Uppdatera din Apple Watch

Du kan få den senaste versionen av watchOS direkt på din Apple Watch, eller använd din iPhone för att uppdatera.

Kontrollera din Apple Watch-kompatibilitet

Se först till att din Apple Watch fungerar med den senaste mjukvaran. watchOS 10 är kompatibelt med följande Apple Watch-modeller:

• Apple Watch Series 4 och senare

• Apple Watch SE (1:a generationen) och senare

• Apple Watch Ultra och senare

Vissa watchOS 10-funktioner är inte tillgängliga på alla enheter.

För att uppdatera till watchOS 10 måste du ha iPhone XS eller senare med iOS 17.

Om din Apple Watch inte är kompatibel med den senaste versionen av watchOS visar Programuppdatering dig den senaste versionen som din klocka kan använda.

Identifiera vilken Apple Watch- eller iPhone- modell du har.

Förberedelser inför uppdateringen

Kontrollera sedan följande:

1. Se till att din iPhone är uppdaterad till den senaste versionen av iOS.

2. Kontrollera att din Apple Watch är laddad till minst 50 procent.

3. Kontrollera att din iPhone är ansluten till wifi.

Ha din iPhone nära din Apple Watch under hela uppdateringen. Det kan ta från flera minuter till en timme för uppdateringen att slutföras, så du kanske vill uppdatera över natten eller vänta tills du har tid.

Uppdatera din Apple Watch med hjälp av din iPhone

Du kan vänta tills din Apple Watch meddelar dig när en ny uppdatering är tillgänglig. Tryck på Installera i natt i meddelandet och gå sedan till din iPhone och bekräfta att du vill uppdatera under natten. Låt din Apple Watch och iPhone laddas under natten så att uppdateringen kan slutföras.

Eller så kan du uppdatera din Apple Watch med din iPhone manuellt:

1. Gå till din iPhone och öppna appen Apple Watch. Tryck sedan på fliken Min klocka.

2. Tryck på Allmänt > Programuppdatering.

ios-16-iphone-13-pro-watchos-9-settings-general-software-update-available
  3. Hämta uppdateringen. Ange lösenkoden till din iPhone eller Apple Watch om den efterfrågas.

4. Vänta tills förloppshjulet visas på din Apple Watch. Det kan ta från flera minuter till en timme innan uppdateringen är klar.

Låt din Apple Watch laddas medan uppdateringen slutförs. Starta inte om din iPhone eller Apple Watch och avsluta inte Apple Watch-appen. När uppdateringen är slutförd startar din Apple Watch om av sig själv.

Uppdatera direkt på din Apple Watch

Om din Apple Watch har watchOS 6 eller senare kan du installera uppdateringar utan din iPhone:

1. Kontrollera att din klocka är ansluten till wifi.

2. Öppna appen Inställningar på klockan.

3. Tryck på Allmänt > Programuppdatering.

4. Tryck på Installera om det finns en programuppdatering. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

Låt Apple Watch laddas medan uppdateringen slutförs och starta inte om din Apple Watch. När uppdateringen är slutförd startar din Apple Watch om av sig själv.

Vissa iPhone-uppdateringar kan kräva att du uppdaterar din Apple Watch

Det är viktigt att du håller dina Apple-enheter uppdaterade så att de har de senaste buggfixarna och säkerhetsförbättringarna.

Vissa iOS-uppdateringar på din iPhone kräver att du också uppdaterar watchOS på din Apple Watch. Så om du ser en varning på din iPhone liknande Uppdatera Apple Watch eller Mjukvaran till Apple Watch behöver uppdateras, bör du uppdatera till den senaste versionen av watchOS så att dina data, inklusive aktivitetsdata, fortsätter att synkroniseras med din iPhone.