Konfigurer iCloud-nøkkelring

iCloud-nøkkelring holder nettstedenes påloggingsinformasjon og betalingskortinformasjon som du bruker med Autoutfyll i Safari, og Wi-Fi-nettverksinformasjonen oppdatert på tvers av alle Macer (OS X versjon 10.9 eller nyere) og iOS-enheter (iOS 7.0.3 eller nyere).

iCloud-nøkkelring arkiverer også kontoinnstillinger, slik at Facebook-,Twitter-, LinkedIn- og andre sosiale medier-kontoer kan legges til automatisk på en annen Mac når du logger på iCloud på den Macen. Exchange-, Google- og andre Internett-kontoer du bruker med Mail, Kontakter, Kalender, Påminnelser, Notater og Meldinger kan også legges til automatisk.

Alt som arkiveres i iCloud-nøkkelring er sikkert. Det beskyttes av veletablert krypteringsteknologi. Og iCloud-nøkkelringen kan ikke bli konfigurert på en annen Mac eller iOS-enhet med mindre du godkjenner det.

Konfigurer iCloud-nøkkelringen på Macen

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

2. Marker Nøkkelring, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hvis du ikke allerede er logget på iCloud, må du konfigurere iCloud før du kan markere Nøkkelring.

Godkjenne at en enhet kan bruke iCloud-nøkkelringen

Hvis du har konfigurert iCloud på denne Macen og deretter konfigurerer den samme kontoen på en annen enhet, kan du motta et varsel på denne Macen med beskjed om at den andre enheten vil bruke kontoen din. Følg trinnene under for å godkjenne.

Du mottar ikke varslingen, og du følger ikke trinnene under, hvis Apple-ID-en din bruker tofaktorautentisering. I så fall, når du konfigurerer iCloud-nøkkelring på en annen enhet, tillater du at enheten bruker iCloud-dataene dine kun ved å angi påloggingspassordet eller koden til en Mac eller iOS-enhet der iCloud-nøkkelring allerede er konfigurert.

1. Gjør ett av følgende:

• Klikk på Fortsett i varslingen.

En varsling for enheten som ber om tillatelse til å bruke iCloud-nøkkelring.
    • Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på iCloud. Klikk på Valg i iCloud-valgpanelet, og klikk deretter på Detaljer.

Valg-dialogruten for iCloud-nøkkelring med navnet på enheten som ber om tillatelse og en Detaljer-knapp ved siden av.
  2. I dialogruten som vises, oppgir du Apple-ID-en og passordet du bruker med iCloud og klikker deretter på Tillat.

Endre hvordan nye enheter kan godkjennes

Hvis det er en Valg-knapp ved siden av Nøkkelring i iCloud-valgpanelet, kan du velge om iCloud-sikkerhetskoden skal kunne brukes til å godkjenne iCloud-nøkkelringen på nye enheter. Du kan også endre iCloud-sikkerhetskoden eller telefonnummeret som brukes til å verifisere identiteten din, etter at du bruker iCloud-sikkerhetskoden.

Hvis det ikke er en Valg-knapp ved siden av Nøkkelring i iCloud-valgpanelet (og iCloud-nøkkelring er slått på), kan du ikke bruke en iCloud-sikkerhetskode. I stedet, når du konfigurerer iCloud på en ny enhet, tillater du at enheten bruker iCloud-dataene dine kun ved å angi påloggingspassordet eller koden til Macen eller iOS-enheten der iCloud allerede er konfigurert. I så fall er Apple-ID-en din konfigurert for tofaktorautentisering, og du trenger ikke følge disse trinnene.

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

2. Kontroller at Nøkkelring er slått på og at Macen er godkjent.

3. Klikk på Valg ved siden av Nøkkelring, og gjør deretter endringer i dialogruten som vises.

Valg-dialogrute for iCloud-nøkkelring med valget for å tillate godkjennelse via sikkerhetskode markert, knappen for å endre sikkerhetskoden og feltene for å endre verifiseringsnummeret.

Hvis du vil vite mer om konfigurering av iCloud-nøkkelring på iOS-enheten, kan du se under Sikkerhet i Grunnleggende-delen av brukerhåndboken for iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du fjerner betalingskortinformasjon eller kontonavn og passord i Safari (eller med Nøkkelringtilgang), slettes de fra macOS-nøkkelringen og fra iCloud-nøkkelringen.