Brukerhåndbok for Mac
- Velkommen
- Nytt i macOS 27
-
- Introduksjon til Kontinuitet
- Bruk AirDrop til å sende objekter til enheter i nærheten
- Overfør oppgaver mellom enheter
- Kontroller iPhonen din fra Macen
- Kopier og lim inn mellom enheter
- Strøm video og lyd med AirPlay
- Telefonsamtaler og tekstmeldinger på Mac
- Bruk iPhone-internettforbindelsen på Macen
- Del Wi-Fi-passordet med en annen enhet
- Bruk iPhone som et webkamera
- Sett inn tegninger, bilder og skanninger fra iPhone eller iPad
- Lås opp Macen med Apple Watch
- Bruk iPaden som en ekstra skjerm
- Bruk ett tastatur og én mus til å styre Mac og iPad
- Synkroniser musikk, bøker og annet mellom enheter
-
- Kom i gang
-
- Tilgjengelighetsfunksjoner for syn
- Kom i gang med VoiceOver
- Zoom inn på omgivelsene dine
- Zoom inn på Mac-skjermen
- Øk størrelsen på tekst og symboler
- Tilpass visningsfargene
- Hold musepekeren over for å zoome inn på tekst og farger
- Lytt til eller endre hvordan tekst vises i apper
- Tilpass bevegelser på skjermen
- Øk størrelsen på det som vises på skjermen
- Gjør pekeren enklere å se
- Få Macen til å lese opp teksten på skjermen
- Ressurser for Macen
-
- Bestem hva du deler
- Konfigurer Macen til å være sikker
- Tillat at apper kan se posisjonen til Macen
- Bruk privat nettlesing
- Beskytt dataene dine
- Forstå passord
- Endre svake eller lekkede passord
- Sikre personvernet i e-post i Mail
- Bruk Logg på med Apple for apper og nettsteder
- Finn en enhet som har blitt borte
- Copyright og varemerker
- Ressurser for Apple-enhetene dine
Slett bruker eller gruppe på Mac
Hvis du er en administrator, kan du slette brukere som du ikke lenger vil at skal ha tilgang til Macen din. Du kan også slette grupper du ikke vil ha.
Velg Apple-menyen
> Systeminnstillinger på Macen, og klikk deretter på Brukere og grupperi sidepanelet. (Du må kanskje rulle ned.)
Klikk på
ved siden av brukeren eller gruppen du vil slette, og klikk deretter på Slett bruker eller Slett gruppe.
Merk: Hvis en bruker er logget på denne Macen nå, kan du ikke markere dem.
Kun deling-brukere slettes umiddelbart. Gjør ett av følgende for øvrige kontoer:
Lagre Hjem-mappen som en diskfil: Marker «Lagre Hjem-mappen i en diskfil», og klikk på Slett bruker. Dette lagrer alt av brukerens dokumenter og informasjon slik at brukeren kan gjenopprettes senere, hvis det er nødvendig. Diskfilen lagres i /Brukere/Slettede brukere/.
La brukerens Hjem-mappe være som den er: Marker «Ikke endre Hjem-mappen», og klikk på Slett bruker. Brukerens dokumenter og informasjon endres ikke, og brukeren kan gjenopprettes senere hvis det er nødvendig. Hjem-mappen forblir i /Brukere/.
Fjern brukerens Hjem-mappe fra maskinen: Marker «Slett Hjem-mappen», og klikk på Slett bruker. Brukerinformasjonen slettes, og lagringsplassen frigjøres.
Slett en gruppe: Klikk på Slett gruppe for å bekrefte.
Hvis du ikke sletter en brukers Hjem-mappe, kan du gjenopprette brukeren og innholdet i Hjem-mappen. («Kun deling»-brukere har ikke en Hjem-mappe.)