Uppdatera Apple Watch

Uppdatera mjukvaran i Apple Watch via iPhone.

Innan du börjar

1. Uppdatera iOS-mjukvaran på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Kontrollera att Apple Watch laddar och har minst 50 % laddning.
  3. Ansluta till wifi på iPhone, iPad och iPod touch.
  4. Ha din iPhone bredvid Apple Watch så att de är inom räckvidd.

Det kan ta från flera minuter till en timme innan uppdateringen är klar. Du kan uppdatera under natten eller vänta tills du har tid.

Uppdatera Apple Watch

När en ny uppdatering är tillgänglig visas ett meddelande i din Apple Watch. Tryck på Installera i natt i meddelandet och gå sedan till din iPhone och bekräfta att du vill uppdatera under natten. Låt din Apple Watch och iPhone laddas under natten så att uppdateringen kan slutföras.

Gör så här för att söka efter uppdateringar manuellt:

1. Låt Apple Watch ladda tills uppdateringen är slutförd.
  2. Gå till iPhone och öppna appen Apple Watch och tryck på fliken Min klocka.
  3. Tryck på Allmänt > Programuppdatering.
    Apple Watch-appen visar ett meddelande om en tillgänglig uppdatering.
  4. Hämta uppdateringen. Ange lösenkoden för iPhone eller Apple Watch om den efterfrågas.
  5. Vänta tills förloppshjulet visas på din Apple Watch. Det kan ta från flera minuter till en timme innan uppdateringen är klar.

Låt Apple Watch laddas medan uppdateringen slutförs. Starta inte om iPhone eller Apple Watch och avsluta inte Apple Watch-appen. När uppdateringen är slutförd startar Apple Watch om av sig själv.

Kontrollera kompatibiliteten med watchOS 5

watchOS 5 kräver iPhone 5s eller senare med iOS 12 eller senare och Apple Watch Series 1 eller senare.

watchOS 5 är inte kompatibelt med Apple Watch (första generationen). Hitta din Apple Watch-modell.

Om du behöver hjälp med uppdatering

Prova de här stegen:

1. Kontrollera att Apple Watch ansluter till laddaren
  2. Starta om din Apple Watch. Tryck och håll ned sidoknappen tills du ser strömreglaget och dra sedan i reglaget. Tryck och håll ned sidoknappen för att slå på den igen.
  3. Starta om din iPhone, iPad eller iPod touch. Tryck och håll ned vilo-/väckningsknappen tills ett rött reglage visas och dra sedan i reglaget. Tryck och håll ned vilo-/väckningsknappen för att slå på din iPhone igen.
  4. Försök starta uppdateringen igen.

Om uppdateringen inte vill starta öppnar du Apple Watch-appen på din iPhone och trycker på Allmänt > Användning > Programuppdatering. Radera sedan uppdateringsfilen. När du har raderat filen försöker du hämta och installera watchOS igen.

Om du har installerat en beta- eller utvecklarversion av iOS eller watchOS

1. Innan du uppdaterar tar du bort betaprofilen från din enhet. Visa och ta bort profiler:
    • Öppna Apple Watch-appen på iPhone, tryck på fliken Min klocka och gå till Allmänt > Profiler. Tryck på betaprofilen som du vill ta bort och tryck sedan på Radera profil. Ange lösenkoden för iPhone om det behövs.
    • Öppna appen Inställningar på iPhone och tryck på Allmänt > Profiler och enhetshantering. Tryck på betaprofilen som du vill ta bort och tryck sedan på Radera profil. Ange lösenkoden för iPhone om det behövs.
  2. När du har tagit bort profilerna startar du om båda enheterna och söker efter en uppdatering igen.

Du kan installera betaprofilen igen om du vill fortsätta använda den offentliga betaversionen av iOS.