Förbered dina Apple-enheter för distansarbete

IT-ledare kan iordningställa enheter för teammedlemmar så att de kan arbeta på distans eller hemifrån.

Förbered dina enheter för distansarbete

Första steget är att avgöra vilka enheter som anställda kan ta med hem. Sedan kan du använda ditt MDM-system (mobil enhetshantering) till att snabbt ställa in iPad, iPhone och Mac-datorer med innehåll, inställningar och begränsningar som ger stöd för distansarbete för dina medarbetare. Läs mer i driftsättningsöversikten för iOS och iPadOS och i driftsättningsöversikten för Mac.

Nedan finns förslag som hjälper dig att förbereda dina enheter för fjärrarbete.

För företagsägda enheter

Ändra inställningarna så att medarbetarna kan jobba på distans när de tar hem enheterna.

För privata enheter

Tillhandahåll instruktioner för användarregistrering – en ny registreringsmetod som utformats för driftsättningar av BYOD-enheter. Det här gör att medarbetare kan registrera sina enheter i MDM så att de får tillgång till ytterligare program och resurser för hemanvändning. Läs mer om användarregistrering.

Kom igång med MDM

• Uppdatera alla Mac-datorer och iPad-enheter till den senaste tillgängliga versionen av macOS och iPadOS. På så vis säkerställs kompatibiliteten med appar och MDM-inställningar.

• Använd Apple Business Manager med din MDM-lösning för att konfigurera enhetsinställningar och köpa och distribuera innehåll. Apple Business Manager är en webbaserad portal som IT-administratörer kan använda för att driftsätta iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV och Mac-datorer från ett och samma ställe. Kom igång med Apple Business Manager.

• Om du inte har en MDM-lösning kan leverantörer som Jamf, VMware och MobileIron erbjuda dig utökade provperioder som hjälper dig med snabb driftsättning för distansarbetare.

Driftsätt enheter

• Använd Automatisk enhetsregistrering för alla företagsägda enheter så att it-avdelningen kan registrera enheter i MDM på distans.

• Använd Användarregistrering för personliga enheter för att skydda företagsinformation och samtidigt bevara medarbetares integritet.

• Skapa hanterade Apple-ID:n i Apple Business Manager om du vill använda användarregistrering till privata enheter och ge tillgång till viktiga Apple-tjänster. Läs mer i Översikt av hanterade Apple-ID:n.

• Anslut Apple Business Manager till Microsoft Azure Active Directory för att aktivera federerad autentisering så att medarbetare automatiskt kan använda sina hanterade Apple-ID:n med sina befintliga inloggningsuppgifter.

Distribuera innehåll

• Driftsätt de viktigaste apparna som dina medarbetare behöver för att arbeta hemifrån. Appar kan fjärrdistribueras med Apple Business Manager och din MDM-lösning. Läs mer om hur du väljer och köper innehåll i Apple Business Manager.

• Använd MDM-systemets självbetjäningsfunktion (om en sådan finns) för att ge medarbetarna en katalog med tilläggsappar. Läs i MDM-systemets dokumentation om funktionen stöds och hur du implementerar den.

Konfigurera organisationsspecifika inställningar

Använd MDM för att se till att medarbetarnas enheter är konfigurerade och att de har tillgång till resurser och följer principer för tillåten användning när de arbetar hemifrån.

Konfigurera inställningar

Anpassa säkerhetspolicyer

Upprätthåll kontakten, samarbetet och produktiviteten

Upptäck appar från Apple och tredje part som fungerar bra i fjärrmiljöer.

Appar för meddelanden och videor

Produktivitetsappar

Projekt- och uppgiftshantering

Hitta fler företagsappar i App Store

App Store innehåller tusentals appar utformade för företag. Vi har gjort i ordning en samling med appar som gör det enklare att hålla kontakten med dina kollegor. Distriftsätt dem med Apple Business Manager för att ge dina medarbetare fler sätt att arbeta hemifrån på.

Kontakta Apple för support

Medarbetare kan kontakta AppleCare om de behöver teknisk support när de arbetar hemifrån. Felsökningshjälp finns tillgängligt för Apples hårdvara och mjukvara, inklusive iOS och macOS och för Apples appar som Pages, Numbers och Keynote. Medarbetare kan besöka Apple-supporten för att komma igång och välja en produkt för att se tillgängliga supportalternativ.

Mer hjälp

Resurser för IT

Dokumentation för IT

Andra resurser

Vissa resurser som nämns i det här dokumentet kanske inte är tillgängliga utanför USA.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.