Bruk en trådløs Apple-mus

Du kan bruke Magic Mouse og Magic Mouse 2 til å samhandle med Macen på samme måte som du bruker styreflaten på en MacBook, MacBook Pro eller MacBook Air.

Med bevegelser kan du rulle i lange lister og nettsider med én finger, sveipe mot venstre eller høyre med to fingre for å navigere og bruke skjermzoom for å gjøre bildene på skjermen større.

Du kan også bruke høyre eller venstre side av musen for sekundærklikk («høyreklikk»).

Før du bruker en trådløs Apple-mus, må du koble den til Macen. Se Koble til Apples trådløse tastatur, mus eller styreflate for mer informasjon.

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Mus.

Åpne Mus-valgpanelet for meg

2. Velg alternativer for peking og klikking:

• Rulleretning: naturlig: Marker dette alternativet for å flytte innholdet i et vindu i samme retning som fingrene dine.

• Sekundærklikk: Marker alternativet, og velg «Klikk på høyre side» eller «Klikk på venstre side» for å sekundærklikke (det vil si å holde nede Kontroll-tasten mens du klikker eller å høyreklikke) på objekter på skjermen.

• Smart zoom: Marker dette alternativet for å zoome inn eller ut ved å dobbelttrykke med én finger.

3. Velg flere bevegelser:

• Dra mellom sider: Marker dette alternativet og velg «Bla mot høyre eller venstre med én finger», «Dra sideveis med to fingre» eller «Dra med én eller to fingre» for å veksle mellom sider i et dokument.

• Dra mellom fullskjermprogrammer: Marker dette alternativet for å veksle mellom programmer i fullskjermvisning.

• Mission Control: Marker dette alternativet for å gå til Mission Control ved å dobbelttrykke med to fingre.