Bruk Launchpad til å vise og åpne programmer

Launchpad er en visning der du kan se og åpne programmer som er på Macen. Når du laster ned et program fra App Store, vises det automatisk i Launchpad.

Hvis du vil åpne Launchpad, klikker du på Launchpad-symbolet i Dock (eller bruker Control Strip). Hvis du vil lukke Launchpad uten å åpne et program, klikker du hvor som helst på skjermen (ikke på et program) eller trykker på Esc-tasten.

Launchpad

Åpne og finn programmer i Launchpad

• Åpne et program: Klikk på programmet.

• Søk etter et program: Begynn å skrive inn programmets navn i søkefeltet. Resultater vises mens du skriver.

• Bla mellom sider med programmer: Sveip mot venstre eller høyre på styreflaten eller Magic Mouse-musen. Eller trykk på Kommando-venstrepil eller Kommando-høyrepil.

Organiser programmer i Launchpad

• Flytt et program: Flytt programmet til en ny plassering på siden.

• Flytt et program til en annen side: Flytt programmet til kanten på skjermen, og slipp programmet når siden du vil ha, vises.

• Grupper programmer i en mappe: Flytt ett program oppå et annet for å opprette en mappe, og flytt deretter andre programmer til mappen.

• Åpne og lukk en mappe: Klikk på mappen, for eksempel Annet. Du lukker mappen ved å klikke hvor som helst utenfor den.

• Endre navn på en mappe: Åpne mappen, klikk på navnet, og skriv inn et nytt navn.

• Flytt et program ut av en mappe: Åpne mappen, og flytt deretter programmet ut av mappen.

Legg til og fjern programmer

• Legg til et program i Launchpad: Hvis du vil at Launchpad skal inkludere et program du ikke lastet ned fra App Store, flytter du programmet til Programmer-mappen i Finder. Programmet vises automatisk i Launchpad. Du finner mer informasjon under Se filene dine i Finder.

• Legg til et program i Dock: Flytt programmet fra Launchpad til Dock, og flytt det deretter til venstre for skillelinjen i Dock. Programmet er både i Dock og Launchpad.

Skillelinjen mellom programmer og filer og mapper i Dock.
  • Avinstaller et program fra Macen: Klikk og hold på et program til alle programmene begynner å vibrere, og klikk deretter på Slett-knappen for programmet.

Hvis et program ikke har en sletteknapp, kan det ikke avinstalleres i Launchpad. Du finner mer informasjon under Installer, oppdater og avinstaller programmer.