Använda Synkad för att ansluta mac, iPhone, iPad, iPod touch och Apple Watch

Flytta sömlöst mellan dina enheter med Handoff, Universal Clipboard, iPhone-mobilsamtal, SMS/MMS-meddelanden, Instant Hotspot och Autoupplåsning.

Med de här funktionerna, som tillsammans kallas Synkad, kan dina enheter samarbeta så att du kan få mer gjort. Ring och ta emot samtal utan att plocka fram din iPhone. Börja skriva på ett e-postmeddelande, redigera ett dokument eller surfa på webben på en enhet och fortsätt på en annan. Lås upp din Mac utan att skriva ett lösenord. Du kan till och med aktivera internetdelning på din iPhone utan att ens ta fram den ur fickan eller väskan.

Med Handoff kan du börja arbeta på en enhet och sedan växla till en annan närliggande enhet och fortsätta där du slutade.

Ställa in Handoff

Använd Handoff med en Mac, iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch som uppfyller Synkad-systemkraven. Handoff fungerar när dina enheter är nära varandra och konfigurerade på följande sätt:

• Varje enhet är inloggad på iCloud med samma Apple-ID.
    Visa det Apple-ID som används av Apple Watch genom att öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten och gå sedan till Allmänt > Apple-ID.
  • Varje enhet har Bluetooth påslaget.
  • Varje mac, iPhone, iPad eller iPod touch har wifi påslaget.
  • Varje enhet har Handoff påslaget:
    • Mac: Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Allmänt. Välj ”Tillåt Handoff mellan denna Mac och dina iCloud-enheter”.
    • iPhone, iPad eller iPod touch: Gå till Inställningar > Allmänt > Handoff och slå sedan på Handoff.
    • Apple Watch: Öppna Apple Watch-appen på iPhone-enheten och tryck sedan på Allmänt och slå på Aktivera Handoff.
      Apple Watch har stöd för Handoff från klockan till iPhone, eller från klockan till Mac med OS X Yosemite eller senare.

Använda Handoff

1. På en av dina enheter öppnar du en app som fungerar med Handoff.
    Appar som fungerar med Handoff är Mail, Kartor, Safari, Påminnelser, Kalender, Kontakter, Pages, Numbers, Keynote och flera tredjepartsappar.
  2. Starta en aktivitet med appen, till exempel att skriva ett e-postmeddelande eller dokument.
  3. Om du växlar till Mac klickar du på appens symbol i Dock:

Om du växlar till iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Lås upp din enhet.
  2. Öppna skärmen för att göra flera saker samtidigt, på samma sätt sim är du växlar mellan appar.
  3. Tryck på appbanderollen längst ned på skärmen.

Med Universal Clipboard kan du kopiera innehåll som text, bilder, foton och videor på en Apple-enhet och sedan klistra in innehållet på en annan Apple-enhet.

Ställa in Universal Clipboard

Använd Universal med en valfri Mac, iPhone, iPad eller iPod touch som uppfyller Synkad-systemkraven. Det fungerar när dina enheter är nära varandra och konfigurerade på följande sätt:

• Varje enhet är inloggad i iCloud med samma Apple-ID.
  • Varje enhet har Bluetooth påslaget.
  • Varje enhet har wifi påslaget.
  • Varje enhet har Handoff påslaget:
    • Mac: Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Allmänt. Välj ”Tillåt Handoff mellan denna Mac och dina iCloud-enheter”.
    • iPhone, iPad eller iPod touch: Gå till Inställningar > Allmänt > Handoff och slå sedan på Handoff.

Använda Universal Clipboard

1. Kopiera texten, bilden eller annat innehåll på vanligt sätt på den ena enheten.
    Du kan även använda Universal Clipboard för att kopiera hela filer från en Mac till en annan. Varje Mac måste ha macOS High Sierra.
  2. Innehållet läggs automatiskt till i Urklipp på den andra närliggande enheten. Det ligger där en kort stund, eller tills du ersätter det genom att kopiera något annat på en av enheterna.
  3. Klistra in innehållet på vanligt sätt på den andra enheten.

Med funktionen iPhone-mobilsamtal kan du ringa och ta emot samtal från din mac, iPad eller iPod touch när de enheterna är på samma nätverk som din iPhone.

Ställa in iPhone-mobilsamtal

Använd iPhone-mobilsamtal med en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch som uppfyller systemkraven för Synkad. Det fungerar när dina enheter är nära varandra och konfigurerade på följande sätt:

• Varje enhet är inloggad på iCloud med samma Apple-ID.
  • Varje enhet är inloggad på FaceTime med samma Apple-ID.
  • Varje enhet har wifi påslaget.
  • Varje enhet är ansluten till samma nätverk med wifi eller Ethernet.
  • På iPhone går du till Inställningar > Telefon > Samtal på andra enheter och slår sedan på Tillåt samtal på andra enheter.
  • På iPad eller iPod touch går du till Inställningar > FaceTime och slår sedan på Samtal från iPhone.
  • På Mac öppnar du FaceTime-appen och väljer sedan FaceTime > Inställningar. Klicka på Inställningar och välj sedan Samtal från iPhone.

Om din operatör stöder wifi-samtal på andra enheter kan du ställa in de enheterna på att ringa och ta emot samtal även när din iPhone inte är påslagen eller i närheten. Läs mer om wifi-samtal.

Använda iPhone-mobilsamtal

Ring ett samtal på din iPad eller iPod touch

• Tryck på ett telefonnummer i Kontakter, Kalender, Safari eller en annan app som automatiskt identifierar sådana data.
  • Eller öppna FaceTime-appen och ange telefonnumret i sökfältet. Tryck på telefonnumret i sökresultatet och tryck sedan på Ring.

Ringa ett samtal på din mac

• Peka på ett telefonnummer i Kontakter, Kalender, Safari eller annan app som automatiskt identifierar sådana data. Klicka på pilen i rutan som omger telefonnumret och välj sedan Ring [telefonnummer] Använda iPhone.
  • Eller öppna FaceTime-appen och ange ett telefonnummer i sökfältet. Kontrollklicka på telefonnumret i sökresultatet och välj sedan telefonnumret i snabbmenyn.

Svara på ett samtal

• På iPad eller iPod touch sveper du för att svara på samtalet.
  • På Mac visas ett meddelande när någon ringer din iPhone. Därifrån kan du besvara samtalet, skicka det till röstbrevlådan eller skicka ett meddelande till uppringaren.

Om du inte vill ta emot fler samtal på en av dina enheter stänger du av inställningen Samtal från iPhone på den enheten. Se avsnittet om inställningar ovan för mer information.

Om du har en iPhone kan textmeddelanden som du skickar och tar emot på din iPhone även visas på mac, iPad och iPod touch. Du kan sedan fortsätta konversationen från den enhet som är närmast dig.

Ställa in SMS och MMS

Använd den här funktionen med en valfri mac, iPhone, iPad eller iPod touch som uppfyller Synkad-systemkraven. Se till att dina enheter är inställda på följande sätt:

• Varje enhet är inloggad på iCloud med samma Apple-ID.
  • På iPhone går du till Inställningar > Meddelanden > Skicka och ta emot. Se till att Apple-ID:t längst upp på skärmen är samma Apple-ID som du använder för iMessage på dina andra enheter. Lägg till en bockmarkering vid ditt telefonnummer och e-postadress så att du kan nås med iMessage på båda. Gör samma sak på din iPad eller iPod touch.
  • På iPhone går du till Inställningar > Meddelanden > SMS-koppling, och väljer sedan vilka enheter som tillåts skicka och ta emot textmeddelanden från denna iPhone. Om du inte använder tvåfaktorsautentisering för Apple-ID visas en verifieringskod på var och en av dina andra enheter: Ange den koden på din iPhone.
  • På mac öppnar du Meddelanden och väljer sedan Meddelanden > Inställningar. Klicka på Konton och välj sedan ditt iMessage-konto. Se till att det Apple-ID som visas här är samma Apple-ID som du använder på dina andra enheter. Lägg till en bockmarkering vid ditt telefonnummer och e-postadress.

Använda SMS och MMS

Om du vill använda den här funktionen inleder du bara konversationer på vanligt sätt i Meddelande-appen på någon av dina enheter. Du kan också inleda en konversation genom att klicka på ett telefonnummer i Safari, Kontakter, Kalender eller andra appar som identifierar telefonnummer. Alla dina inkommande och utgående meddelanden visas på alla dina enheter. Läs mer om att vidarebefordra SMS/MMS från din iPhone till en iPad, iPod touch eller Mac.

Med Instant Hotspot kan internetdelning på din iPhone eller iPad (wifi + mobilnät) ge internetåtkomst till en mac, iPhone, iPad eller iPod touch utan att du behöver ange lösenordet på de enheterna.

Ställa in Instant Hotspot

Använd Instant Hotspot med en valfri Mac, iPhone, iPad eller iPod touch som uppfyller Synkad-systemkraven. Det fungerar när dina enheter är nära varandra och konfigurerade på följande sätt:

Använda Instant Hotspot

Så här ansluter du till internetdelning:

• På Mac använder du wifi-statusmenyn  i menyraden för att välja namnet på den iPhone eller iPad vars internetdelning du vill använda.
  • På iPad, iPod touch eller till och med en annan iPhone går du till Inställningar > Wifi och trycker sedan på namnet på den iPhone eller iPad vars internetdelning du vill använda .

Om du ombeds ange ett lösenord när du ansluter ser du till att enheterna är inställda på ovanstående sätt. Wifi-statussymbolen  i menyraden visar internetdelningssymbol så länge som din enhet är ansluten till internetdelning.

Ställ in och använd Autoupplåsning

Autoupplåsning ger dig omedelbar tillgång till din Mac när du har din Apple Watch på dig. Bara väck Mac-datorn och du är redo att sätta igång – utan att behöva ange något lösenord. Så här låser du automatiskt upp Mac-datorn med Apple Watch.

Ställa in och använda Kontinuitetskamera

Med Kontinuitetskamera kan du använda din iPhone, iPad eller iPod touch för att skanna dokument eller ta en bild och få den att visas direkt på din Mac. Läs mer om hur du använder Kontinuitetskamera.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.