macOS High Sierra

Jeśli wylogujesz się z iCloud

Jeśli wylogujesz się z iCloud w preferencjach iCloud, Twoje dokumenty i dane przechowywane w iCloud zostaną usunięte z Twojego Maca. Twoje zakładki i lista Czytelnia pozostają w Safari, ale lista kart iCloud (stron internetowych otworzonych na innych Twoich urządzeniach) nie jest już dostępna.

Wyświetlone zostanie pytanie, czy chcesz pozostawić na Macu kopie dokumentów przechowywanych na iCloud Drive oraz dane przechowywane w Kontaktach, Kalendarzu i Przypomnieniach. Jeśli zostawisz te kopie, ich zawartość nie będzie synchronizowana przez iCloud ze zmianami dokonywanymi na innych urządzeniach.

Wyświetlone zostanie także pytanie, czy chcesz pobrać, czy usunąć zdjęcia i wideo, które nie zostały w pełni pobrane z biblioteki zdjęć iCloud na Maca. Gdy wylogujesz się z iCloud w preferencjach iCloud, pobrane zdjęcia i wideo nie będą synchronizowane ze zmianami dokonywanymi na innych urządzeniach. Jeśli w Twoim strumieniu zdjęć znajdują się zdjęcia, które nie zostały jeszcze zaimportowane do Twojego Maca, nie będą one już widoczne na tym Macu.

Kopiowanie dokumentów i danych iCloud przed wylogowaniem

Przed wylogowaniem się z iCloud możesz wybrać, które dokumenty i dane z iCloud chcesz skopiować lub zarchiwizować na Macu.

Dokumenty i dane skopiowane na Maca nie są synchronizowane ze zmianami dokonywanymi na innych urządzeniach.

Po wylogowaniu się na Macu z iCloud możesz nadal mieć dostęp do swoich dokumentów, danych, zdjęć i wideo na iCloud przy użyciu innych urządzeń, na których skonfigurowane jest konto iCloud, a także przy użyciu witryny iCloud.com.

Jeśli ponownie zalogujesz się do iCloud na Macu, dokumenty i dane z iCloud pojawią się na nim ponownie. Na Macu pojawią się także zdjęcia i wideo, które nie zostały jeszcze pobrane z biblioteki zdjęć iCloud.