Administrere iCloud-arkivering

Når du registrerer deg på iCloud, får du automatisk 5 GB gratis lagringsplass. iCloud-lagringsplassen brukes til dokumenter som er arkivert i iCloud Drive, iCloud-bildebiblioteket, sikkerhetskopier av iOS-enheter, meldinger og vedlegg i iCloud Mail (@icloud.com-e-postkontoen din) og annet. Hvis du går tom for plass, kan du oppgradere lagringsplassen. Du kan også fjerne lagrede objekter for å frigjøre plass.

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på iCloud.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

2. Klikk på Administrer, og velg blant disse mulighetene:

• Oppgrader lagringsplassen: Klikk på Kjøp mer lagringsplass eller Endre lagringsabonnement, velg hvor mye lagringsplass du vil ha, og følg instruksjonene.

Når du kjøper en iCloud-lagringsplassoppgradering, faktureres Apple-ID-kontoen din. Hvis du er i en Familiedeling-gruppe og du bruker samme Apple-ID til å dele kjøp i familien, faktureres familieorganisatorens konto for oppgraderingen.

• Fjern en sikkerhetskopi for en iOS-enhet: Klikk på Sikkerhetskopier til venstre, marker en iOS-enhet du ikke trenger sikkerhetskopien til, til høyre, og klikk deretter på Slett (under listen over sikkerhetskopier). Hvis du ikke ser Sikkerhetskopier til venstre, har ikke iOS-enhetene dine iCloud-sikkerhetskopier.

ADVARSEL: Hvis du sletter iCloud-sikkerhetskopien for gjeldende iOS-enhet, slutter iCloud å automatisk sikkerhetskopiere enheten.

Du finner mer informasjon i brukerhåndboken for iPhone, iPad eller iPod touch.

• Se hvordan et program eller en funksjon bruker plass: Marker et program eller en funksjon til venstre, og les deretter bruksinformasjonen til høyre.

• Arkiver kopier av dokumenter før du fjerner dem: Klikk på Finder-symbolet i Dock, klikk på iCloud Drive i et Finder-sidepanel, og flytt deretter objekter fra iCloud Drive til en mappe som ikke er i iCloud Drive, som Nedlastinger, Filmer, Musikk og Bilder.

Hvis du vil ha mer informasjon om iCloud Drive, kan du lese Arkiver skrivebordet og dokumentene i iCloud Drive.

• Fjern dokumenter enkeltvis: Klikk på Finder-symbolet i Dock, klikk på iCloud Drive i et Finder-sidepanel, og dra deretter objekter fra iCloud Drive til papirkurven.

Merk: Du kan gå til Innstillinger på iCloud.com for å gjenopprette filer du har slettet fra iCloud Drive de siste 30 dagene. Du finner mer informasjon i Bruke iCloud Drive på iCloud.com i Hjelp for iCloud.

• Slett alle elementer fra iCloud-bildebiblioteket: Marker iCloud-bildebiblioteket til venstre, og klikk deretter på «Deaktiver og slett» til høyre. Du kan også bruke Bilder-appen til å slette enkeltbilder og -videoer fra iCloud-bildebiblioteket.

Merk: Slettede bilder og videoer plasseres i Nylig slettet-albumet på Mac-maskinen og er der i 30 dager. Etter det vil objektene bli permanent fjernet fra alle enheter konfigurert for iCloud-bildebibliotek. Du kan bruke Bilder til å gjenopprette eller flytte nylig slettede objekter fra Mac-maskinen før fristen på 30 dager går ut.

Du finner mer informasjon under Hold bildene og videoene oppdaterte overalt med iCloud-bildebibliotek.

• Fjern alle dokumenter og data for et program permanent: Marker et program til venstre, og klikk deretter på Slett dokumenter og data-knappen til høyre. Noen programmer har instruksjoner for å fjerne dokumenter og data fra iCloud i stedet for den knappen.

ADVARSEL: Hvis du sletter dokumenter og data for et program, slettes de umiddelbart fra iCloud, fra alle enhetene som er konfigurert for iCloud Drive, og fra iCloud Drive på iCloud.com.

• Redusere lagringsplass for e-poster: Slett e-postmeldinger, og fjern slettede meldinger permanent fra Papirkurv-postkassen. Du kan også flytte e-postmeldinger fra iCloud til Macen.

Du finner mer informasjon om hvordan du kan få mer iCloud-lagringsplass ved hjelp av iOS-enheten under Oversikt over iCloud-lagringsadministrasjon i Hjelp for iCloud.