Använd Förstorare på din iPhone eller iPad

Med Förstorare kan du förvandla din iPhone eller iPad till ett förstoringsglas så att du kan förstora föremål i närheten.

Så här slår du på Förstorare

1. På iPhone eller iPad går du till Inställningar > Allmänt.
  2. Tryck på Hjälpmedel och sedan på Förstorare.
  3. Slå på Förstorare. Det lägger till Förstorare som hjälpmedelsgenväg.

Kom snabbt åt Förstorare

Öppna Förstorare snabbt:

• På en iPhone X och senare, eller iPad 12,9-tum (3:e generationen) och iPad Pro 11-tum: Trippelklicka på sidoknappen. Dra sedan reglaget för att justera förstoringsgraden. Stäng Förstorare genom att svepa uppåt från skärmens nederkant.
  • På en iPhone 8 och tidigare, och iPad-modeller med en hemknapp: Trippelklicka på hemknappen. Dra sedan reglaget för att justera förstoringsgraden. Stäng Förstorare genom att trycka på hemknappen.

Du kan även lägga till Förstorare i Kontrollcenter:

1. Gå till Inställningar > Kontrollcenter och tryck sedan på Anpassa kontroller.
  2. Tryck på knappen Lägg till  bredvid Förstorare.

Från Kontrollcenter trycker du sedan på knappen för Förstorare för att använda det.

Använda Förstorare

När du har Förstorare öppet kan du göra saker som att lägga till färgfilter eller spara ett förstorat föremål som en bild. Du kan använda ficklampan på din enhet för att belysa ett föremål som du försöker förstora. Du kan även slå på Automatisk ljusstyrka för att justera ljusstyrkan för Förstorare baserat på inställningarna för omgivningsljus.

Lägga till färgfilter

Lägg till färgfilter genom att följa dessa steg:

1. Tryck på filterknappen
  2. Svep över färgfilter för att se effekten.
  3. Justera ljusstyrkan och kontrasten genom att dra i reglagen.

Invertera färgerna:

1. Tryck på inverteringsfilterknappen .
  2. Tryck på filterknappen igen för att lägga till filtret som du vill använda och gå tillbaka till skärmen Förstorare.

Spara ett förstorat föremål som en bild

1. Frys en viss bildruta genom att trycka på knappen Frys bildruta .
  2. Justera förstoringen genom att dra i reglaget.
  3. Tryck på skärmen för att fokusera på bilden.
  4. Spara bilden genom att trycka och hålla ned bilden och sedan trycka på Spara bild.

Sluta frysa bildrutan genom att trycka på knappen Frys bildruta igen. Lås fokus på föremålet som du försöker förstora genom att trycka på låsknappen . Tryck på knappen igen för att låsa upp fokus.