Sikkerhetsfunksjoner på iPhone og Apple Watch

Finn ut hvordan du bruker iPhone og Apple Watch til å kontakte hjelp i en nødssituasjon.

Slik foretar du et nødanrop

Slik bruker du Registrering av bilulykke på iPhone og Apple Watch

Ved å bruke «Registrering av bilulykke» på iPhone og Apple Watch kan enheten registrere om du har vært i en alvorlig bilulykke. Funksjonen kan dessuten varsle nødetatene for deg.

Hold inne to knapper på iPhone

1. Trykk på og hold inne sideknappen og en av volumknappene samtidig slik at Nødanrop-skyveknappen vises.
  2. Dra Nødanrop-skyveknappen over skjermen for å ringe nødetatene.

Finn ut mer om nødanrop på iPhone

Hold inne sideknappen på Apple Watch

1. Trykk på og hold inne sideknappen slik at Nødanrop-skyveknappen vises.
  2. Dra Nødanrop-skyveknappen over skjermen for å ringe nødetatene.

Finn ut mer om nødanrop på Apple Watch

Bruk en låst iPhone i en nødssituasjon

Hvis du bruker en annens iPhone, kan du foreta et nødanrop eller se eierens nødinfo uten å låse opp telefonen. Sveip oppover fra bunnen av iPhone på låst skjerm, eller trykk på Hjem-knappen. Trykk på Nødanrop for å ringe, eller trykk på Nødinfo.

Flere sikkerhetsfunksjoner

Få hjelp automatisk med fallregistrering

Apple Watch Series 4 og nyere kan hjelpe deg med å ringe nødetatene hvis du har falt og slått deg. Hvis du ikke kan bevege deg, varsler Apple Watch nødetatene automatisk og oppgir posisjonen din til nødkontaktene dine.

Finn ut mer om fallregistrering på Apple Watch

Konfigurer nødinfo for utrykningspersonell

Utrykningspersonellet kan få tilgang til viktig medisinsk informasjon – som allergier, medisinske tilstander og nødkontakter – uten å låse opp iPhone- eller Apple Watch-enheten din. Sørg for at informasjonen er riktig og oppdatert.

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer nødinfo

Ring fra iPad eller Mac

Med Wi-Fi-anrop kan du kontakte nødetatene på andre enheter. Finn ut hvordan du konfigurerer Wi-Fi-anrop på iPad eller Mac.

Få sikkerhetsvarsler

Du får varsler fra nødetater, varsler fra myndigheter og offentlige sikkerhetsvarsler på iPhone og Apple Watch.