Slet alt på din Mac, og nulstil den til fabriksindstillingerne

Brug funktionen Slet alt indhold og alle indstillinger til hurtigt og sikkert at slette alle dine data, indstillinger og apps, mens du bibeholder det aktuelt installerede operativsystem.

Før du begynder

Brug Slet alt indhold og alle indstillinger

Hvis din Mac ikke har disse indstillinger, kan du læse om, hvad du skal gøre , hvis du ikke kan bruge Slet alt indhold og alle indstillinger.

  1. Vælg Systemindstillinger i Apple-menuen  i hjørnet af skærmen.

  2. Klik på Generelt i indholdsoversigten, rul derefter ned på højre side, og klik på Overfør eller nulstil.

  3. Klik på Slet alt indhold og alle indstillinger.

  4. Følg vejledningen på skærmen, som beder dig om flere adgangskoder:

    • Når du bliver bedt om dine administratoroplysninger eller den adgangskode, du bruger til at låse denne Mac op med, skal du indtaste adgangskoden til din macOS-brugerkonto. Det er den samme adgangskode, du bruger til at logge ind på din Mac. Har du glemt loginadgangskoden?

    • Når du bliver bedt om adgangskoden til din Apple-konto (eller dit Apple-id), skal du indtaste adgangskoden til din Apple-konto. Har du glemt adgangskoden til din Apple-konto?

  5. Når du ser knappen Slet alt indhold og alle indstillinger, skal du klikke på den for at fortsætte.

    • Vigtigt: Da du dermed logges ud af Apple-tjenester, får du muligvis en besked, hvor du bliver spurgt, om du vil logge ind på din Apple-konto eller iCloud igen, så du kan fortsætte med at bruge disse tjenester. Ignorer denne meddelelse, og klik på Slet alt indhold og alle indstillinger.

Sletningsassistenten, der viser knappen Slet alt indhold og alle indstillinger.

Alle dine data, indstillinger og apps er nu slettet, og din Mac genstarter. Når den starter op:

  • Du bliver muligvis bedt om at slå dit Bluetooth-tilbehør til, f.eks. en mus, et pegefelt eller et tastatur. Hvis forbindelsen til tilbehøret ikke oprettes inden for 30 sekunder, skal du slukke for tilbehøret og tænde igen.

  • Du bliver muligvis bedt om at vælge et Wi-Fi-netværk eller tilslutte et netværkskabel for at fortsætte. Du kan bruge Wi-Fi-menuenWi-Fi-menuen i hjørnet af skærmen til at vælge et Wi-Fi-netværk.

  • Din Mac aktiveres og genstartes derefter igen. En indstillingsassistent guider dig derefter gennem indstillingen, som var det første indstilling af din Mac. Hvis du sælger, bortgiver eller bytter din Mac og vil aflevere den med standardkonfigurationen, skal du ikke bruge indstillingsassistenten eller eventuelle tidligere tilsluttede Bluetooth-enheder. Du skal bare trykke på afbryderknappen på din Mac og holde den nede, indtil den slukkes.

Uanset din enheds model og stand kan vi forvandle den til noget godt for dig og for miljøet: Læs om, hvordan du kan aflevere eller genbruge din Mac med Apple Trade In.

Hvis du ikke kan bruge Slet alt indhold og alle indstillinger

Slet alt indhold og alle indstillinger kræver macOS Monterey 12 eller nyere og en Mac med Apple silicon eller en Mac med Apple T2-sikkerhedschippen.

  • Hvis du bruger macOS Monterey 12 på en Mac, der understøtter denne funktion, skal du vælge Systemindstillinger i Apple-menuen . Vælg derefter Slet alt indhold og alle indstillinger i menuen Systemindstillinger på menulinjen.

  • Hvis du vil slette din Mac og nulstille den til fabriksindstillingerne, kan du i stedet følge trinnene til Forholdsregler før du sælger, bortgiver eller genbruger din Mac, men se bort fra vejledningen om brug af Slet alt indhold og alle indstillinger.

  • Hvis du får en meddelelse om, at andre enheder skal slettes, før du kan slette alt indhold og alle indstillinger, har du muligvis brugt Boot Camp til at installere Microsoft Windows. Brug Boot Camp til at fjerne Windows og dets partition.

Udgivelsesdato: