Använda Nödsamtal SOS på Apple Watch

Med Nödsamtal SOS kan du snabbt och enkelt ringa efter hjälp och meddela dina nödkontakter.

nödsamtal

Så här fungerar det

När du ringer ett samtal med SOS ringer Apple Watch automatiskt det lokala nödnumret. I vissa länder och regioner kan du behöva välja tjänsten du behöver. Exempelvis i Kina kan du välja polis, brandkår eller ambulans.

Du kan även lägga till nödkontakter. När nödsamtalet avslutas meddelar Apple Watch-enheten dina nödkontakter med ett textmeddelande, om du inte väljer att avbryta. Apple Watch skickar din nuvarande plats till dina nödkontakter och under en period efter att du gått över till SOS-läge skickas uppdateringar till dem när din plats ändras.

Reglage för SOS

Ringa nödsamtal

Din iPhone måste vara i närheten för att använda SOS. Om din iPhone-enhet inte är i närheten behöver Apple Watch-enheten vara ansluten till ett känt wifi-nätverk och du måste ställa in Wi-Fi-samtal. På Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) kan du också använda en mobilanslutning.

Så här ringer du ett samtal:

1. Tryck och håll ned knappen på klockans sida tills reglaget för SOS visas.
  2. Fortsätt att hålla ned knappen på sidan. Vänta tills en nedräkning visas och du hör ett varningsljud. Du kan även dra reglaget för SOS.
  3. När nedräkningen är slutförd ringer din klocka automatiskt nödsamtalet.

När samtalet är avslutat skickar Apple Watch-enheten ett textmeddelande till dina nödkontakter med din nuvarande plats, om du inte väljer att avbryta. Om platstjänster är inaktiverade aktiveras de tillfälligt.

Om din plats ändras får dina kontakter en uppdatering och du får en notis ca 10 minuter senare. Välj Sluta dela i notisen för att avbryta uppdateringarna. Om du fortsätter dela får du en påminnelse om att avbryta var fjärde timme under ett dygn.

Skärmen Avsluta samtal

Avsluta ett samtal

Om du råkat starta ett nödsamtal trycker du hårt på skärmen och trycker sedan på Avsluta samtal.

Skärmen Medicinskt ID

Lägga till eller ta bort kontakter

Du kan lägga till nödkontakter från appen Hälsa på din iPhone:

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Medicinskt ID.
  2. Tryck på Redigera och bläddra sedan till Nödkontakter.
  3. Tryck på den gröna plussymbolen om du vill lägga till en nödkontakt.
  4. Tryck på en kontakt och lägg sedan till relation.
  5. Tryck på Klar när du vill spara ändringarna.

Så här tar du bort nödkontakter:

1. Öppna appen Hälsa och tryck på fliken Medicinskt ID.
  2. Tryck på Redigera och bläddra sedan till Nödkontakter.
  3. Tryck på den röda minussymbolen bredvid en kontakt och tryck sedan på Radera.
  4. Tryck på Klar när du vill spara ändringarna.

Du kan inte ställa in blåljusmyndigheter som en nödkontakt.

Inställningsskärmen för Nödsamtal SOS

Inaktivera Håll för autosamtal

Du kan ändra inställningen så att när du håller ner knappen på sidan ringer enheten inte nödsamtal automatiskt:

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  2. Tryck på Allmänt > SOS.
  3. Inaktivera Håll för autosamtal.

Om du inaktiverar den här inställningen kan du fortfarande använda SOS-reglaget för att ringa ett samtal.