Använda Tryck på baksidan på din iPhone

Med Tryck på baksidan i iOS 14 eller senare kan ett snabbt dubbel- eller trippeltryck på baksidan av din iPhone öppna Kontrollcenter, ta en skärmavbild, utlösa hjälpmedelsspecifika åtgärder med mera.

Aktivera Tryck på baksidan

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iOS på din iPhone 8 eller senare.

2. Gå till Inställningar >Hjälpmedel > Tryck, och tryck sedan på Tryck på baksidan.

3. Tryck snabbt två gånger eller Tryck snabbt tre gånger och välj en åtgärd.

4. Tryck snabbt två eller tre gånger på baksidan av din iPhone för att utlösa åtgärden du ställer in.

Du kan till och med ställa in ett dubbel- eller trippeltryck på för att utlösa en hjälpmedelsgenväg och snabbt få tillgång till funktioner som AssistiveTouch, Siri-genvägar, Förstoringsglas, Lätt att nå och VoiceOver.