Spill spill på Macen

Det er enkelt å spille spill på Macen. Når du logger deg på iCloud, blir det opprettet en Game Center-konto for deg (om den ikke eksisterer allerede).

En Game Center-konto i Internett-kontoer.

Hvis du vil spille, åpner du et spill på samme måte som andre apper på Macen og så er det bare å kose seg. Du kan spille alene i et enkeltspillerspill eller spille med andre i et flerspillerspill (sanntid eller turbasert). Hvis et flerspillerspill støtter økter, der spilldata arkiveres i iCloud, kan du og vennene dine komme og gå i spillet akkurat når dere vil.

Tips: Bla gjennom Mac App Store får å gå til de nyeste eller mest populære spillene som støtter Game Center og økter.

Tilpass Game Center-kontoen

• Se Game Center-kontoen: Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på Internett-kontoer.

Åpne valgpanelet Internett-kontoer for meg

Hvis du ikke ser kontoen din, blar du gjennom bunnen av panelet til høyre, klikker på Legg til en annen konto, ruller ned, klikker på «Game Center-konto» og logger deg på.

• Endre kallenavnet ditt i spill: Klikk på Rediger, og endre deretter kallenavnet ditt. Kallenavnet identifiserer deg i spill og er synlig for andre spillere.

• Tillat at spillere i nærheten kan invitere deg til et flerspillerspill: Marker Tillat flerspiller med spillere nær deg. Hvis du ikke vil bli funnet, fjerner du markeringen i avkrysningsruten.

Spillere i nærheten er de som er på samme trådløse nettverk som deg, eller innenfor Bluetooth-rekkevidde.

Når du er logget på iCloud med samme Apple-ID på alle Apple-enhetene dine, vil Game Center-kontoen være tilgjengelig på alle enheter. Spillene du har kjøpt med samme Apple-ID, er også tilgjengelige.

Se spillstatistikk og -utfordringer

• De fleste enkeltspillerspill og flerspillerspill viser prestasjoner og ledertavler, slik at du kan følge med på poengsummer og rangeringer og utfordre andre spillere til å slå statistikkene dine.

Se etter knapper eller menyobjekter i et spill for å vise og dele prestasjoner, ledertavler og utfordringer via e-post, meldinger eller sosiale medier.

Spill flerspillerspill

• La et spill finne andre spillere: Hvis spillet har Autospill, klikker du på Spill nå for å la spillet finne andre spillere for deg.

• Spill mot spillere i nærheten: Hvis spillet registrerer spillere i nærheten som er på samme Wi-Fi-nettverk som deg, eller innenfor Bluetooth-rekkevidde, vises de i spillet. Velg en spiller

• Inviter venner til å spille: Klikk på Inviter venner i spillet, og marker deretter folk fra kontakter, nylige spill eller spillere i nærheten. Tilpass eventuelt invitasjonen, og klikk på Send. Du kan sende invitasjonen din som en melding, eller sende den til et telefonnummer via SMS.

Hvis du har brukt Game Center-programmet tidligere, vises folk fra Venner-listen under Nylige.

• Godta en invitasjon: Klikk på Godta i varslingen eller meldingen. Spillet åpnes (hvis du har det) slik at du kan begynne å spille. Hvis du ikke har spillet, åpnes App Store slik at du kan laste ned spillet.

Merk: Invitasjoner til å bli med på spill eller varsler om at det er din tur til å spille i et turbasert spill, kan komme som varsler på Macen. Bruk Varslinger-valgpanelet til å sikre at du får varsler eller for å stanse dem eller sette dem på pause. Du finner mer informasjon under Motta eller stopp varslinger.

Vær vert for og spill økter

En økt er et iCloud-basert spill der opptil 100 personer kan spille samtidig. De kan til og med spille på lag og konkurrere mot hverandre. Siden spilldata er arkivert i iCloud i stedet for på Macen, kan folk komme og gå i spillet som de selv vil.

Du må være logget på iCloud for å være vert for økter og for å spille økter.

• Vær vert for en økt: Når du inviterer venner til å spille et spill som støtter økter, lagres spilldataene for øktene i iCloud.

• Inviter venner: Avhengig av spillet kan du invitere folk i kontaktene dine med forskjellige metoder, som meldinger, e-post, Twitter eller Facebook.

• Godta en invitasjon: Klikk på økt-URL-en for å godta invitasjonen i varslingen eller meldingen. Spillet åpnes (hvis du har det) slik at du kan begynne å spille. Hvis du ikke har spillet, åpnes App Store slik at du kan laste ned spillet.

• Avslutt en økt du er vert for: Du kan avslutte en økt når som helst. Når du gjør det, blir spilldataene slettet fra iCloud-lagringen.

Hvis en økt er inaktiv i seks måneder, blir den automatisk avsluttet og spilldataene blir slettet.

Administratoren til en Mac kan forhindre at andre brukere av Macen kan bli med på flerspillerspill. Du finner mer informasjon under Konfigurer foreldrekontroller.

Det er mulig at Game Center-tjenesten ikke er tilgjengelig i alle land.