Om du inte kan installera macOS Big Sur på vissa 13-tums MacBook Pro datorer från 2013 och 2014

Följ dessa steg om du inte kan installera macOS Big Sur på en MacBook Pro (Retina, 13 tum, sent 2013) eller MacBook Pro (Retina, 13 tum, mitten av 2014).

När du installerar macOS Big Sur på dessa Mac modeller, kan installeraren säga att uppdateringen inte kan installeras på den här datorn eller också startar din Mac med en blank skärm eller med en ring med ett streck No alt supplied for Image igenom.

Om din Mac inte längre startar kan eventuellt dessa steg hjälpa dig att lösa problemet:

1. Håll ned strömknappen på din Mac i minst 10 sekunder och släpp den sedan. Om din Mac är på, stängs den av.

2. Koppla från alla externa enheter från din Mac, även bildskärmar och usb-tillbehör. Om det sitter ett kort i SDXC-facket tar du ut detta. Starta sedan Mac-datorn.

3. Om felet kvarstår provar du med att nollställa SMC enligt beskrivningen för bärbara datorer med ett batteri som inte går att ta bort.

4. Kontakta Apple-supporten för ytterligare hjälp om ingen av dessa lösningar fungerar.

Den här artikeln uppdateras när mer information blir tillgänglig.