Gi en datamaskin ekstern tilgang til Macen

Hvis du tillater ekstern pålogging, kan du bruke SSH (Secure Shell) til å logge deg på Macen fra en annen maskin.

Du kan ikke logge deg på Macen via Telnet.

Konfigurer ekstern pålogging

1. Åpne Deling-valgpanelet på Macen (velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Deling).

Åpne Deling-valgpanelet for meg

2. Marker Ekstern pålogging.

Når du velger Ekstern pålogging, aktiveres også tjenesten sikker FTP (sftp).

3. Angi hvilke brukere som kan logge seg på:

• Alle brukere: Alle brukere på maskinen og alle på nettverket kan logge seg på.

• Kun disse brukerne: Klikk på Legg til-knappen , og velg hvem som kan logge seg på eksternt. Brukere og grupper inkluderer alle brukerne av Macen. Nettverksbrukere og Nettverksgrupper inkluderer personer på nettverket ditt.

Logg på fra en annen maskin

• Hvis du vil logge på fra en annen maskin, åpner du Terminal (eller et annet SSH-program) på den maskinen, deretter skriver du følgende:

ssh username@IP address

Hvis brukernavnet ditt for eksempel er «petter» og maskinens IP-adresse er 10.1.2.3, åpner du programmet Terminal på den andre Macen og skriver:

ssh steve@10.1.2.3

Vet du ikke hva som er brukernavnet og IP-adressen for Macen? Det er enkelt å finne ut. Åpne Ekstern pålogging-panelet i Deling-valgpanelet – brukernavnet og IP-adressen vises nedenfor «Ekstern pålogging: På»-indikatoren.

Åpne Ekstern pålogging-panelet i Deling-valgpanelet for meg

Når du tillater ekstern pålogging på Macen, kan det redusere sikkerheten for maskinen. Du finner mer informasjon om hvordan du holder Macen sikker, under Konfigurer Macen til å være sikker.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker ssh-kommandoen, skriver du inn man ssh i Terminal.

man-side for ssh