Hva inneholder Apple-menyen?

Apple-menyen, som inneholder de objektene du brukte sist, er plassert i hjørnet øverst til venstre på skjermen. Klikk på Apple-symbolet for å åpne menyen.

Om denne maskinen

Vis informasjon om Macen din, inkludert din versjon av macOS, prosessortype og mengden minne og optimaliser lagring på Macen.

Du kan også slå opp i brukerhåndboken for Macen og finne informasjon om service eller reparasjon.

Systemvalg

Åpne Systemvalg hvis du vil tilpasse mange av Mac-maskinens innstillinger.

App Store

Besøk App Store for å finne nyttige og morsomme programmer for Macen.

Du kan også finne oppdateringer for Macen, Apple-programmer, programmer fra App Store, skrivere og annet.

Plassering

Velg et nettverkssted. Dette alternativet vises bare hvis du bruker flere nettverkssteder.

Sist brukte objekter

Når du bruker programmer, filer og nettverksmaskiner (tjenere), blir navnene lagt til i denne listen slik at du har rask tilgang til dem senere. Du kan angi et valg i Generelt-valgpanelet for å angi hvor mange objekter som skal vises i listen. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Generelt.

Åpne Generelt-valgpanelet for meg

Tvungen avslutning

Velg dette alternativet hvis et program ikke reagerer.

Viktig: Hvis du tvinger et program til å avslutte, kan du miste endringer du ikke har arkivert.

Dvale

Skjermen blir mørk og strømforbruket reduseres uten at Macen slås av.

Omstart

Slå Macen av, og deretter på igjen.

Slå av

Slå av Macen helt.

Lås skjerm

Trykk på tastatursnarveien for å låse skjermen umiddelbart (du logges ikke ut). Dette er nyttig hvis du må være borte fra Macen av en eller annen årsak.

Logg av

Logg av gjeldende brukerkonto uten å slå av Macen. Dette er nyttig hvis du deler Macen med andre brukere som har egne kontoer.