Kontinuitetskamera: Använd din iPhone eller iPad för att skanna dokument eller ta en bild med din Mac

Du kan använda din iPhone eller iPad för att skanna dokument eller ta en bild av något i närheten och visa direkt på din Mac.

Använda en app som stöder Kontinuitetskamera

Använd Kontinuitetskamera för att skanna eller ta en bild i dessa inbyggda appar:

• Finder

• Keynote 8.2 eller senare

• Mail

• Meddelanden

• Anteckningar

• Numbers 5.2 eller senare

• Pages 7.2 eller senare

• Textredigerare

Ta en bild

1. Öppna en app som stöds på din Mac.

2. Välj en av dessa åtgärder:

• Kontrollklicka där du vill att bilden ska infogas i appfönstret. Från popupmenyn som visas väljer du Infoga från iPhone eller iPad > Ta bild. Du kan också göra detta i ett Finder-fönster eller på skrivbordet.

• Från Arkiv-menyn (eller Infoga-menyn, om tillämpligt) väljer du Infoga från iPhone eller iPad > Ta bild.

Ingen bildtext för denna bild
  3. Appen Kamera öppnas på din iPhone eller iPad. Tryck på slutarknappenknappen Ta bild för att ta en bild och tryck sedan på Använd bild. Bilden visas i fönstret på din Mac.

Skanna dokument

1. Öppna en app som stöds på din Mac.

2. Välj en av dessa åtgärder:

• Kontrollklicka där du vill att bilden ska infogas i appfönstret. Från popupmenyn som visas väljer du Infoga från iPhone eller iPad > Skanna dokument. Du kan också göra detta i ett Finder-fönster eller på skrivbordet.

• Från Arkiv-menyn (eller Infoga-menyn, om tillämpligt) väljer du Infoga från iPhone eller iPad > Skanna dokument.

Ingen bildtext för denna bild
  3. Appen Kamera öppnas på din iPhone eller iPad. Placera dokumentet framför kameran och vänta tills skanningen är klar. Om du behöver skanna manuellt trycker du på slutarknappenknappen Ta bild eller på en av volymknapparna. Sedan justerar du skanningen så att den får plats på sidan genom att dra i hörnen och trycker på Behåll skanning.

ios-16-iphone-13-pro-continuity-camera-scan-documents
  4. Lägg till fler skanningar i dokumentet eller tryck på Spara när du är klar. Dina skanningar visas som en PDF-fil i fönstret på din Mac.

Använda din iPhone som webbkamera

Du kan också använda iPhone som webbkamera för din Mac. Den här funktionen har andra systemkrav.

Synkad kamera: Använd iPhone som webbkamera för Mac

Systemkrav för Kontinuitetskamera

När Kontinuitetskamera används för att skanna dokument och ta bilder på din Mac fungerar funktionen med följande enheter och operativsystem.

macOS Mojave eller senare

• MacBook lanserad 2015 eller senare

• MacBook Pro lanserad 2012 eller senare

• MacBook Air lanserad 2012 eller senare

• Mac mini lanserad 2012 eller senare

• iMac lanserad 2012 eller senare

• iMac Pro

• Mac Pro lanserad 2013 eller senare

• Mac Studio lanserad 2022 eller senare

iOS 12 eller senare

• iPhone

• iPad

• iPod touch

Ytterligare krav