Om appen Väder och symboler på iPhone och iPod touch

Läs om hur du använder appen Väder på iPhone för att kolla vädret på din nuvarande plats eller i andra städer.

Med appen Väder i iOS kan du hålla koll på vädret genom att ange stadens namn, postnummer och flygplatskod. Du kan även skapa en lista med städer att hålla koll på och ordna städerna i den ordning du vill ha.

Använda appen Väder

Öppna appen genom att trycka på den. Svep till höger eller vänster under dagen för att se väderförhållanden per timme. Du kan även bläddra ned för att se flera detaljer, som en veckoöversikt eller risk för regn.

Visa en annan stad genom att svepa till vänster eller tryck på  för att se din lista med städer. Om du vill byta mellan Fahrenheit och Celsius bläddrar du längst ned i listan och trycker på .

Väderdata som används i appen Väder kommer från The Weather Channel. Om du har problem med att få korrekt väderinformation trycker du på symbolen i det nedre vänstra hörnet för att gå direkt till väderkällan.

Lägga till, radera och ordna om städer

Så här lägger du till en stad i din väderlista:

1. Tryck på  och tryck sedan på .
  2. Ange namnet på staden, postnumret eller flygplatskoden.
  3. Tryck på staden när du ser den.

Radera en stad från din väderlista genom att svepa till vänster på staden och sedan trycka på Radera. Ändra ordningen på städerna i listan genom att trycka och hålla ned på staden och flytta den sedan upp eller ned för att ändra ordningen.

Visa vädersymbolerna

Vädersymbolerna indikerar olika väderförhållanden, som regn eller vind. Här följer en lista med vädersymbolerna och vad de betyder.

Soluppgång

Solnedgång

Klart

Halvklart

Varmt

Damm

Dis

Rök

Dimma

Blåsigt

Molnigt

Åskbyar

Regnskurar

Kraftiga regnskurar

Duggregn

Regnblandat hagel

Orkan

Tornado

Snö

Enskilda snöfall

Kraftigt snöfall/iskorn

Yrsnö

Iskallt

Molnigt

Klart