Åpne programmer og dokumenter

Det finnes flere måter å åpne programmer og dokumenter på.

Åpne et program

• Spør Siri: Klikk på Siri-symbolet i menylinjen (eller bruk Touch Bar), og si for eksempel «Åpne Kontakter»

• Fra Dock: Klikk på programsymbolet i Dock.

• Fra Launchpad: Klikk på Launchpad-symbolet i Dock (eller bruk Control Strip), og klikk deretter på programsymbolet.

• Fra Spotlight: Klikk på Spotlight-symbolet i menylinjen, skriv inn programmets navn og trykk på returtasten.

• Fra Finder: Klikk på Finder-symbolet i Dock, klikk på Programmer i Finder-sidepanelet, og dobbeltklikk deretter på programsymbolet.

• Fra listen Sist brukte objekter: Velg Apple-menyen > Sist brukte objekter, og velg deretter programmet.

Åpne et dokument

• Spør Siri: Klikk på Siri-symbolet i menylinjen (eller bruk Touch Bar), og si for eksempel «Åpne filen Oppussing»

• Fra et program: For enkelte programmer vises en Åpne-dialogrute når du åpner programmet. Hvis du ikke ser en Åpne-dialogrute, velger du Arkiv > Åpne. Finn dokumentet (det er mulig du må klikke på sidepanelsymbolet for å vise flere mapper), marker det, og klikk deretter på Åpne.

I enkelte programmer kan du åpne nylige dokumenter ved å velge Arkiv > Åpne sist brukte og deretter velge dokumentet.

• Fra skrivebordet: Hvis det er et symbol for dokumentet på skrivebordet, dobbeltklikker du på dokumentets symbol.

• Fra Spotlight: Klikk på Spotlight-symbolet i menylinjen, skriv inn programmets navn og trykk på returtasten.

• Fra Finder: Klikk på Finder-symbolet i Dock. I Finder-sidepanelet klikker du på Nylige, iCloud Drive, Dokumenter eller mappen der dokumentet er plassert, og dobbeltklikker deretter på dokumentets symbol eller navn.

• Fra listen Sist brukte objekter: Velg Apple-menyen > Sist brukte objekter, og velg deretter dokumentet.

Merk: Hvis du skal kunne åpne dokumenter i iCloud Drive, må iCloud Drive-funksjonen være slått på. Du finner mer informasjon under Arkiver skrivebordet og dokumentene i iCloud Drive.