Använd Förstorare på din iPhone eller iPad

Med Förstorare kan du förvandla din iPhone eller iPad till ett förstoringsglas så att du kan förstora föremål i närheten.

Så här slår du på Förstorare

1. Gå till Inställningar > Allmänt på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Hjälpmedel och sedan på Förstorare.
  3. Slå på Förstorare. Då läggs Förstorare till som hjälpmedelsgenväg.

Snabbåtkomst till Förstorare

Öppna Förstorare snabbt:

• På iPhone X och senare, eller 12,9-tums iPad (3:e generationen) och 11-tums iPad Pro: Trippelklicka på sidoknappen. Dra sedan reglaget för att justera förstoringsgraden. Stäng Förstorare genom att svepa uppåt från skärmens nederkant.
  • På iPhone 8 och tidigare, och på iPad-modeller med en hemknapp: Trippelklicka på hemknappen. Dra sedan reglaget för att justera förstoringsgraden. Stäng Förstorare genom att trycka på hemknappen.

Du kan även lägga till Förstorare i Kontrollcenter:

1. Gå till Inställningar > Kontrollcenter och tryck sedan på Anpassa kontroller.
  2. Tryck på knappen Lägg till  bredvid Förstorare.

Tryck sedan på knappen Förstorare från Kontrollcenter för att använda den.

Använda Förstorare

Med Förstorare kan du göra saker som att lägga till färgfilter eller spara ett förstorat föremål som en bild. Du kan använda ficklampan på din enhet för att lysa på ett föremål som du försöker förstora. Du kan även slå på Automatisk ljusstyrka för att justera ljusstyrkan i Förstorare baserat på inställningarna för omgivningsljus.

Lägga till färgfilter

Lägg till färgfilter genom att följa dessa steg:

1. Tryck på filterknappen
  2. Svep över färgfilter för att se effekten.
  3. Justera ljusstyrkan och kontrasten genom att dra i reglagen.

Invertera färgerna:

1. Tryck på inverteringsfilterknappen .
  2. Tryck på filterknappen igen för att lägga till filtret som du vill använda och gå tillbaka till skärmen Förstorare.

Spara ett förstorat föremål som en bild

1. Frys en viss bildruta genom att trycka på knappen Frys bildruta .
  2. Justera förstoringen genom att dra i reglaget.
  3. Tryck på skärmen för att fokusera på bilden.
  4. Spara bilden genom att trycka och hålla ned bilden och sedan trycka på Spara bild.

Sluta frysa bildrutan genom att trycka på knappen Frys bildruta igen. Lås fokus på föremålet som du försöker förstora genom att trycka på låsknappen . Tryck på knappen igen för att låsa upp fokus.