Bruk Siri på Macen

Siri på Macen kan hjelpe med dagligdagse oppgaver, finne raske svar og informasjon, spille musikk og annet. For eksempel kan Siri åpne filer og programmer, sende en melding eller opprette en FaceTime-samtale. Du kan spørre Siri om hva som helst – fra «Legg til et møte klokka ni» til «Hva ble resultatet i gårsdagens kamp?» til «Spill litt rolig musikk». Siri er der for å hjelpe.

Øvre høyre del av Mac-skrivebordet som viser Siri-symbolet i menylinjen og Siri-vinduet med spørsmålet «Hvor mange centimeter er det i en tomme», og svaret (konverteringen fra Kalkulator). Klikk på symbolet nede i midten av Siri-vinduet for å stille et annet spørsmål.

Når du skal spørre Siri, klikker du på Siri-symbolet i menylinjen eller i Dock , eller bruker tastatursnarveien (standardsnarveien er å trykke på og holde nede Kommando-mellomrom). Hvis Macen har en Touch Bar, trykker du på Siri-symbolet der.

Hvis du ikke er sikker på hva du skal si når Siri-vinduet vises, spør du Siri «Hva kan du gjøre?» eller klikker på Hjelp-knappen i Siri-vinduet.

Hvis Siri-vinduet ikke lukkes automatisk, kan du lukke det selv – bare sveip mot høyre eller klikk på Lukk-knappen .

Tips: Siri kjenner navnet ditt fra kontaktkortet ditt (kalles også Mitt kort) i Kontakter-programmet. Hvis du har lagt til et kallenavn på kortet, bruker Siri det. Prøv ved å spørre «Hva heter jeg?»

Måter å bruke Siri på

Du kan bruke Siri til å finne raske svar (si noe sånt som «Hvordan blir været i morgen?») eller til å gjøre en oppgave for deg, for eksempel sende en e-postmelding.

Siri-vinduet som viser en e-postmelding som dikteres.
  • Åpne et program: Siri åpner et program for deg med en gang. Si for eksempel: «Åpne Notater».

• Dikter tekst: Få Siri til å skrive et notat eller en e-postmelding for deg. Si for eksempel: «Lage et notat» , og dikter deretter det du vil skrive.

• Planlegg et møte: Få Siri til å avtale et møte for deg. Si for eksempel: «Opprett et møte i dag klokka tre»

• Spill musikk: Når du lytter til Apple Music, lærer Siri musikksmaken din og kan anbefale sanger eller spille en spilleliste. Si for eksempel: «Spill glade sanger».

• Få musikkinformasjon: Siri kan fortelle deg om sanger, albumer og artister, eller lese albumkommentarer for objekter i musikkbiblioteket ditt. Si for eksempel: «Hvilken sang var mest populær i 1991?».

• Finn et sted: Når Stedstjenester er aktivert i Personvern-valg, kan Siri gi deg informasjon basert på gjeldende plassering eller inkludere kart for å gi deg flere detaljer. Si for eksempel: «Hvor er nærmeste dagligvareforretning?»

• Finn filer: Du kan utføre filsøk – be for eksempel Siri om å finne filer opprettet på et visst tidspunkt eller som inneholder spesifikk tekst. Si for eksempel: «Finn alle filene jeg har arbeidet på denne uken.»

• Endre et systemvalg: Siri kan automatisk endre enkelte valg eller åpne et valgpanel for deg. Si for eksempel: «Gjør skjermen lysere» eller «Åpne innstillingen for Night Shift».

Tips: Siri er en enkel måte å starte å bruke tilgjengelighetsfunksjoner på med Macen. Du kan for eksempel spørre Siri om å slå VoiceOver av eller på.

Siri kan komme med forslag i enkelte programmer, selv før du spør. For eksempel når du mottar invitasjoner i Mail eller bestiller flybilletter i Safari, foreslår Siri at du legger dem til i kalenderen. Eller når du navigerer på nettsider, kan Siri foreslå beslektede nettsider.

Bruk Siri-resultater

Du kan ha Siri-resultater for hånden i Varslingssenter eller bruke dem i e-postmeldinger eller dokumenter.

• Fest resultater til Varslingssenter: Hvis du ser en Legg til-knapp øverst til høyre i resultatene, klikker du på den for å legge til resultatene i dagsoversikten i Varslingssenter.

Resultatene forblir festet og holdes oppdatert inntil du fjerner dem. Du kan feste mange typer resultater, som aksjepriser, sportstider og mye mer.

• Åpne et resultat: Dobbeltklikk på en nettside for å åpne den i Safari, eller dobbeltklikk på en fil eller et dokument for å åpne det i riktig program på Macen. Du kan også hardt klikke på et resultat for å forhåndsvise det i et Hurtigvisning-vindu.

• Bruk eller arkiver et resultat: Flytt og slipp bilder eller steder i en e-postmelding, i et dokument eller på skrivebordet. (Du kan også kopiere og lime inn tekst.)

Siri-vinduet som viser Siri-resultater for forespørselen «Søk på nettet etter bilder av strender på Hawaii». Du kan feste resultatene i Varslingsssenter, dobbeltklikke på et bilde for å åpne nettsiden som inneholder bildet, eller flytte et bilde til en e-postmelding, et dokument eller til skrivebordet.

Feilsøk Siri

Hvis du har problemer med å bruke Siri, kan du prøve disse løsningene:

• Forsikre deg om at Macen er koblet til Internett. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på Nettverk.

Åpne Nettverk-valgpanelet for meg

• Forsikre deg om at Siri er aktivert. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Siri.

Åpne Siri-valgpanelet for meg

• Forsikre deg om at Macen har en mikrofon, og at den ikke er dekket av klær eller en kroppsdel eller andre objekter.

• Hvis du bruker en ekstern mikrofon, kontrollerer du at den er koblet til Mac-maskinen og valgt i Mikrofoninngang i Siri-valgpanelet.

Kontroller også at inngangsvolumet er tilstrekkelig i Lyd inn-panelet. Velg Apple-menyen > Systemvalg, klikk på Lyd og deretter på Lyd inn.

Åpne Lyd inn-panelet for meg

Du kan tilpasse Siri – for eksempel endre stemmen som Siri bruker eller språket Siri snakker. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Siri-valgpanelet.

Siri bruker Stedstjenester til å finne informasjon, tjenester og funksjoner som passer med der du befinner deg. Du kan endre innstillingen som tillater Siri å gjøre det. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese Administrer hvilke programmer som kan gjenkjenne plasseringen din.