Ändringar som implementerats i macOS Server 5.7.1

I och med att värdbaserade tjänster har blivit allt vanligare – vilket i sin tur innebär att det nu är viktigare än någonsin att hålla sin mjukvara uppdaterad – kommer Apple att göra några ändringar i macOS Server.

Om aktuellt och framtida stöd

Apple fortsätter utveckla och stödja macOS Server, vilket innefattar Open Directory, Profilhanteraren och Xsan-hantering. De mest populära serverfunktionerna – cacheserver, fildelningsserver och Time Machine-server – ingår i alla installationer av macOS High Sierra och senare, så att ännu fler kunder får tillgång till dessa viktiga tjänster utan extra kostnad.

Från och med macOS Server 5.7.1 kommer Apple inte längre att inkludera tjänster med öppen källkod, som kalenderserver, kontaktserver, e-postserver, DNS, DHCP, VPN-server och webbplatser i macOS Server. En kund kan få samma tjänster direkt från leverantörer som erbjuder lösningar med öppen källkod. På så sätt kan macOS Server-kunder installera de säkraste och mest aktuella tjänsterna så fort de blir tillgängliga.

Apple har publicerat dokumentation som hjälper dig med denna övergång.

Tjänster som ingår i macOS Server 5.7.1 och senare

Följande tjänster ingår och har fullständigt stöd i macOS Server 5.7.1 och senare:

• Profilhanteraren
  • Open Directory
  • Xsan

Tjänster som migrerats från macOS Server till macOS High Sierra och senare

Dessa tjänster finns nu tillgängliga i macOS High Sierra och senare. De finns under Systeminställningar > Delning:

• Filserver
  • Cacheserver
  • Time Machine-server

Status för tjänster

I denna tabell ser du status för varje macOS Server-tjänst tillsammans med tillgängliga alternativ.

Tjänst Status Alternativ
FTP Togs bort från Server 5.4 SFTP/SSH
Server Docs Togs bort från Server 5.4

iCloud-dokument, Apache/WebDAV
DHCP Gränssnittsverktyg togs bort från Server 5.7.1 bootpd, inbyggt i macOS
DNS Togs bort från Server 5.7.1 BIND, Unbound, KnotDNS
VPN Togs bort från Server 5.7.1 OpenVPN, SoftEther VPNWireGuard
Brandvägg Gränssnittsverktyg togs bort från Server 5.7.1 pf firewall (inbyggt i macOS)
E-postserver Togs bort från Server 5.7.1

dovecot/Postfix

Courier, KerioConnect

Kalender Togs bort från Server 5.7.1 CalendarServer, DavMail, Radicale, Kerio Connect
Wiki Togs bort från Server 5.7.1 MediaWiki, PmWiki, XWiki, Confluence, WordPress WMX files
Webbplatser Gränssnittsverktyg togs bort från Server 5.7.1 Apache HTTP-server (inbyggt i macOS), Nginx, Lighttpd
Kontakter Togs bort från Server 5.7.1 CalendarServer, DavMail, Citadel, Kerio Connect
NetBoot/NetInstall Gränssnittsverktyg togs bort från Server 5.7.1 BOOTP, TFTP, HTTP, NFS (samtliga inbyggda i macOS), NetSUS, BSDPy
Meddelanden Togs bort från Server 5.7.1 ejabberd, Openfire, Prosody
Radius Togs bort från Server 5.7.1 FreeRadius
AirPort-hantering Togs bort från Server 5.7.1 AirPort-verktyg

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.