Om appen Väder och symboler på iPhone och iPod touch

Läs om hur du använder appen Väder på iPhone för att kolla vädret på din nuvarande plats eller i andra städer.

Med appen Väder i iOS kan du hålla koll på vädret genom att ange stadens namn, postnummer och flygplatskod. Du kan även skapa en lista med städer att hålla koll på och ordna städerna i den ordning du vill ha.

Appen Väder

Använda appen Väder

Öppna appen genom att trycka på den. Svep till höger eller vänster under dagen för att se väderförhållanden per timme. Du kan även rulla ned för att se flera detaljer, som en veckoöversikt eller risk för regn.

Visa en annan stad genom att svepa till vänster eller tryck på platslista för att se din lista med städer. Om du vill byta mellan Fahrenheit och Celsius bläddrar du längst ned i listan och trycker på symbolen för temperatur.

Väderdata som används i appen Väder kommer från The Weather Channel. Om du har problem med att få korrekt väderinformation trycker du på symbolen i det nedre vänstra hörnet för att gå direkt till väderkällan.

radera en plats

Lägga till, radera och ordna om städer

Så här lägger du till en stad i din väderlista:

1. Tryck på symbolen för väder och tryck sedan på plus-symbolen.
  2. Ange namnet på staden, postnumret eller flygplatsplatsen.
  3. Tryck på staden när du ser den.

Radera en stad från din väderlista genom att svepa till vänster på staden och sedan trycka på Radera. Ändra ordningen på städerna i listan genom att trycka och hålla ned på staden och sedan flytta den upp eller ned för att ändra ordningen.

Visa vädersymbolerna

Vädersymbolerna indikerar olika väderförhållanden, som regn eller vind. Här följer en lista med vädersymbolerna och vad de betyder.

soluppgång
Soluppgång

solnedgång
Solnedgång

Klart
Klart

Halvklart
Halvklart

Varmt
Varmt

Växlande
Växlande

Dis
Dis

Rök
Rök

Dimma
Dimma

Blåsigt
Blåsigt

Molnigt
Molnigt

Åskbyar
Åskbyar

Regnskurar
Regnskurar

Kraftiga regnskurar
Kraftiga regnskurar

Duggregn
Duggregn

Regnblandat hagel
Regnblandat hagel

Orkan
Orkan

Tornado
Tornado

Snö
Snö

Enstaka snöfall
Enstaka snöfall

Kraftigt snöfall/iskorn
Kraftigt snöfall/iskorn

Yrsnö
Yrsnö

Iskallt
Iskallt

Molnigt på natten
Molnigt

Klart på natten
Klart