Uppdatera Apple Watch

Uppdatera Apple Watch-mjukvaran genom din iPhone eller uppdatera den direkt på din Apple Watch.

Hålla Apple Watch uppdaterad

Det är viktigt att du alltid ser till att dina Apple-enheter är uppdaterade, så att de har alla de senaste buggfixarna och säkerhetsutökningarna. Det finns även några iOS-uppdateringar som kan kräva att du uppdaterar watchOS på din Apple Watch.

Om det står ”Uppdatera Apple Watch” på din iPhone

Om notisen ”Programvaran på din Apple Watch är föråldrad” visas på din iPhone ska du uppdatera till den senaste versionen av watchOS så att dina data, till exempel dina aktivitetsdata, fortsätter att synkroniseras med din iPhone.

Läs vad du kan göra om din Apple Watch meddelar att det behövs mer lagringsutrymme för att installera en watchOS-uppdatering.

Förberedelser inför uppdateringen

Kontrollera först att din Apple Watch är kompatibel med den senare mjukvaran: watchOS 7 är kompatibelt med Apple Watch Series 3 och senare samt Apple Watch SE. Du behöver en iPhone 6s eller senare med iOS 14 eller senare för att uppgradera till watchOS 7. Hitta din Apple Watch-modell.

Kontrollera sedan följande:

1. Uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS.
  2. Kontrollera att din Apple Watch har minst 50 procents laddning.
  3. Ansluta till wifi på din iPhone, iPad och iPod touch.
  4. Ha din iPhone bredvid din Apple Watch så att de är inom räckvidd.

Det kan ta från flera minuter till en timme innan uppdateringen är klar. Du kan uppdatera under natten eller vänta tills du har tid.

Uppdatera din Apple Watch med din iPhone

När en ny uppdatering är tillgänglig visas ett meddelande på din Apple Watch. Tryck på Installera i natt i meddelandet och gå sedan till din iPhone och bekräfta att du vill uppdatera under natten. Låt din Apple Watch och iPhone laddas under natten så att uppdateringen kan slutföras.

Gör så här för att söka efter uppdateringar manuellt:

1. Låt din Apple Watch laddas medan uppdateringen slutförs.
  2. Gå till din iPhone och öppna appen Watch. Tryck sedan på fliken Min klocka.
  3. Tryck på Allmänt > Programuppdatering.
  4. Hämta uppdateringen. Ange lösenkoden till din iPhone eller Apple Watch om den efterfrågas.
  5. Vänta tills förloppshjulet visas på din Apple Watch. Det kan ta från flera minuter till en timme innan uppdateringen är klar.

Låt din Apple Watch laddas medan uppdateringen slutförs. Starta inte om din iPhone eller Apple Watch och stäng inte Watch-appen. När uppdateringen är slutförd startar din Apple Watch om av sig själv.

Eller uppdatera direkt på din Apple Watch

Om din Apple Watch har watchOS 6 eller senare kan du installera alla efterföljande uppdateringar utan en iPhone:

1. Kontrollera att klockan är ansluten till wifi.
  2. Öppna appen Inställningar på klockan.
  3. Tryck på Allmänt > Programuppdatering.
  4. Tryck på Installera om det finns en programuppdatering. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

Låt din Apple Watch laddas medan uppdateringen slutförs. Starta inte om din Apple Watch och stäng inte Watch-appen. När uppdateringen är slutförd startar din Apple Watch om av sig själv.

Om du behöver hjälp med uppdatering

Prova de här stegen:

1. Kontrollera att din Apple Watch ansluter till laddaren
  2. Starta om din Apple Watch. Tryck och håll ned sidoknappen tills du ser strömreglaget och dra sedan i reglaget. Tryck och håll ned sidoknappen för att slå på den igen.
  3. Starta om din iPhone, iPad eller iPod touch.
  4. Försök starta uppdateringen igen.

Om uppdateringen inte vill starta öppnar du Watch-appen på din iPhone och trycker på Allmänt > Användning > Programuppdatering. Radera sedan uppdateringsfilen. När du har raderat filen försöker du hämta och installera watchOS igen.

Läs om vad du kan göra om du ser meddelandet ”Kan inte installera uppdatering” när du uppdaterar Apple Watch.

Om du har installerat en beta- eller utvecklarversion av iOS eller watchOS

1. Innan du uppdaterar tar du bort betaprofilen från din enhet. Visa och ta bort profiler:
    • Öppna Apple Watch-appen på iPhone, tryck på fliken Min klocka och gå till Allmänt > Profiler. Tryck på betaprofilen som du vill ta bort och tryck sedan på Radera profil. Ange lösenkoden till din iPhone om det behövs.
    • Öppna appen Inställningar på iPhone och tryck på Allmänt > Profiler och enhetshantering. Tryck på betaprofilen som du vill ta bort och tryck sedan på Radera profil. Ange lösenkoden till din iPhone om det behövs.
  2. När du har tagit bort profilerna startar du om båda enheterna och söker efter uppdateringen igen.

Du kan installera betaprofilen igen om du vill fortsätta använda den offentliga betaversionen av iOS.