Uppgradera och migrera data på din macOS Server

Läs hur du uppgraderar din macOS Server och migrerar din serverdata.

Du kan uppgradera till den senaste versionen av macOS Server från Mac App Store. Om du flyttar till en ny server kan du använda Migration Assistant för att kopiera serverdata och inställningar från din tidigare server.

Innan du börjar

Om din Mac använder macOS High Sierra eller senare kan du uppgradera till den senaste versionen av macOS Server. Om din Mac använder en äldre version av macOS Server, läs om hur du uppgraderar din macOS Server från en tidigare version.

Följ dessa steg innan du uppgraderar eller migrerar din macOS Server:

• Säkerhetskopiera din server med Time Machine eller någon annan metod.

• Kontrollera att målservern uppfyller systemkraven för den senaste versionen för macOS.

• Om din server är beroende av DNS- eller DHCP-servrar ska du se till att de är aktiverade under processen.

• Förbered för ändringar till macOS Server.

Uppgradera din server

1. Om din Mac använder macOS High Sierra eller macOS Mojave, ska du kontrollera om det finns en uppgradering för macOS. Klicka på Uppdatera om det finns en uppdatering tillgänglig för macOS.

2. Kontrollera om det finns en uppgradering till macOS Server. Klicka på Uppdatera om det finns en uppdatering tillgänglig och öppna sedan serverappen och avsluta inställningen.

3. Uppgradera till den senaste versionen av macOS.

4. Uppgradera till den senaste versionen av macOS Server.

5. Öppna serverappen och avsluta inställningen.

Migrera din server

Du kan använda någon av följande källor för att migrera serverdata till en annan Mac:

• En server ansluten i måldiskläge

• En lokal hårddisk eller volym

• En Time Machine-backup

Du kan inte använda en nätverksanslutning från en Time Machine-backup eller en befintlig server för att migrera en macOS Server.

Så här migrerar du dina serverdata

1. Installera den senaste versionen av macOS på målsystemet.

2. Anslut din tidigare server eller säkerhetskopieringsenhet till målsystemet.

3. Öppna Migration Assistant på målsystemet och följ instruktionerna på skärmen.

4. Välj din tidigare server eller backupenhet när du blir tillfrågad.

5. Installera macOS Server när migreringen är avslutad.

6. Öppna macOS Server-appen och avsluta inställningen.

Uppgradera din server med macOS Sierra och tidigare

Om din Mac använder macOS Sierra 10.12 eller tidigare måste du ta bort macOS Server-appen och din serverdata innan du kan uppgradera till den senaste versionen. Gör så här:

1. Flytta serverappen och /Bibliotek/Server till papperskorgen vilket tar bort dina serverdata.

2. Uppgradera till den senaste versionen av macOS och hämta den senaste version av macOS Server.

3. Starta serverappen och avsluta installationen.