Koble en ny sikkerhetskopidisk til Macen

Når du kobler Macen til en ny disk, blir du spurt om du vil bruke disken til å sikkerhetskopiere filene dine, med mindre du allerede har konfigurert Time Machine sikkerhetskopiering.

• Koble en ny disk til Macen, og velg et av følgende i dialogruten som vises:

• Bruk som sikkerhetskopidisk: Den første sikkerhetskopieringen kan ta en stund, men du kan bruke datamaskinen som normalt mens dette pågår. Time Machine fungerer best hvis du bruker sikkerhetskopidisken kun til sikkerhetskopier.

• Krypter sikkerhetskopidisk: Hvis du sikkerhetskopierer til en ekstern disk uten å kryptere sikkerhetskopidisken, kan alle brukere som har tilgang til disken, lese informasjonen på den.

• Bestem senere: Time Machine viser meldingen igjen hver gang du kobler til disken.

• Ikke bruk: Time Machine spør ikke på nytt når du kobler til denne disken.

Hvis det skal utføres en planlagt sikkerhetskopiering, og Macen er i dvalemodus eller sikkerhetskopidisken ikke er tilgjengelig, utføres ikke sikkerhetskopieringen. Sikkerhetskopieringen gjenopptas når Macen og disken blir tilgjengelig.

På en Mac som bruker Apple File System (APFS), i tillegg til å arkivere sikkerhetskopier på sikkerhetskopidisken, arkiverer Time Machine lokale øyeblikksbilder av filer hver time og oppbevare dem på datamaskinens interne harddisk. Hvis sikkerhetskopidisken ikke er tilkoblet, vil Time Machine fortsette å arkivere lokale øyeblikksbilder på den interne disken, og deretter fortsette å sikkerhetskopiere til sikkerhetskopidisken når du kobler den til på nytt.