Så här använder du hårddiskläge för att flytta filer mellan två Mac-datorer

Använd hårddiskläge för att få en Mac att uppträda som en extern hårddisk inför en annan Mac, vilket snabbt låter dig bläddra bland och kopiera filer.

Hårddiskläget kan vara användbart när du snabbt behöver flytta filer mellan datorer eller hämta filer från en Mac som saknar fungerande bildskärm. Det krävs två Mac-datorer som är anslutna tillvarandra med en kabel som använder någon av dessa portar:

Hårddiskläge stöder inte anslutningar som använder en Apple USB-C-laddningskabel, USB-A till USB-A-kabel eller Mini DisplayPort-kabel.

Koppla ihop dina datorer med rätt kabel

Beroende på vilka portar dina Mac-datorer har, använd en kabel av typen Thunderbolt 3, USB-C, Thunderbolt 2 eller FireWire för att ansluta dem till varandra. Starta sedan datorn i hårddiskläge

Om du ansluter med Thunderbolt 3 (USB-C):

Om du ansluter med USB-C:

Starta i hårddiskläge

Följ dessa steg när du harkopplat ihop dina datorer med rätt kabel:

1. Om du har startat Mac-datorn du vill använda som hårddisk, gå till Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka på Startskiva. Klicka i Hårddiskläge och klicka sedan på Starta om när du blir ombedd att bekräfta.
  2. Om Mac-datorn du vill använda som hårddisk är avstängd eller inte har en fungerande bildskärm, starta, tryck direkt ned och håll tangenten T under tiden datorn startar.
  3. Mac-datorn startar i hårddiskläge och uppträder sedan som en hårddisk på din andra Mac-dators skrivbord. Du kan nu använda den som om den var en vanlig hårddisk.

Du lämnar hårddiskläget genom att hålla ned strömbrytaren på Mac-datorn som du använder som hårddisk. Koppla sedan loss kabeln.

Läs mer

Som ett alternativ till hårddiskläge kan du använda AirDrop för att skicka innehåll trådlöst mellan två Mac-datorer.