En MacBook Pro med Pages-mallväljaren öppen på skärmen. Kategorin Böcker är markerad till vänster och bokmallar visas till höger.

Kom igång med en mall

Alla dokument utgår från en mall som du använder som startpunkt. Du kan skapa ordbehandlingsdokument (som rapporter och brev) och sidlayoutdokument (som affischer och nyhetsbrev). Byt ut texten och bilderna i mallen mot ditt eget innehåll.

Om ordbehandlings- och sidlayoutdokument

Verktygsfältet med knappar för att lägga till tabeller, diagram, textrutor, former och medier. Form är markerad och visar kategorin Aktiviteter som är markerad i sidofältet till vänster och med former till höger.

Lägga till bilder, former, tabeller med mera

Lägg till objekt som tabeller, diagram, former och medier (bilder, ljud och video) i dokumentet. Du kan lägga objekt i lager, ändra storlek på dem och placera dem var som helst på sidan.

Introduktion till bilder, diagram och andra objekt

Formatreglagen för att ändra storlek och utseende på en markerad bild. Knapparna Stil, Bild och Ordna finns överst bland reglagen.

Anpassa varje detalj

Ändra utseendet på texten, lägg till en kantskugga för en bild eller fyll former med färger och mycket mer – du kan redigera allt i dokumentet.

Introduktion till Pages

En form med text som flödar runt den på tre av dess sidor.

Låt texten flöda

Släpp loss kreativiteten när du väljer hur texten ska flöda genom dokumentet. Har du en bild? Placera texten runt den. Vill du att texten ska flöda i oregelbundna staplar eller fortsätta till ett sidofält på en annan sida? Länka textrutor så att texten flödar från en ruta till nästa.

Placera objekt inuti text

Menyn Samarbete med namnen på de personer som samarbetar på ett dokument. Under namnen finns delningsalternativ.

Samarbeta i realtid

Bjud in andra att arbeta tillsammans med dig på dokumentet. Alla du bjuder in kan se ändringar som görs. Däremot kan du styra vem som kan göra ändringar eller bara läsa dokumentet.

Introduktion till samarbete

Kom igång med Pages 8.2 på datorn med hjälp av den här handboken. Om du vill se vilken Pages-version som finns på datorn väljer du Pages > Om Pages (i Pages-menyn högst upp på skärmen). Du bläddrar i handboken genom att klicka på Innehållsförteckning högt upp på sidan. Du kan också hämta handboken från Apple Books (där den är tillgänglig).

Om du behöver mer hjälp besöker du supportwebbplatsen för Pages.