Gå direkte til en bestemt mappe

• Klikk på Gå-menyen i menylinjen i Finder, og velg ett av følgende:

• Overordnet mappe: Velg dette alternativet for å åpne den overordnede mappen for det aktive vinduet. Hvis du for eksempel er i Nedlastinger-mappen, åpner dette valget Hjem-mappen din.

• Nylige, Dokumenter eller andre mapper som står oppført: Velg en mappe fra listen.

• Bibliotek: Hold nede Tilvalg-tasten, og velg deretter Bibliotek.

• Sist brukte mapper: Velg en mappe fra undermenyen. (Undermenyen viser opptil ti mapper som nylig er åpnet.)

• Gå til mappe: Skriv inn banen for mappen (for eksempel /Bibliotek/Fonts/ eller ~/Bilder/), og klikk på Gå.

Et skråstrek i begynnelsen av et banenavn angir at startpunktet er det øverste nivået av maskinens mappestruktur. Et skråstrek på slutten angir at dette er en bane til en mappe, og ikke til en fil.

Tildetegnet (~) angir Hjem-mappen. De fleste private mapper, som for eksempel Dokumenter, Musikk og Bilder, ligger i Hjem-mappen.

Hvis du har problemer med å finne en mappe, forsikrer du deg om at du staver navnet riktig og skriver inn hele banenavnet, inkludert skråstreker.

Spør Siri. Si for eksempel: «Åpne Hjem-mappen». Finn ut mer om Siri.