsassistent er færdig, skal du afslutte Overførselsassistent og derefter logge på den migrerede konto på din Mac for at se dens arkiver.

Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.