Använda genvägar med Siri

Med iOS 12 och senare kan du utföra vardagssysslor snabbt med Siri-genvägar och de appar du använder mest – allt med bara ett tryck eller genom att fråga Siri.

Siri föreslår genvägar när du behöver dem

Siri lär sig dina rutiner på dina appar. Siri föreslår sedan ett enkelt sätt att utföra vanliga uppgifter på låsskärmen eller i Sök.

Om du till exempel beställer kaffe varje dag med samma app kan Siri föreslå din favoritdryck.

Om du vill använda ett Siri-förslag trycker du bara på det från låsskärmen. Du kan också svepa ned från mitten av skärmen så att Sök visas, och sedan trycka på Siri-förslaget.

Lägga till Siri-genvägar

Du kan också köra en genväg genom att fråga Siri. Håll utkik efter knappen Lägg till i Siri i dina favoritappar och tryck för att lägga till den med en egen personlig fras. Eller gå till Inställningar, så hittar du alla genvägar som är tillgängliga på din enhet.

Genvägar där en app ska öppnas på din iOS-enhet kanske inte fungerar på HomePod och Apple Watch.

Lägga till en genväg från en tredjepartsapp

1. Öppna appen på iOS-enheten och tryck på Lägg till i Siri.
  2. Tryck på .  Spela in en personlig fras som du säger till Siri för att köra genvägen. Var noga med att det är en enkel fras som du kommer att komma ihåg.
  3. Tryck på Klar.

Lägga till en genväg från Inställningar

1. Öppna Inställningar > Siri och sökning på din iOS-enhet.
  2. Du ser tre föreslagna genvägar. Tryck på Alla genvägar för att se fler åtgärder från olika appar.
  3. Tryck på .
  4. Tryck på när du vill spela in en personlig fras. Försök spela in en enkel fras som du kommer ihåg.
  5. Tryck på Klar.

Ser du inte genvägen du vill använda?

Du kanske behöver öppna appen och utföra åtgärden innan den visas i listan med föreslagna genvägar.

Tredjepartsappar behöver ha stöd för Siri-genvägar innan du kan lägga till dem i Siri. Kontrollera att appen är uppdaterad och kontrollera i App Store om appen har stöd för Siri-genvägar om du inte ser en genväg till en tredjepartsapp.

Du kan även skapa anpassade genvägar som kombinerar flera steg i flera appar i appen Genvägar.

Kör en genväg med Siri

När du har lagt till en genväg i Siri på din iOS-enhet kan du köra genvägen genom att säga din personliga fras till Siri på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller HomePod.

Säg bara Hej Siri och sedan den personliga frasen som du skapade för genvägen.

Genvägar där en app ska öppnas på din iOS-enhet kanske inte fungerar på HomePod och Apple Watch.

Radera en genväg eller ändra frasen

Gå till Inställningar > Siri och sökning, och tryck på Mina genvägar.

Om du vill ändra frasen för en genväg trycker du på genvägen och sedan på Spela in frasen på nytt.

Om du vill radera en genväg sveper du till vänster över genvägen och trycker på Radera. Du kan också trycka på genvägen och på Radera genväg.

Stänga av föreslagna genvägar från skärmarna Sök, Slå upp eller Lås

Vill du inte se Siri-förslag eller genvägar för en specifik app? Öppna Inställningar > Siri och sökning, rulla ned och tryck på appen. Därifrån kan du stänga av alla sökningar, förslag och genvägar för appen. Du kan också stänga av Tillåt vid låst skärm för att ta bort förslag för appen på låsskärmen.

Öppna Inställningar > Siri och sökning, rulla ned och stäng av Förslag i Sök, Förslag i Slå upp eller Förslag på låsskärmen.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.