Använda Påminnelser på din iPhone, iPad eller iPod touch

Använd Påminnelser för projekt, inköp och allt annat som du behöver ha koll på. Och med iCloud kan du hålla påminnelserna uppdaterade på alla dina enheter.

Påminnelser om din kommande semester.

Lägga till en påminnelse

1. Öppna appen Påminnelser.
  2. Tryck på plussymbolen i listan med påminnelser.
  3. Skriv påminnelsen.
    Semesterchecklista, inklusive skicka resplan till Justin, boka en som tar hand om huset och undersök kennlar för valpen.
  4. Tryck på infosymbolen för att lägga till information som till exempel tid eller plats för påminnelsen.
  5. Tryck på Klar.

Slutföra en påminnelse

Tryck på den tomma cirkeln bredvid påminnelsen för att markera den som slutförd. Tryck på Visa slutförda i listan Påminnelser om du vill se slutförda påminnelser.

Semesterchecklista som visar två slutförda objekt.

Ta bort en påminnelse genom att trycka på Ändra högst upp i listan, tryck på minussymbolen och sedan på Radera.

Om du får en påminnelsenotis på låsskärmen, sveper du vänster över påminnelsen och trycker på Visa. Tryck sedan på Markera som avklarad.

Välja hur du vill bli påmind

Vill du bli påmind om att hämta kemtvätten kl. 10:00? Med Påminnelser kan du ställa in notiser som talar om när dina påminnelser förfaller, eller när du anländer till eller lämnar en viss plats, till exempel din bostad eller arbetsplats.

Ange en tid

1. Öppna appen Påminnelser.
  2. Tryck på en påminnelse och tryck sedan på Infosymbolen till höger om påminnelsen.
  3. Aktivera Påminn mig på en dag och tryck sedan på datumet bredvid Alarm.
  4. Ange ett datum och en tid för din påminnelse.
    Information om påminnelse för nytt bagage.
  5. Tryck på Klar.

Ange en plats

1. Öppna appen Påminnelser.
  2. Tryck på en påminnelse och tryck sedan på infosymbolen till höger om din påminnelse.
  3. Aktivera Påminn mig på en plats och tryck sedan på Plats.
  4. Sök eller ange adressen där du vill bli påmind. Du kan till och med använda din nuvarande plats.
  5. Välj om du vill ha en påminnelse när du lämnar eller anländer till platsen.
    Plats som visar John Appleseeds arbete.
  6. Dra den svarta punkten i cirkeln inåt eller utåt om du vill ändra påminnelseområdets omkrets.
  7. Gå tillbaka till föregående skärm genom att trycka på Detaljer och tryck sedan på Klar.

Om du vill se platsbaserade notiser ser du efter att Platstjänster är aktiverat och att du har en enhet som har stöd för den här funktionen.

Platsbaserade påminnelser är tillgängliga i iOS 8 eller senare på iPhone 4 och senare, iPad Pro (Wi-Fi + Cellular), iPad (4:e generationen, Wi-Fi + Cellular), iPad Air och senare (Wi-Fi + Cellular), iPad mini 4 (Wi-Fi + Cellular) samt iPod touch (6:e generationen).

Be Siri påminna dig

Du kan be Siri att schemalägga en påminnelse åt dig. Här är några exempel:

• ”Påminn mig om att jag ska kolla posten när jag kommer hem.”
  • ”Påminn mig om att stanna till i affären när jag går härifrån.”
  • ”Påminn mig om att ringa Jane i morgon eftermiddag klockan 3.”

Om du anger din hem- eller arbetsadress för Siri kan du anpassa dina förfrågningar, och till exempel säga: ”påminn mig om att ringa till min fru när jag kommer hem”.

1. Gå till Kontakter > Mitt kort och lägg till din jobb- eller hemadress.
    John Appleseeds kontaktinformation.
  2. Gå till Inställningar > Siri och sökning och tryck på Min info. Tryck på ditt kontaktkort så att det läggs till i Min information.
    Johns info.

Siri använder Platstjänster när påminnelsen behöver åtkomst till din plats. Tillgängligheten för Siri varierar för olika språk, länder och regioner. Läs om vilka Siri-funktioner som stöds i vilka länder och regioner.

Lägga till en påminnelse från en annan app

Du kan påminna dig själv om att gå tillbaka till en webbplats, en plats på kartan eller något annat i en annan app medan du använder den, utan att behöva växla till Påminnelser. Gör så här:

• Be Siri ”påminn mig om det här senare”.
  • Tryck på delasymbolen i appen för vilken du vill skapa en påminnelse och tryck sedan på Påminnelser.
    Påminnelse att ringa Joe och säga att vi har landat.

När du får påminnande eller öppna påminnelser kan du återgå till appen du skapade påminnelsen för genom att trycka på appsymbolen till höger om påminnelsen.

Ringa upp någon senare

Kan du inte ta ett samtal just nu? När du tar emot ett samtal trycker du på Påminn mig och anger när du vill bli påmind om att ringa tillbaka till den personen.

Ordna påminnelserna

Vill du dela upp dina påminnelser i kategorier som arbete, privat eller skola? Du kan skapa en lista i Påminnelser för att få bättre ordning. Du växlar mellan listor genom att trycka på namnet på listan med Påminnelser eller svepa ned från listans överkant.

Skapa en ny lista i Påminnelser

1. Öppna appen Påminnelser.
  2. Svep nedåt från överkanten av en lista i Påminnelser och tryck därefter på plussymbolen.
  3. Tryck på Lista och välj sedan kontot där du vill lägga till listan.
  4. Namnge listan och välj en färg.
  5. Tryck på Klar.

Flytta påminnelser till en ny lista

1. Öppna appen Påminnelser.
  2. Gå till en påminnelselista och tryck på en påminnelse.
  3. Tryck på infosymbolen eller svep åt vänster över påminnelsen och tryck på Mer.
  4. Tryck på Lista och välj listan där du vill lägga till påminnelsen.
  5. Tryck på Klar.

Dela en lista med påminnelser

1. Öppna appen Påminnelser.
  2. Tryck på listan som du vill dela och tryck sedan på Ändra > Delning.
    Semesterchecklista
  3. Tryck på Lägg till person och ange sedan personens e-postadress. Du kan dela en lista med påminnelser med alla som är inloggade på iCloud.
  4. När du är färdig trycker du på Klar.

När någon har godkänt din inbjudan till att dela listan, kan ni alla lägga till, radera och märka objekt som slutförda. Familjemedlemmar kan också dela en lista genom att ställa in Familjedelning

Notiser som du ställer in för dina påminnelser delas aldrig med andra.

Konfigurera Påminnelser med iCloud

Du kan använda iCloud för att uppdatera dina påminnelser på alla dina enheter. Om du vill konfigurera Påminnelser med iCloud går du till Inställningar > iCloud och aktiverar Påminnelser. Du kan då se dina påminnelser på alla dina Apple-enheter som du är inloggad på med samma Apple-ID.

Läs mer om andra iOS-funktioner