Konfigurer Familiedeling

Med Familiedeling kan opptil seks familiemedlemmer dele iTunes-, iBooks- og App Store-kjøp, et Apple Music-familiemedlemskap, et iCloud-lagringsabonnement og mer – uten å dele kontoer. Familien kan også dele et fotoalbum, en familiekalender og muligheten til å finne hverandres enheter med Finn iPhone.

Én voksen, familiens organisator, konfigurerer Familiedeling, inviterer opptil fem personer til å delta i familiegruppen, og godtar å betale for eventuelle iTunes Store-, App Store- og iBooks Store-kjøp som familiemedlemmene gjør mens de er en del av familiegruppen. Organisatoren kan også konfigurere Familiedeling slik at alle medlemmer kan dele samme lagringsabonnement og sikkerhetskopiere enhetene sine, dele bilder og lagre filer i iCloud. Familiemedlemmer trenger hver sin Apple-ID for iCloud. Hvis et barn er for ungt til å opprette sin egen Apple-ID, kan familiens organisator opprette en på vegne av barnet. Du finner mer informasjon i Apple-kundestøtteartikkelen Familiedeling.

Hvis du allerede har en familiegruppe, kan du lese Administrer familien du har organisert eller Bli med i en Familiedeling-gruppe.

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

2. Klikk på Konfigurer familie, og følg instruksjonene på skjermen.

3. Klikk på Legg til-knappen , og gjør deretter ett av følgende:

• Legg til en person som har en Apple-ID: Skriv inn navnet eller e-postadressen til den du vil legge til i familien, klikk på Fortsett, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hvis personen du skal legge til, er i nærheten, kan vedkommende bare skrive inn Apple-ID-en og passordet. Eventuelt kan du sende vedkommende en invitasjon på e-post.

• Opprett en Apple-ID for et barn: Marker «Opprett en Apple-ID for et barn som ikke har konto», klikk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen.

For å etterleve personvernlovgivning om barn på Internett, må du bruke CVV-koden, en verifiseringskode sendt via SMS eller sikkerhetskoden fra din betalingsmetode som en del av å gi foreldresamtykke. Hvis du har en annen betalingsmetode liggende, blir du bedt om å endre den til et kredittkort, debetkort eller Union Pay før du kan fortsette.

4. Hvis du vil legge til et annet medlem, gjentar du trinn 3.

5. Hvis du vil velge programmene og tjenestene du vil at familien skal dele, klikker du på Programmer og tjenester og gjør deretter hva som helst av følgende:

• Abonner på Apple Music: Når du abonnerer på et Apple Music-familiemedlemskap, får alle familiemedlemmer ubegrenset tilgang til Apple Music automatisk.

• Kjøp iCloud-lagring: Hvis du kjøper et iCloud-lagringsabonnement på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagringsplassen med familiemedlemmene dine. Enkeltmedlemmer kan også velge å beholde sine egne lagringsplaner hvis de foretrekker det.

• Konfigurer deling av kjøp: Klikk på Del kjøp, og velg alternativer. Familien kan dele kjøp fra iTunes Store, iBooks Store og App Store, slik at alle i familien har tilgang til dem. Alle kjøp benytter den delte betalingsmetoden du har konfigurert. Du kan endre kontoen som brukes for kjøp, og du kan velge å ikke dele kjøpene dine med familiemedlemmer.

• Konfigurer Stedsdeling: Klikk på Stedsdeling, og klikk deretter på Finn ut mer for å finne ut hvordan du konfigurerer stedsdeling på alle enhetene dine. Du kan konfigurere stedsdeling slik at alle familiemedlemmer kan se hverandres plasseringer i Finn venner, Meldinger og Finn iPhone.

6. Klikk på Ferdig.

Kjøp som gjøres av nye familiemedlemmer er tilgjengelig for andre familiemedlemmer etter at de nye medlemmene har bekreftet Apple-ID-ene de bruker til å dele iTunes Store-, App Store- og iBooks Store-kjøp. Den enkelte kan gjøre dette i iCloud-valg på sin Mac eller under Innstillinger > iCloud på sin iOS-enhet. Du finner mer informasjon under Del kjøp med familien.