Alle programmer inkludert på Macen

Macen leveres med en rekke morsomme og praktiske programmer ferdig installert. Du kan åpne noen av disse programmene ved å klikke på symbolene deres i Dock. Eller du kan klikke på Launchpad-symbolet i Dock for å bruke Launchpad til å vise og åpne alle disse programmene.

Launchpad-symbolet i Dock.

Populære programmer

Disse programmene er også tilgjengelige i Programmer-mappen i Finder.

Safari-symbol

Safari

Alt du forventer fra en nettleser, i tillegg til en frakoblet Leseliste, Festede faner, Apple Pay, Bilde i bilde og mye mer.

Åpne Safari for meg

Åpne Hjelp for Safari for meg

Mail-symbol

Mail

Send, motta og administrer e-post med Internett-kontoene du liker best, som iCloud, Google, Yahoo! og Exchange, direkte i Mail.

Åpne Mail for meg

Åpne Hjelp for Mail for meg

Kontakter-symbol

Kontakter

Arkiver informasjon om venner, familie og kolleger, som telefonnumre, adresser, bursdager og mye mer.

Åpne Kontakter for meg

Åpne Hjelp for Kontakter for meg

Kalender-symbol

Kalender

Hold oversikt over alle møter, hendelser og avtaler på ett sted.

Åpne Kalender for meg

Åpne Hjelp for Kalender for meg

Påminnelser-symbol

Påminnelser

Opprett lister, som huskelister, prosjektlister, handlelister og annet du trenger å holde oversikt over.

Åpne Påminnelser for meg

Åpne Hjelp for Påminnelser for meg

Notater-symbol

notater

Noter en rask tanke – legg til et bilde, en video eller en URL – slik at du har det til senere.

Åpne Notater for meg

Åpne Hjelp for Notater for meg

Kart-symbol

Kart

Få en veibeskrivelse til eller fra et sted – inkludert gjeldende trafikkforhold og innebygde kart og rutetider for kollektivtransport – og send den til iOS-enheten slik at du kan bruke den på farten.

Åpne Kart for meg

Åpne Hjelp for Kart for meg

Meldinger-symbol

Meldinger

Hold kontakten med vennene dine ved å sende dem meldinger med tekst, bilder og andre filer.

Åpne Meldinger for meg

Åpne Hjelp for Meldinger for meg

FaceTime-symbol

FaceTime

Start video- eller lydsamtaler med familie og venner, uansett om de bruker iPhone, iPad, iPod touch eller en Mac.

Åpne FaceTime for meg

Åpne Hjelp for FaceTime for meg

Photo Booth-symbol

Photo Booth

Ta morsomme bilder eller spill inn videoer med datamaskinens innebygde kamera eller et eksternt videokamera som er tilkoblet Macen.

Åpne Photo Booth for meg

Åpne Hjelp for Photo Booth for meg

Safari-symbol

Bilder

Importer, vis og organiser bildene og videoene dine, og opprett prosjekter og skriv ut bilder fra dem. Med iCloud-bildebibliotek lagres bilder og video i bildebiblioteket på Macen i iCloud, slik at du kan få tilgang til dem fra de andre enhetene dine.

Åpne Bilder for meg

Åpne Hjelp for Bilder for meg

iTunes-symbol

iTunes

Organiser og spill av musikk og videoer, finn musikk, filmer, TV-programmer, podkaster og annet, lytt til iTunes Radio, strøm eller last ned sanger fra Apple Music, og konfigurer iPad, iPhone eller iPod.

Åpne iTunes for meg

Åpne Hjelp for iTunes for meg

iBooks-symbol

iBooks

Les en klassiker, hold deg oppdatert på de siste bestselgerne, og studer lærebøker med iBooks for Mac.

Åpne iBooks for meg

Åpne Hjelp for iBooks for meg

App Store-symbol

App Store

Finn, kjøp, installer, oppdag og anmeld Mac-programmer.

Åpne App Store for meg

Åpne Hjelp for App Store for meg

Forhåndsvisning-symbol

Test lyd

Vis og rediger PDF-filer og bildefiler, importer bilder fra et kamera og ta bilder av skjermen.

Åpne Forhåndsvisning for meg

Åpne Hjelp for Forhåndsvisning for meg

Ordbok-symbol

Ordbok

Slå opp ord i fremmedordbøker, synonymordbøker og andre referanseverk på et øyeblikk direkte fra programmer eller nettsider.

Åpne Ordbok for meg

Åpne Hjelp for Ordbok for meg

Kalkulator-symbol

Kalkulator

Utfør grunnleggende eller avansere utregninger eller programmeringsutregninger.

Åpne Kalkulator for meg

Åpne Hjelp for Kalkulator for meg

iMovie-symbol

iMovie

Bla gjennom videoklipp, del favorittøyeblikkene dine og lag flotte trailere og filmer. Du kan til og med begynne å redigere på iPhone eller iPad og fortsette på Macen. iMovie følger med alle nye Macer.

Åpne iMovie for meg (hvis det er installert)

Åpne Hjelp for iMovie for meg

iMovie-nettsted

GarageBand-symbol

GarageBand

Et komplett lydstudio på Macen, et lydbibliotek med programvareinstrumenter, forhåndsinnstillinger for gitar og vokal og virtuelle studiotrommeslagere, slik at du kan lage hitlåter og dele dem med andre over hele verden. GarageBand følger med alle nye Macer.

Åpne GarageBand for meg (hvis det er installert)

Åpne Hjelp for GarageBand for meg

GarageBand-nettsted

Keynote-symbol

Keynote

Lag imponerende presentasjoner med bilder, medieinnhold, diagrammer, animasjoner og mye mer. Arbeid sømløst mellom Mac- og iOS-enheter og enkelt med folk som bruker Microsoft PowerPoint.

Åpne Keynote for meg (hvis det er installert)

Åpne Hjelp for Keynote for meg

Keynote-nettsted

Numbers-symbol

Numbers

Opprett interessante regneark med formler, funksjoner, interaktive diagrammer og mye mer. Arbeid sømløst mellom Macen og iOS-enhetene, og samarbeid med folk som bruker Microsoft Excel.

Åpne Numbers for meg (hvis det er installert)

Åpne Hjelp for Numbers for meg

Numbers-mal

Pages-symbol

Pages

Lag flotte dokumenter med formatert tekst, bilder, medieinnhold, tabeller og annet. Arbeid sømløst mellom Macen og iOS-enhetene, og samarbeid med folk som bruker Microsoft Word.

Åpne Pages for meg (hvis det er installert)

Åpne Hjelp for Pages for meg

Pages-nettsted

Andre programmer

Standardinnstillingen er at disse programmene ligger i Annet-mappen i Launchpad. Du kan også finne og åpne dem i Verktøy-mappen i Programmer-mappen i Finder.

Aktivitetsmonitor-symbolet

Aktivitetsmonitor

Hent informasjon om prosessoren, programmer, disker, minne og nettverksaktivitet på Macen.

Åpne Aktivitetsmonitor for meg

Åpne Hjelp for Aktivitetsmonitor for meg

Symbol for AirPort-verktøy

AirPort-verktøy

Konfigurer og administrer et Wi-Fi-nettverk og AirPort-basestasjonen.

Åpne AirPort-verktøy for meg

Åpne Hjelp for AirPort-verktøy for meg

Symbol for Lyd- og MIDI-oppsett

Lyd- og MIDI-oppsett

Konfigurer lyd- og MIDI-enheter som er tilkoblet Macen, velg lydkanaler for lyd inn- og lyd ut-enheter, konfigurer høyttalere og mye mer.

Åpne Lyd- og MIDI-oppsett

Åpne Hjelp for Lyd- og MIDI-oppsett for meg

Automator-symbol

Automator

Opprett kraftige automatiseringer uten kompliserte programmerings- eller prosedyrespråk.

Åpne Automator for meg

Åpne Hjelp for Automator for meg

Symbol for Boot Camp-assistent

Boot Camp-assistent

Bruk Windows på Mac.

Åpne Boot Camp-assistent for meg

Åpne Hjelp for Boot Camp for meg

Symbol for Bluetooth-filutveksling

Bluetooth-filutveksling

Opprett trådløse forbindelser med kort rekkevidde mellom enheter, slik at det ikke er nødvendig med mange kabler.

Åpne Bluetooth-filutveksling for meg

Åpne Hjelp for Bluetooth for meg

Sjakk-symbol

Sjakk

Spill sjakk på Macen.

Åpne Sjakk for meg

Åpne Hjelp for Sjakk for meg

Symbol for ColorSync-verktøy

ColorSync-verktøy

Justerer datamaskinens fargeprofiler.

Åpne ColorSync-verktøyet for meg

Åpne Hjelp for ColorSync-verktøy for meg

Konsoll-symbol

Konsoll

Vis loggmeldinger i Konsoll. Det er her du finner informasjon om problemer som eventuelt måtte oppstå på Macen.

Åpne Konsoll for meg

Åpne Hjelp for Konsoll for meg

Symbol for Digital fargemåler

Digital fargemåler

Finn fargeverdien til en hvilken som helst farge som vises på skjermen.

Åpne Digital fargemåler for meg

Åpne Hjelp for Digital fargemåler for meg

Symbol for Diskverktøy

Diskverktøy

Administrer disker, diskfiler og RAID-sett.

Åpne Diskverktøy for meg

Åpne Hjelp for Diskverktøy for meg

Symbol for DVD-spiller

DVD-spiller

Spill av DVD-er eller DVD-filmfiler på Macen.

Åpne DVD-spilleren for meg

Åpne Hjelp for DVD-spillerfor meg

Fontbok-symbol

Fontbok

Installer, administrer og forhåndsvis fonter.

Åpne Fontbok for meg

Åpne Hjelp for Fontbok for meg

Grab-symbol

Grab

Ta bilde av hele skjermen, eller deler av den.

Åpne Grab for meg

Åpne Hjelp for Grab for meg

Grapher-symbol

Grapher

Visualiser og analyser implisitte og eksplisitte ligninger.

Åpne Grapher for meg

Åpne Hjelp for Grapher for meg

Bildeoverføring-symbol

Bildeoverføring

Overfør og skann bilder, eller ta et bilde.

Åpne Bildeoverføring for meg

Åpne Hjelp for Bildeoverføring for meg

Ink-symbol

Ink

Legg til skisser og håndskrevet tekst alle steder hvor du kan skrive inn tekst, som i et dokument. Når du kobler et tegnebrett til Macen, vises Ink-valgpanelet i Systemvalg.

Symbol for Nøkkelringtilgang

Nøkkelringtilgang

Arkiver passord og kontoinformasjon, og reduser antallet passord du må huske og håndtere.

Åpne Nøkkelringtilgang for meg

Åpne Hjelp for Nøkkelringtilgang for meg

Symbol for Overføringsassistent

Overføringsassistent

Overfør informasjon fra en Macen, PC eller harddisk.

Åpne Overføringsassistent for meg

Åpne Hjelp for Overføringsassistent for meg

Symbol for QuickTime Player

QuickTime Player

Spill av lyd- og videofiler.

Åpne QuickTime Player for meg

Åpne Hjelp for QuickTime Player for meg

Symbol for Prosedyreredigering

Prosedyreredigering

Lag kraftige prosedyrer, verktøy og programmer.

Åpne Prosedyreredigering for meg

Åpne Hjelp for Prosedyreredigering for meg

Huskelapper-symbol

Huskelapper

Sett notater, lister og bilder i huskelapper på skrivebordet.

Åpne Huskelapper for meg

Åpne Hjelp for Huskelapper for meg

Systeminformasjon-symbol

Systeminformasjon

Se maskinvare-, nettverks- og programvarespesifikasjonene for Macen.

Åpne Systeminformasjon for meg

Åpne Hjelp for Systeminformasjon for meg

Terminal-symbol

Terminal

Få tilgang til operativsystemet UNIX i macOS.

Åpne Terminal for meg

Åpne Hjelp for Terminal for meg

TextEdit-symbol

TextEdit

Skriv og rediger ren tekst, rik tekst, HTML og andre typer dokumenter.

Åpne TextEdit for meg

Åpne Hjelp for TextEdit for meg

Symbol VoiceOver-verktøy

VoiceOver-verktøy

Tilpass VoiceOver, den komplette skjermleseren som er innebygd i macOS.

Åpne VoiceOver-verktøy for meg

Åpne Hjelp for VoiceOver for meg

Hvis du vil kjøpe eller laste ned flere programmer, kan du besøke App Store.

Åpne App Store for meg

Hvis du tidligere har hatt iPhoto på Mac-maskinen, finnes det fortsatt på Mac-maskinen. Det er imidlertid anbefalt at du bruker Bilder i stedet for iPhoto for å arbeide med bildene dine. Du finner mer informasjon under Bytt til Bilder fra iPhoto.

Hvis du bruker programmer på kveldstid, kan du gjøre fargene på skjermen varmere ved hjelp av Night Shift.