Endre innstillinger for iCloud-funksjoner

Etter at du har konfigurert iCloud på Macen, kan du konfigurere funksjonene du vil bruke, og endre andre innstillinger iCloud-valgpanelet.

iCloud-valg med alle funksjoner markert.

Hvis du konfigurerer en sekundær iCloud-konto på Macen, kan du endre funksjonsinnstillingene for den i valgpanelet Internett-kontoer.

Slå funksjoner av eller på

Hvis du vil endre innstillingene for iCloud-funksjoner, velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker deretter på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

• Merk hver funksjon du vil bruke. Fjern markeringen for funksjoner du ikke vil bruke.

Enkelte funksjoner har ytterligere innstillinger du kan endre ved å klikke på Valg eller Detaljer i nærheten av funksjonsnavnet når funksjonen er slått på.

Hvis du velger Kontakter-funksjonen mens Kontakter-programmet holder på å synkronisere med Google Contacts, blir Google-synkroniseringen slått av. Du bør ha den avslått når du bruker iCloud med kontaktene.

Endre kontoinformasjon

Hvis du vil endre innstillingene for iCloud-konto, velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker deretter på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

• Klikk på Kontoinformasjon for å endre iCloud-navn og -bilde samt iCloud-informasjon om kontakter, sikkerhet, enheter og betaling. Les Endre iCloud-kontoinformasjon.

Konfigurer eller administrer Familiedeling

Hvis du vil endre innstillingene for Familiedeling, velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker deretter på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

Endre iCloud Drive-valg

Hvis du vil vise eller endre innstillingene for iCloud Drive, velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker deretter på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

• Hvis iCloud Drive er slått på, kan du klikke på Valg for å angi:

• Hvorvidt Skrivebord- og Dokumenter-mappene skal lagres i iCloud Drive. Les Arkiver skrivebordet og dokumentene i iCloud Drive.

• Hvilke programmer som bruke iCloud-lagringen din.

• Hvilke programmer lar andre søke etter deg på e-postadresse (den du bruker som Apple-ID for iCloud). De som søker deg opp, kan også se for- og etternavnet ditt. Klikk på Finn meg med e-postadressen for å se en liste med iOS-apper og Mac-programmer som bruker funksjonen.

Hvis du vil forhindre at et program viser e-postadressen din og navnet ditt til andre brukere, fjerner du merket i avkrysningsruten til programmet.

Hvis Finn meg med e-postadressen-listen er tom, har du ikke installert noen iOS-apper eller Mac-programmer som bruker den funksjonen.

• Om du skal optimalisere lagring på Macen. Når optimalisering er på, lagres alt som er i iCloud Drive, på Macen, hvis det er nok plass. Når det er behov for plass, fjernes filer fra Macen og lagres i iCloud. Fjern markeringen for denne funksjonen for å beholde alt som er i iCloud Drive, på både Macen og i iCloud.

Endre valg for iCloud-bilder

Hvis du vil vise eller endre innstillingene for iCloud-bilder, velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker deretter på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

Endre valg for iCloud-nøkkelring

Hvis du vil vise eller endre innstillingene for iCloud-nøkkelring, velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker deretter på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

• Hvis det er en Valg-knapp ved siden av Nøkkelring, klikker du på den for å endre:

• Hvorvidt iCloud-sikkerhetskoden skal kunne brukes til å godkjenne iCloud-nøkkelringen på nye enheter

• iCloud-sikkerhetskoden eller telefonnummeret som brukes til å verifisere identiteten din, etter at du bruker iCloud-sikkerhetskoden

• Om «Venter på godkjenning» vises under nøkkelringen, klikker du på Valg for å skrive inn iCloud-sikkerhetskoden i stedet for godkjenne denne Mac-maskinen fra en annen enhet. Hvis du har glemt koden, kan du nullstille iCloud-nøkkelring.

• Hvis det ikke er en Valg-knapp ved siden av Nøkkelring, er Apple-ID-en din konfigurert for tofaktorautentisering. I så fall, når du konfigurerer iCloud på en ny enhet, tillater du at enheten bruker iCloud-dataene dine kun ved å angi påloggingspassordet eller koden til Mac-maskinen eller iOS-enheten der iCloud allerede er konfigurert.

Endre Finn Mac-innstillingene

Hvis du vil vise eller endre iCloud-innstillingene for Finn Mac, velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker deretter på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

• Hvis «Stedstjenester er av» vises under Finn Mac, klikker du på Detaljer, og følger deretter instruksjonene på skjermen for å finne denne Mac-maskinen.

Administrere iCloud-arkivering

Hvis du vil vise eller endre iCloud-lagringsinformasjon, velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker deretter på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

Du finner mer informasjon om å bruke en iCloud-funksjon i Mac-programmet med samme navn, som Bilder eller Notater, ved å åpne programmet, velge Hjelp > Hjelp for [program], og deretter søke etter iCloud.