Se filene dine i Finder

Finder er Macens hjemmebase. Finder-symbolet ser ut som et blått smilefjes. Klikk på symbolet i Dock for å åpne et Finder-vindu.

En blå pil som peker på Finder-symbolet til venstre i Dock.

Du bruker Finder-vinduer til å organisere og få tilgang til nesten alt på Macen.

Et eksempel på et Finder-vindu.

Se tingene dine

Klikk på objekter i sidepanelet i Finder for å se filer, programmer, nedlastinger og annet. Du kan gjøre sidepanelet enda nyttigere ved å tilpasse det.

Eller be Siri om å hjelpe deg med å finne det du skal ha tak i.

Spør Siri. Si for eksempel:

• «Vis alle filene kalt Utgifter»

• «Åpne presentasjonen jeg laget i går»

• «Søk etter filer med grønn etikett»

• «Søk etter filer sendt fra Maren i forrige uke»

Få tilgang til alt, overalt

Bruk iCloud Drive til automatisk å arkivere filer og mapper på skrivebordet og i Dokumenter, i iCloud. Du kan få tilgang til dem på alle Macer der du har logget på med samme Apple-ID.

Bruk mappene … eller la være

Hvis du ønsker å organisere filene dine i mapper, kan du gjøre det. Det er enkelt å opprette nye mapper i Dokumenter-mappen, på skrivebordet eller i iCloud Drive.

Du kan også bruke etiketter til å organisere filene dine.

Velg visningen

Du kan velge hvordan du viser objektene i Finder-vinduer. Du trenger for eksempel ikke å vise alle objektene i en liste. Med Cover Flow kan du bla gjennom filer og mapper på en mer visuell måte.

Send det med AirDrop

Du kan sende en fil til en iOS-enhet eller en Mac i nærheten direkte fra Finder. Klikk på AirDrop i sidepanelet for å komme i gang. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Bruk AirDrop til å sende filer til enheter i nærheten.

Du kan også markere en fil i Finder og deretter klikke på Del-knappen (eller bruke Touch Bar) for å dele den ved hjelp av Mail, AirDrop, Meldinger, Notater eller annet.