Synkad kamera: Använd iPhone som webbkamera för Mac

Använd det kraftfulla kamerasystemet på din iPhone för att göra saker som aldrig tidigare varit möjliga med en webbkamera, däribland Centrerat, Porträttläge, Studioljus och Bordsvisning.

Montera din iPhone

Det finns fästen för Synkad kamera och andra iPhone-kompatibla fästen och stativ tillgängliga från många tillverkare. När den är monterad bör din iPhone vara:

• nära din Mac

• låst

• stabil

• placerad med de bakre kamerorna vända mot dig och utan något som skymmer

• i liggande riktning så att appar kan välja din iPhone automatiskt, eller i stående riktning

Ingen bildtext för den här bilden

Synkad kamera kan användas trådbundet eller trådlöst. För att hålla din iPhone laddad medan den används ska du ansluta den till din Mac eller en usb-laddare. Din Mac kommer att meddela dig om iPhone-batterinivån blir låg.

Välj din iPhone som kamera eller mikrofon

När din iPhone är korrekt monterad är kameran och mikrofonen tillgängliga för appar som kan använda dem.

Välj din iPhone-kamera

Öppna FaceTime eller en annan app för att använda med din iPhone-kamera. Om appen inte börjar använda den automatiskt väljer du din iPhone i appens videomeny, kamerameny eller annan inställning. I exempelvis FaceTime är din iPhone-kamera tillgänglig från menyn Video.

Välj din iPhone-mikrofon

Du behöver inte välja din iPhone-mikrofon, förutom om din Mac inte har någon inbyggd eller extern mikrofon. Appen kan då välja din iPhone-mikrofon automatiskt. Din iPhone-mikrofon är tillgänglig separat för appar som har en mikrofoninställning, eller så kan du välja Apple-menyn  > Systeminställningar, klicka på Ljud i sidofältet och sedan välja iPhone-mikrofonen på fliken Indata.

Integritet. När kameran eller mikrofonen används visas en integritetsindikator i iPhone-statusfältet och bredvid KontrollcenterNo alt supplied for Image i menyraden på Mac. Vid trådlös användning spelar iPhone ett kort ljud när en app börjar använda kameran eller mikrofonen.

Använda reaktioner, presentatörsöverlägg och andra effekter

macOS har en mängd video- och ljudfunktioner som du kan använda i FaceTime och många andra videokonferensappar.

Använda reaktioner, presentatörsöverlägg, kameralägen och mikrofonlägen

Pausa eller koppla från

Om du får ett samtal medan du använder din iPhones kamera eller mikrofon visar din Mac ett meddelande om att du har ett inkommande samtal.

• Om du besvarar samtalet på din iPhone pausas video och ljud tills du avslutar samtalet och låser och monterar din iPhone.

• Om du besvarar samtalet på din Mac pausas aktuell video- och ljudsession. När du avslutar samtalet kan du behöva välja din iPhone igen i appen.

Andra sätt att pausa eller koppla från:

• Använd appens reglage för att stoppa videon, stänga av ljudet eller avsluta samtalet. Eller avsluta appen.

• Lås upp din iPhone. För att återuppta låser du och monterar din iPhone. Du kan behöva stoppa och starta om video eller ljud i appen också.

• Tryck på Paus-knappen på din iPhone-skärm. För att återuppta trycker du på Fortsätt och monterar din iPhone.

• Tryck på knappen Koppla från på iPhone-skärmen eller flytta den utanför Bluetooth-räckvidden för din Mac. Den aktuella video- och ljudsessionen pausas eller växlar till en annan kamera eller mikrofon, om sådan är tillgänglig, och din iPhone tas bort från kamera- och mikrofonlistorna på din Mac. För att lägga till den igen ansluter du din iPhone till din Mac och monterar din iPhone.

Stäng av Synkad kamera

För att förhindra att din Mac känner igen din iPhone som en kamera eller mikrofon, även när din iPhone är ansluten och monterad, kan du stänga av funktionen.

1. Öppna Inställningar på din iPhone och gå sedan till Allmänt > AirPlay och Handoff.

2. Stäng av Synkad kamera.

Om du behöver hjälp

Om Synkad kamera inte fungerar som förväntat, eller om din iPhone kopplas bort från wifi-anslutningen för att optimera Synkad kamera, kan du prova dessa lösningar.

Om Synkad kamera inte fungerar som förväntat

• Se till att din iPhone och Mac uppfyller systemkraven.

• Se till att din iPhone är korrekt monterad.

• Installera de senaste macOS-uppdateringarna, iOS-uppdateringarnaoch uppdateringarna för din videoapp.

• Om du inte har låst upp din iPhone sedan den senast startade om ska du låsa upp den och sedan låsa den igen.

• Anslut din iPhone till din Mac.

• Starta om din iPhone eller Mac.

Om du får ett meddelande om att din iPhone har kopplats bort från wifi

När du använder Synkad kamera trådlöst kan du få ett meddelande om att din iPhone har kopplats bort från wifi för att optimera Synkad kamera. Din iPhone använder då mobildataanslutningen för bakgrundsnätverksuppgifter som e-post och meddelanden. För att stoppa eller förhindra denna sällsynta händelse när du använder Synkad kamera ska du ansluta din iPhone till din Mac eller stänga av mobildata på din iPhone.

Systemkrav

Denna funktion för Synkad kamera fungerar med följande enheter och operativsystem, där en iPhone och en Mac används åt gången. Funktionen för Synkad kamera för att skanna dokument eller ta en bild har andra krav.

iOS 16 eller senare

iPhone XR eller senare (alla iPhone-modeller som lanserades 2018 eller senare)

macOS Ventura eller senare

Alla Mac-datorer som är kompatibla med macOS Ventura eller senare

Ytterligare krav