Använd genvägar med Siri, appen Genvägar eller Siri-förslag

Du kan utföra dagliga uppgifter snabbt med genvägar och de appar du använder mest – allt med bara ett tryck eller genom att fråga Siri. Leta efter knappen Lägg till Siri i favoritappar eller gå till Galleri i appen Genvägar för att lägga till nya genvägar.

Använd appen Genvägar för att skapa och hantera genvägar

Appen Genvägar gör det enklare att använda dina appar med ett enkelt tryck eller genom att fråga Siri. Läs hur du kan skapa, redigera och ta bort en genväg. Behöver du inspiration kan du pröva några av de Startgenvägar som anpassats efter dig på fliken Mina genvägar, eller gå till Galleri-fliken för att hitta nya sätt att automatisera dina appar.

Till exempel kan en genväg på din iPhone som hjälper dig i kollektivtrafiken bestå av tre åtgärder i följd:

1. Din valda kollektivtrafikapp skapar en resplan hem.
  2. Ankomsttiden delas med en familjemedlem.
  3. En episod av din favorit-podcast spelas upp.

När du skapat en genväg kan du köra den genom att säga ”Hej Siri” och namnet på genvägen du skapat.

Fliken Galleri i iOS visar en lista över genvägar från Dina appar.

Hitta nya genvägar i ditt Galleri

Genvägar visas i ditt Galleri baserat på de appar och åtgärder du använder mest. Så här lägger du till en genväg:

1. Öppna appen Genvägar på din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Tryck på fliken Galleri.
  3. Tryck på Visa alla under Genvägar från dina appar om du vill visa åtgärder från olika appar.
  4. Tryck på Lägg till  bredvid en genväg som du vill lägga till.
  5. Tryck på Lägg till Siri.

Du kan köra genvägen genom att säga ”Hej Siri” följt av genvägens namn.

Kajak läggs till i Siri med knappen Lägg till Siri.

Lägga till en genväg från en tredjepartsapp

Många appar stöder genvägar med Siri. Titta efter knappen Lägg till i Siri  när du använder appen eller i appens inställningar.

1. Tryck på Lägg till  eller knappen Lägg till i Siri  bredvid en genväg som du vill lägga till.
  2. Tryck på Lägg till Siri.

Tredjepartsappar behöver ha stöd för Siri-genvägar innan du kan lägga till dem i Siri. Ser du inte end genväg till en tredjepartsapp kan du titta i App Store för att se om appen stöder Siri-genvägar.

Köra en genväg med Siri

Du kan köra någon av dina genvägar genom att fråga Siri på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller HomePod. Säg bara ”Hej Siri” följt av genvägens namn.

Siri-genvägar kräver iOS 12 eller senare på iPhone, iPod touch, HomePod eller Apple Watch Series 3 eller senare och iOS 12 eller iPadOS eller senare på iPad. Genvägar där en app ska öppnas kanske inte fungerar på HomePod och Apple Watch.

Genvägar föreslås precis när du behöver dem

Siri lär sig dina rutiner i dina appar. Siri föreslår hur du på ett enkelt sätt kan utföra vanliga uppgifter på låsskärmen eller i sökningen. Använder du till exempel samma kollektivtrafikapp varje dag kan Siri föreslå att du börjar hemresan för dagen.

Om du vill använda ett Siri-förslag trycker du bara på det från låsskärmen. Du kan också svepa åt vänster på skärmen för att visa sökningen och trycka på Siri-förslag.

Vill du inte se Siri-förslag kan du gå till Inställningar > Siri och sökning, rulla nedåt och stänga av Förslag vid sökning, Förslag på låsskärmen, Förslag på startskärmen och Förslag vid delning.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.