iPhone-skärmdubblering: använda din iPhone från din Mac

Med iPhone-skärmdubblering kan du interagera trådlöst med din iPhone och dess appar och notiser från din Mac. Din iPhone förblir låst, så ingen annan kan komma åt den eller använda den för att se vad du gör.

MacBook Air skärmdubblerar en iPhone i närheten.

Förbereda dig

Se till att din Mac och iPhone uppfyller systemkraven för iPhone-skärmdubblering nedan, bland annat att båda är inloggade på samma Apple-konto och att din iPhone är låst och nära din Mac.

För att helt enkelt se din iPhone-skärm eller den strömmade videon på en AirPlay-kompatibel enhet kan du använda AirPlay istället.

Starta eller stoppa iPhone-skärmdubblering

1. Klicka på appen iPhone-skärmdubblering i Dock. Eller öppna den från mappen Program eller Launchpad.

Appen iPhone-skärmdubblering i Dock
  2. Använd din iPhone för att ange din iPhone-lösenkod om din Mac uppmanar dig att låsa upp din iPhone.

3. Om din Mac frågar om du vill tillåta notiser från din iPhone klickar du på Tillåt eller Tillåt inte. Du kan ändra detta senare i notisinställningarna på din Mac.

4. Om din Mac frågar om du vill att Mac loggar in för att komma åt din iPhone väljer du Fråga varje gång eller Autentisera automatiskt. Du kan ändra detta senare i inställningarna för iPhone-skärmdubblering på din Mac.

5. När appen iPhone-skärmdubblering visar din iPhone-skärm är den ansluten till din iPhone. Du kan nu interagera med din iPhone från fönstret iPhone-skärmdubblering.

Fönstret iPhone-skärmdubblering efter anslutning till iPhone
  6. Om du vill sluta skärmdubblera din iPhone avslutar du appen iPhone-skärmdubblering eller låser upp din iPhone.

Om fler än en iPhone är inloggad på ditt Apple‑konto och finns i närheten så kan du använda inställningarna för skärmdubblering med iPhone som din Mac använder för skärmdubblering och iPhone-notiser.

Integritet och säkerhet: iPhone-skärmdubblering pausar automatiskt anslutningen efter perioder av inaktivitet. Under skärmdubbleringen säger din iPhone att den används och identifierar den Mac som använder den. När den är upplåst efter skärmdubblering står det att den användes från en Mac och länkar till Inställningar > Allmänt > AirPlay och Synkad > iPhone-skärmdubblering, vilket identifierar den Mac som använde din iPhone, bland annat när och hur länge.

Interagera med iPhone med iPhone-skärmdubblering

Tryck, svep och skriv

Använd din Mac-mus eller styrplatta för att klicka där du hade tryckt på din iPhone. Eller klicka och håll kvar där du hade tryckt och hållit ned, till exempel för att redigera startskärmen eller öppna en snabbåtgärdsmeny. Du kan också rulla och svepa med musen eller styrplattan och använda Mac-tangentbordet för att skriva och använda kortkommandon.

Om du även vill använda en trådlös spelkontroll med iPhone-appar som stöder det kan du använda Bluetooth för att ansluta kontrollen till din iPhone, inte din Mac.

Gå till hemskärmen

Flytta pekaren längst upp i fönstret iPhone-skärmdubblering och klicka sedan på knappen Hemskärmnull i det övre högra hörnet.

Eller klicka på fältet längst ned i fönstret iPhone-skärmdubblering.

Eller tryck på Kommando-1 på tangentbordet.

Öppna Appväxlaren

Flytta pekaren längst upp i fönstret iPhone-skärmdubblering och klicka sedan på knappen Appväxlarenull i det övre högra hörnet.

Eller tryck på Kommando-2 på tangentbordet.

Öppna Spotlight

Använd musen eller styrplattan för att rulla eller svepa uppåt från hemskärmen.

Eller tryck på Kommando-3 på tangentbordet.

Spela upp ljud eller video

iPhone-ljud spelas upp genom din Mac och din Mac styr volymen.

iPhone-video spelas upp i fönstret iPhone-skärmdubblering. (Leverantörer av streaminginnehåll kan ha policyer för uppspelningsbegränsningar som påverkar huruvida deras premiumvideoinnehåll kan dubbleras.)

Det går inte att komma åt kameran och mikrofonen på iPhone i skärmdubblering med iPhone, även för Face ID och telefonsamtal. Du kan ringa och ta emot telefonsamtal på din Mac i stället.

Flytta eller ändra storlek på fönstret iPhone-skärmdubblering

För att flytta fönstret iPhone-skärmdubblering under skärmdubbleringen flyttar du pekaren längst upp i fönstret och drar sedan fönstret med verktygsfältet som visas.

Använd menyn Visa i menyraden iPhone-skärmdubblering för att ändra storleken på fönstret iPhone-skärmdubblering under skärmdubblering:

• Välj Större eller tryck på Kommando–Plustecken (+).

• Välj Verklig storlek eller tryck på Kommando–0.

• Välj Mindre eller tryck på Kommando–Minustecken (–).

iPhone-skärmdubblering växlar automatiskt till och från liggande läge när det krävs av appen du använder.

Hantera iPhone-notiser

Efter att iPhone-skärmdubblering kopplar din Mac till din iPhone får din Mac automatiskt notiser från din iPhone. Den tar emot dem oavsett om du använder iPhone-skärmdubblering eller om din iPhone är i närheten, så länge din iPhone är på. Du kan hantera dessa notiser från båda enheterna:

Hantera iPhone-notiser på Mac

Kopiera objekt mellan enheter

Ändra inställningar för iPhone-skärmdubblering

Välj iPhone-skärmdubblering > Inställningar från menyraden i appen iPhone-skärmdubblering på din Mac och välj sedan bland dessa inställningar:

• Fråga varje gång: iPhone-skärmdubblering ber dig alltid att autentisera före skärmdubblering. Autentisera med ditt Mac-inloggningslösenord, med Touch ID på din Mac eller med din Apple Watch.

• Autentisera automatiskt: Efter att ha angett ditt Mac-inloggningslösenord för att välja den här inställningen ombeds du inte längre att autentisera före skärmdubblering. Medan den här inställningen är vald förblir inställningen Kräv lösenord när skärmsläckaren startar eller skärmen stängs av i inställningarna för låsskärm inställd på Omedelbart.

• Nollställa iPhone-åtkomst: Nollställ inställningarna för iPhone-skärmdubblering för denna iPhone, bland annat genom att ta bort Tillåt notiser från iPhone från notisinställningarna på din Mac. Om du vill använda iPhone-skärmdubblering och ta emot iPhone-notiser igen ställer du in iPhone-skärmdubblering från början.

Välj den iPhone som din Mac använder

Om fler än en iPhone som både är inloggad på ditt Apple‑konto och finns i närheten så kan du använda den som din Mac använder för skärmdubblering och iPhone-notiser:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Skrivbord och Dock i sidofältet.

2. Välj din iPhone från popupmenyn för iPhone till höger. Den här menyn visas precis under inställningen Använd iPhone-widgetar. Den visas endast när din Mac upptäcker fler än en närbelägen iPhone som kan användas för skärmdubblering.

Systemkrav för iPhone-skärmdubblering

iPhone-skärmdubblering kan användas med endast en Mac och en iPhone åt gången. Dina enheter måste uppfylla dessa krav.

Om du behöver hjälp

Om skärmdubblering med iPhone är tillgängligt i ditt land eller region* men inte hittar din iPhone, inte ansluter till den eller om anslutningen avbryts eller når en tidsgräns följer du instruktionerna som visas i fönstret för skärmdubblering med iPhone. Testa dessa ytterligare steg om det behövs.

* Det kanske visas ett meddelande om att skärmdubblering med iPhone inte kan ansluta till iPhone eftersom skärmdubblering med iPhone inte är tillgängligt i ditt land eller region. Skärmdubblering med iPhone är för närvarande inte tillgängligt i EU.