Använda Påminnelser på din iPhone, iPad eller iPod touch

Med Påminnelser kan du ha koll på alla måsten i vardagen – när och var du behöver dem.

Använd Påminnelser för projekt, inköp och allt annat som du behöver ha koll på. Du anger själv när och var du vill få påminnelsen. Du kan också påminna dig själv om att arbeta vidare med något i en annan app. Och med iCloud kan du hålla påminnelserna uppdaterade på alla dina enheter.

Lägga till en påminnelse

1. Öppna Påminnelser från hemskärmen.
  2. Tryck på  för att lägga till en ny påminnelse.
  3. Skriv påminnelsen. Tryck  för att lägga till detaljer som tid eller plats att bli påmind på.
  4. När du är färdig trycker du på Klar.

Ta bort en påminnelse genom att trycka på Ändra högst upp i listan, tryck på  och sedan på Radera.

Bocka av en påminnelse

När du har slutfört påminnelsen trycker du på den tomma cirkeln för att markera den som slutförd. Om du får en påminnelsenotis på låsskärmen, sveper du vänster över påminnelsen och trycker på Visa. Tryck sedan på Markera som avklarad.

Tryck på Visa slutförda i listan Påminnelser om du vill se slutförda påminnelser.

Välja hur du vill bli påmind

Vill du bli påmind om att hämta kemtvätten kl. 10:00? Eller att stanna till i affären på hemvägen? Med Påminnelser kan du ställa in notiser som talar om när dina påminnelser förfaller, eller när du anländer till eller lämnar en viss plats.

Ange en tid för påminnelsen

1. Tryck på  till höger om påminnelsen och slå på Påminn mig på en dag.
  2. Tryck på datumet bredvid Alarm och ställ in datum och tid för påminnelsen.
  3. När du är färdig trycker du på Klar.

Välj var du vill bli påmind

Platsbaserade notiser meddelar dig när du anländer till en plats eller lämnar den, som ditt hem eller arbetet. Om du vill se platsbaserade notiser ser du efter att Platstjänster är aktiverat och att du har en enhet som har stöd för den här funktionen.

Få en påminnelse vid en viss plats:

1. Tryck på  till höger om påminnelsen. Aktivera Påminn mig på en plats och tryck sedan på Plats.
  2. Sök eller ange adressen där du vill bli påmind. Du kan till och med använda din nuvarande plats.
  3. Välj om du vill ha en påminnelse när du lämnar eller anländer till platsen.
  4. Dra den svarta punkten i cirkeln inåt eller utåt om du vill ändra påminnelseområdets omkrets.
  5. Gå tillbaka till föregående skärm genom att trycka på Detaljer och tryck sedan på Klar.

Platsbaserade påminnelser är tillgängliga i iOS 8 eller senare på iPhone 4 och senare, iPad Pro (Wi-Fi + Cellular), iPad (4:e generationen, Wi-Fi + Cellular), iPad Air och senare (Wi-Fi + Cellular), iPad mini 4 (Wi-Fi + Cellular) samt iPod touch (6:e generationen).

Be Siri påminna dig

Du kan be Siri att ställa in en påminnelse:

• "Hej Siri, påminn mig om att jag ska kolla posten när jag kommer hem.”
  • ”Påminn mig om att skicka ett e-postmeddelande till John när jag kommer till arbetet.”
  • ”Siri, påminn mig om att stanna till i affären när jag går härifrån.”
  • ”Hej Siri, påminn mig om att ringa Jane i morgon eftermiddag klockan 3.”

Siri använder Platstjänster när påminnelsen behöver åtkomst till din plats.

Om du anger din hem- eller arbetsadress för Siri kan du anpassa dina förfrågningar, och till exempel säga: ”påminn mig om att ringa till min fru när jag kommer hem”.

1. Lägg till din arbets- eller hemadress på ditt kontaktkort i Kontakter.
  2. Gå sedan till Inställningar > Siri och sökning, och tryck på Min information. Tryck på ditt kontaktkort så att det läggs till i Min information.

Tillgängligheten för Siri varierar för olika språk, länder och regioner. Läs om vilka Siri-funktioner som stöds i vilka länder och regioner.

Lägga till en påminnelse från en annan app

Du kan påminna dig själv om att gå tillbaka till en webbplats, en plats på kartan eller något annat i en annan app medan du använder den, utan att behöva växla till Påminnelser.

Tryck på Dela

Tryck på Dela  i appen för vilken du vill skapa en påminnelse och tryck sedan på Påminnelser.

Använda Siri

Be Siri "påminn mig om det här senare."

Ringa upp senare

Kan du inte ta ett samtal just nu? Tryck bara på Påminn mig och ange när du vill bli påmind om att ringa tillbaka till den personen.

När du vill gå tillbaka till appen för vilken du har skapat en påminnelse går du till Påminnelser och trycker på appsymbolen till höger om påminnelsen.

Ordna påminnelserna

Vill du dela upp dina påminnelser i kategorier som arbete, privat eller skola? Du kan skapa en lista i Påminnelser för att få bättre ordning.

Skapa en ny lista i Påminnelser:

1. Svep nedåt från överkanten av en lista i Påminnelser och tryck därefter på  .
  2. Tryck på Lista och välj sedan kontot där du vill lägga till listan.
  3. Namnge listan och välj en färg.
  4. När du är färdig trycker du på Klar.

Lägga till en påminnelse i en lista:

1. Gå till en lista med påminnelser och tryck på en påminnelse.
  2. Tryck på  eller svep åt vänster över påminnelsen och tryck på Mer.
  3. Tryck på Lista och välj listan där du vill lägga till påminnelsen.
  4. När du är färdig trycker du på Klar.

Du växlar mellan listor genom att trycka på namnet på listan med Påminnelser eller svepa ned från listans överkant.

Konfigurera Påminnelser med iCloud

Du kan använda iCloud för att uppdatera dina påminnelser på alla dina enheter. Om du vill konfigurera Påminnelser med iCloud går du till Inställningar > iCloud och aktiverar Påminnelser. Du kan då se dina påminnelser på alla dina Apple-enheter som du är inloggad på med samma Apple-ID.

Dela en lista med påminnelser

Har du en lista med påminnelser som du vill dela med någon annan? Du kan dela en lista med påminnelser med alla som är inloggade på iCloud.

Dela en lista med påminnelser:

1. Tryck på listan som du vill dela och tryck sedan på Ändra > Delning.
  2. Tryck på Lägg till person och ange sedan personens e-postadress.
  3. När du är färdig trycker du på Klar.

När de har godkänt din inbjudan till att dela listan, kan ni alla lägga till, radera och märka objekt som slutförda. Familjemedlemmar kan också dela en lista genom att ställa in Familjedelning

Notiser som du ställer in för dina påminnelser delas aldrig med andra.