Hva er en Apple-ID?

En Apple-ID gir deg tilgang til App Store, iTunes Store, iBooks Store, iCloud, FaceTime og andre Apple-tjenester. Den består av en e-postadresse (for eksempel emilyparker@icloud.com) og et passord. Hvis du vil vite mer om eller opprette en Apple-ID, går du til nettstedet for Apple-ID-kontoer.

Du kan ha flere enn én Apple-ID. For å unngå misforståelser anbefaler Apple at du bruker samme Apple-ID for iCloud, iTunes Store, iBooks Store, App Store og andre Apple-tjenester. Du finner mer informasjon i Apple-kundestøtteartikkelen Logge på med Apple-ID.

Opprett en Apple-ID

Her er noen måter å opprette en Apple-ID på:

• Med en ny @icloud-e-postadresse: Klikk på «Opprett en Apple-ID» iCloud-valgpanelet. Hvis du vil åpne iCloud-valgpanelet, velger du Apple-menyen > Systemvalg og klikker deretter på iCloud.

Merk: På enkelte steder kan du bruke et telefonnummer i stedet for en e-postadresse som Apple-ID.

Åpne iCloud-valgpanelet for meg

Hvis du allerede er logget på med en Apple-ID, må du logge av før du kan opprette en ny Apple-ID på denne måten.

• Med en eksisterende e-postadresse: Gå til Apple-ID-kontonettstedet, og klikk deretter på «Opprett en Apple-ID».

Merk: På enkelte steder kan du bruke et telefonnummer i stedet for en e-postadresse som Apple-ID.

• For et barn: Legg til barnet i Familiedeling-gruppen. Hvis du vil ha instruksjoner, leser du Administrer familien du har organisert.